Élet sója

Öt hely Európában, ahol biztosan megtalálod a G-pontodat

2015. augusztus 27. - Tünde Bagó

Ismeritek a férfiak kedvenc poénját?

"Hol található a nők G-pontja? - A shopping szó végén!" 

Most háborodjunk fel? Vagy nevessünk velük? Azt gondolom, hogy ha igazán magunkba nézünk, úgy jó mélyen, akkor megtaláljuk mindannyian önmagunkban az igazi nőt, s vele együtt a shoppingolási vágyat. Csak vagyunk, akiket ez hamarabb elfáraszt és ritkábban kívánjuk, s vannak, akiket állandóan gyötör, belehajszol végeláthatatlan vásárlásokba. 

S van még valami, aminek sokan nem tudunk ellenállni! Ha a szél befújja a szezonvégi SALE-t a mi utcánkba, illetve kedvenc márkáink üzleteibe. A nyár végével ez a szél is eljön, különösen a nagy outlet áruházak üzleteiben. Rögvest rohannánk, s böngésznénk, de elutazni a legnagyobbakhoz, Európa távolabbi pontjaira talán luxus lenne, vagy mégsem? 

A szezon végén ugyanis nemcsak a ruhákat, cipőket árazzák le, hanem a repülőjegyek is olcsón repülnek felénk. Miért is ne kötnénk össze az utolsó meleg napokat egy gyorsan elérhető európai nagyváros felfedezésével és a közelében található outlet kifosztásával. Ajánlok most nektek öt olyan megaáruházat, ahol bevásárolhattok a következő nyárra, s annak a bizonyos G-pontnak a megtalálása után élvezhetitek egy európai város szépségét. 

1., Ausztria: Parndorf és Bécs

A hely, ahová még repülni sem kell, mert pár óra alatt elérhető Magyarországról (Budapesttől 1,5 óra) autóval. A parndorfi designer outlet központban 130 üzletben nézelődhetünk, számtalan kávézóban és étteremben pihentethetjük lábainkat és ingyenesen parkolhatunk.

Parndorf

A márkáknak helyet adó épületek osztrák építészeti hagyományokat tükröznek, amelyeknek tanulmányozását a közeli Bécsben tovább folytathatjuk. Séta a schönbrunni kastélyban, egy fordulás a híres óriáskerékkel és találkozás Madame Tussauds viaszhírességeivel, tökéletes hétvégi programok lehetnek a shopping mellett. S aki szeret nosztalgikus hangulatba kerülni, az ebben a cikkben talál még ötleteket Bécshez.

schonbrunn-palace-825775_640

2., Olaszország: Castel Romano és Róma

Az olasz divat páratlanságához itáliai művészet párosulhat egy hétvégén, ha hagyod magad alig 100 perc alatt Rómába röpíteni. A Castel Romano Designer Outlet a divat legnagyobb ikonjait felsorakoztató üzleteivel csak pár perces metrózásra található a Colosseumtól.

outlet-castelromano-1

S ha már megtömted a táskáidat, akkor felfedezheted a Villa Borghese-ben a kőbe vésett szépség fogalmát, megkóstolhatod Róma fenséges sonkás szendvicseit a Piazza Navonán Bernini szökőkútjainak társasáságban és kiugorhatsz a tengerpartra egy szeptemberi fürdőzésre. További római ajánlatokhoz ajánlom legelső blogbejegyzésemet itt.

rome-597617_640

3., Franciaország: Serris / Marne-la-Vallée - Párizs

La Vallée Shopping falu szomszédja nem kisebb produkció, mint Disneyland. Azaz tökéletes program családoknak, hiszen apuka önfeláldozó módon élvezheti a vidámparkok gyöngyét gyermekeivel, amíg anyuka a legjobb francia divatmárkák között találja meg a kedvére valót.

La-vallée-village

Éttermekben és kávézókban egyik helyen sincs hiány, de pár perc alatt Párizs szívében lehetünk a rendszeres buszjáratokkal. A fárasztó nap után biztosan jól esik majd egy séta a Szajna partján, s a hétvége másik napját tölthetjük Párizs valamelyik csodás kertjében piknikezéssel

jardin-du-luxembourg-96401_640

vagy a Montmarte-on egy hangulatos sétával. Korábbi cikkeimet a témában itt és itt és még itt találjátok.

4., Spanyolország: La Roca des Vallés - Barcelona

A katalán stílusú outletben több száz üzlet várja a márkák rabjait. Itt is elbűvölhetnek az épületek, s a spanyol hangulatú éttermek. Barcelonából vonattal és busszal is szélsebesen elérhetjük a spanyol SALE-k világát, ahol bakot biztosan nem, de bikát esetleg lőhetünk magunknak. :-)  

La-Roca-Village-es-uno-de-los-_54420786804_54028874188_960_639

Fáradtság ide vagy oda, este ne hagyjunk ki a Katalán Zene Palotájában egy flamenco estet, s másnap hagyjuk magunkat elvarázsolni a gótikus negyedben.

barcelona-218581_640

5.,  Lengyelország: Szadólki - Gdansk

Igazi kuriózum a Fashion House Outlet Centre Gdansktól nem messze. Aprócska divatfalu északi hangulatban világítótoronnyal és színes faházakkal.

201305311353170.FH Gdansk

Nincs sok üzlet, de az árak és a márkák megkapóak. Itt biztosan találnak maguknak valamit azok, akik nem szeretik a tömegtermékeket. Gdansk és a közeli tengerpart a lemenő nap szeptemberi fényében varázslatos. A város főutcájának Hansa házaiba pillanatok alatt beleszerethetünk, s a királyi úton fenséges látványban resz részünk.

23-56-21-190_640

A tengerparti romantika párunkat is meggyőzi majd arról, hogy ezt az outletet látni kell. 

Ne felejtsétek el, hogy minél kevesebb dolgot vigyetek magatokkal, hiszen visszafelé már megtelnek a bőröndök a zsákmányolt árukkal.

Jó G-pont keresgélést!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr5112781996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thelpir 2015.08.31. 18:41:30

Szuper bejegyzés volt, köszi! Én nem vagyok kimondottam boltkóros, de Gdansk gyönyörűségeit látván kedvem támadt hozzá ('72-ben jártam ott egyszer, még tizenévesként, akkor is ilyen gyönyörű volt, pont akkor hozták rendbe.)

Bagó Tünde 2015.08.31. 18:52:59

Kedves Olvasóm! Örülök, hogy tetszett az írásom. Nekem is Gdansk a kedvencem, s nem igazán az üzlet miatt! :-) Jó utazást, ha sikerül hamarosan elmenni! Írj róla nekem, ha lesz kedved! Üdv Tünde
ot_hely_europaban_ahol_biztosan_megtalalod_a_g-pontodat
süti beállítások módosítása