Élet sója

Prága ultramodern arca

2015. február 23. - Tünde Bagó

A cseh főváros szívem csücske marad, amíg csak élek. Ide mentünk el férjemmel - aki, akkor még nem a férjem volt - első közös utunkra. Azt hiszem itt dőlt el minden! Az, hogy tudunk együtt gondolkodni, tudunk együtt élni, s tudjuk élvezni az életet közösen. Prágában bontakozott ki először az utazások iránti közös szerelem, amely azóta csak még jobban elmélyült. Imádtuk a középkori városrészeket, az Arany utcácskát, a Károly-hídat, a Vencel teret, az erotika múzeumot, a Hradzsint, a csillagászati órát a Városháza önmagában is különleges épületén. A várossal együtt fedeztük fel egymást és ezért talán mindennél jobban tetszett Prága is.

prague-548682_640

Eltelt 13 év, s a sok-sok utazási célpont - amelyek vágyaink listáját ékesítik - közül az egyik Prága, újra.

Ellopni néhány napot egy hétből és Prágába repülni - ez a terv. S mi az, ami a középkori Prága mellett, állandóan megújulni vágyó személyiségünket felborzolhatja a cseh fővárosban?

Az a gasztronómia, a tradicionális termékek modern köntösben és megtalálni a helyet, ahonnan Prága a legszebb arcát mutatja.

Összeszedtem hát Prága legmodernebb kínálatát:

Jól aludni és jól ébredni, azaz melyek a legújabb trendek a prágai hotelkínálatban?

1. A Hotel Josef-et 2002-ben ért árvízi katasztrófa igazi modern, design hotellé tette. Hogyan? Eva Jiřiná, a híres cseh építészt kérték fel a hotel átépítésére. Sok üveg, pillangók és design elemek pár hónap alatt kívánatossá tették a Hotel Josef-et. Két fő céljuk, hogy a vendég jól aludjon és kiválóan reggelizzen, mielőtt elindul felfedezni Prágát. Saját pékségükben már hajnaltól szorgos kezek készítik a friss kenyereket és péksüteményeket, amelyeket kérésre szobánk teraszán szervíroznak.

prague-hotel-josef-8__

2. Száz év, art déco és cseh kubista bútorok az Art Nouveau Palace Hotelben. Az art déco stílus luxus kiadásban jelenik meg ebben a száz éves prágai hotelben. A cseh bútorművészet remekei mellett márvány fürdőszobák és kifinomult, elegáns gardénia veszi körbe a hotel lakóját teljesen elfogadható áron.

art deco imperial

3. Az Icon Boutique Hotel kicsi, fiatal, de csendes, udvarra néző szobáival, a modern trendeket követő belső építészeti megoldásaival és zseniális konyhájával a legjobb boutique hotelnek számít manapság Prágában. Megfizethető és belvároshoz, állomáshoz közel eső fekvésével egyre népszerűbb.

Enni, kávézni és mindezt élvezni Prágában - a legnépszerűbb helyek kedvező árakkal:

1. A Cafe Slavia asztalai mellől nemcsak a Moldvát, hanem a középkori város legnépszerűbb pontjait is szemlélhetjük egy kávé és egy tradicionális cseh sütemény mellől. Majd magunkkal vihetjük az újabban kínált kézzel készített pralinékat is.

slavia_int

2. Ismét a kubizmus, az art déco és a szecesszió megújult példája a Grand Cafe Orient, amely egy népszerű, a Fekete Madonnához címzett épület első emeletén nyitott újra csaknem 80 év után. Isteni náluk a hagyományos cseh profiterol.

3. A nyitott konyhájú modern Cest büfében szemmel tarthatjuk, hogy mi is kerül a tányérunkban és közvetlenül meg is köszönhetjük a szakácsnak, aki az asztalunkhoz hozza a hazai marhából és a rézüstben készült köretből álló menünket. 

cest ambi

Design a cseh termékpalettán és emlékbe otthon:

1. Preciosa - a cseh üvegműves üzem kb. 100 km-re fekszik Prágától. Különleges kristálygyöngyök, ékszerek és csillárok készülnek itt. De korántsem kell ide utaznunk, mert Prágában is megtaláljuk az üzletet, ahol meglephetjük magunkat e becses cseh termékkel.

2. Az ARTEL üzletében Karen Feldman a San Franciscoban született üvegművész modern ötletekkel és tradicionális iparművészeti elemekkel ötvözött termékeiben gyönyörködhetünk. Több üzletét is megtaláljuk Prágában, ahol elkápráztató poharakat és tálakat vihetünk haza, persze csak jól becsomagolva. 

artel design

3. Sima formák, sokféle szín - ez lehetne a BOTAS 66 tornacipők jelmondata. Magas minőségű, kézzel készült cseh termékről van szó, amelyre csakis Prágában tehetünk szert.

botas_1

4. Egy kis cseh üzem nagyszerű noteszei, borítékjai és könyvborítói lehet az új őrületünk, ha betévedünk a prágai Papelote üzletbe.

+1 újdonság, ami nem szép ugyan, de annál nagyobb élményt nyújt:

Ugyan Prága tv tornya nem nyerne a város legszebb látnivalója versenyben, de mindenképpen elviszi a város legmagasabb épülete címet. Ezzel kinyitva a lehetőséget, hogy innen tekintsünk le a középkori városra, vagy ....

tv torony prága

Vagy ágyból, párnák közül gyönyörködjünk benne. Ugyanis a tv toronyban van egy egyszobás hotel. Igazi luxus 70 méterrel a föld felett.

tv torony hotel

 

Jó utat Prágába!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr5712781896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
praga_ultramodern_arca
süti beállítások módosítása