Élet sója

Ilyen férjet minden nőnek

2017. február 13. - Tünde Bagó

Megsértett, megalázott, megbántott, megcsalt, elhagyott, kihasznált, elvált nőkkel van tele a világ. Nekik kívánok most egy olyan férjet, mint az enyém!

Kinyitom reggel az újságot, s minimum egy celebpár válságáról, egy megvert nő problémáiról, jó pár megcsalásos storyról, s töménytelen kapcsolati válságról szóló cikkbe botlok. Szerencsére csak olvasom és nem kell átélnem, nem kell a környezetemben tapasztalnom. Szerencse ez csupán? Vagy egészen más okok vezetnek, vezettek oda, hogy a mi életünk, a mi kapcsolatunk teljesen normális? Lehetne elemezgetni az elmúlt 15 évet, amit együtt töltöttünk, de azt hagynám inkább azokra, akik kívülről látnak bennünket. Én sokkal inkább szeretném megmutatni nektek, hogy milyen egy rendes, szerethető, holtomiglan-holtodiglan férj a feleség szemével:

1., Minden nap bókol! Nem biztos, hogy éppen a külsőmre kapok pozitív visszajelzést, lehet éppen egy alkotásom, vagy egy vicces mondásom is a bók tárgya. A leghétköznapibb öltözékemben is megjegyzi, hogy jól nézek ki. 

2., Minden vacsora, amit elé teszek, ízlik neki, s ennek hangot is ad. Egyetlen elrontott ételt sem az én hibámnak tulajdonít, úgy kell ráerőltetnem, hogy ezt most tényleg én csesztem el. :-) 

3., Írásaim legnagyobb rajongója! Eszébe nem jutna azért hibáztatni, hogy időt, energiát ölök egy olyan dologba, mint az írás, a blog, az alkotás, még akkor sem, ha jelenleg még nem hoz naponta bevételt a családi kasszába.

4., Soha nem tesz negatív, megalázó megjegyzést rám, sem mások előtt, sem akkor, ha kettesben vagyunk. 

5., Naponta többször felhív, üzenetet küld, ebédhez jó étvágyat kíván!

6., Ha elmegyek a barátnőmmel shoppingolni, s üres kézzel térek haza, akkor kedvesen leszid, hogy miért nem vettem magamnak valamit!?

7., Minden nap kifejezi, kimondja, hogy szeret! S a jó éjt puszi sem maradhat el!

8., Soha nem áradozik más nőkről nekem (szerintem másoknak sem), de minden nővel udvariasan viselkedik. 

9., Kinyitja előttem az ajtót, kihúzza a széket az asztalnál, feladja a kabátot, fogja a kezem, s eszébe sem jut, hogy ne mutassa ki nyilvános helyen, hogy együtt vagyunk!

10., Csupán orvosi szempontból erőlteti mindkettőknek a diétát és a sportolást, de ezt is, mint általában mindent, együtt csináljuk. 

11., Majdnem minden döntést közösen hozunk meg, a maradékot csak azért hozza meg maga, mert én döntésképtelen vagyok. :-)

12.,  Nem szívesen megy el egyedül sehová, nem tart fiús estéket, nincs foci és sör, de van számítógépes játék (elmondása szerint az is csak akkor jó, ha én is a közelben vagyok), borozgatás a közös barátokkal, mozizás a felkarolt kamaszgyerekekkel. 

13., Nincs enyém, tied, csak mienk van! Ahogyan nincs szükség hangzatos feminista és női egyenjogúság dumára sem a részemről, mert az egyértelmű neki, hogy a nő is ember, éppen annyira, mint a férfi.

14., Nem kell kis diplomáciai játékokat játszani, csatákat vívni, a háborút, amit az élettel vívtunk, hogy megtaláljuk egymást már menyertük. 

15., A lelki és testi bántalmazást sem ő, sem én nem ismerjük, s eszébe sem jutna egyikünknek sem előhúzni az élet sötét fiókjából, ahogyan a nyitott kapcsolat név alatt futó menekülő útra sem tartunk igényt. 

16., A legfőbb szórakozása(unk) a beszélgetés egymással. Beszélgetünk minden reggel a reggelinél, a kocsiban, a vacsoránál, az ágyban, a fürdőben, a teraszon, stb.

S a sort talán még lehetne tovább folytatni, de attól félek, hogy nem hinnétek el, vagy azt gondolnátok, hogy elfogult vagyok, s homályos a szemüvegem. No de inkább egy ilyen mámoros homályt, mint egy szenvedő kapcsolatot. 

Ugye megértitek, hogy miért kívánok most, így Valentin-nap alkalmából minden nőnek ilyen férjet? Habár az a gyanúm, hogy nem is akar minden nő ilyen, normális kapcsolatot magának! Akinek pedig hasonlóan jók a tapasztalatai, annak azt tanácsolom, ne felejtse el kimutatni, hogy ő is mennyire szereti a férjét. Viszonozza hasonlókkal, s egyszerűen érezzék jól magukat, egymást, mert az élet túl gyorsan repül ahhoz, hogy ne élvezzük!

Boldog szerelmet, boldog házasságot, boldog párkapcsolatot!

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr2012782344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Benková 2017.02.13. 19:52:57

Nagyon elhiszem hogy vannak ilyen kapcsolatok,mert sajat magunk is ide tartozunk.Mindha csak rolunk lett volna irva a cikk.Pedig mar teljes 50 eve vagyunk egyutt.Raadasul meg nemzetisegi kulonbseg is van kozottunk.De ez sem adott soha okot surlodasra.Szerintem megertessel , toleranciaval ,szeretettel minden megoldhato .....Boldog Valenti napot kivanok.

Mária Benková 2017.02.13. 19:54:27

Nagyon elhiszem hogy vannak ilyen kapcsolatok,mert sajat magunk is ide tartozunk.Mindha csak rolunk lett volna irva a cikk.Pedig mar teljes 50 eve vagyunk egyutt.Raadasul meg nemzetisegi kulonbseg is van kozottunk.De ez sem adott soha okot surlodasra.Szerintem megertessel , toleranciaval ,szeretettel minden megoldhato .....Boldog Valenti napot kivanok.En meg eddig nem irtam ugy latszik tobben is vagyunk szerencsesek.

Bagó Tünde 2017.02.13. 20:20:12

Nagyon örülök, hogy írtál Mária! S annak is, hogy sokan vagyunk ilyen szerencsések. Éppen azért született a cikk, mert szeretném, hogy a pozitív kapcsolatokról is szóljunk, erőt és biztatást adni ezzel másoknak! Én is szép Valentin-napot kívánok! Üdv Élet sója blog - Tünde

Mária Benková 2017.02.14. 20:56:36

Kedves TUnde kosz hogy reagaltal igy lathatom hogy olvassa is valaki a sorainkat.Remellem leszunk tobben is?Jo ejt,szep almokat.

Bagó Tünde 2017.02.15. 10:17:09

Kedves Mária! Mindig figyelem a kommenteket, fontos a visszajelzés számomra. Köszönöm, hogy olvasol, s örülnék, ha ajánlanád az oldalamat az ismerőseidnek, hogy többen legyünk! Szép napot! Tünde - Élet sója blog

Mária Benková 2017.02.15. 20:35:52

Mar megtortent,egy par ismerosomnek ajanlottam,remellem jelentkeznek majd.?Ebbol a szempontbol sajnos sok szlovak es cseh baratom van ok nem ertenek.

Bagó Tünde 2017.02.16. 09:03:27

Köszönöm! Szép napot!

Andrea Bozsák 2017.02.16. 17:03:24

Jaj de jó ilyet olvasni! Ez ugyan a férjedről szól, de ha ezek a dolgok két oldalúak, akkor szépen összefoglaltad a jó házasság 16 parancsolatát! Márpedig biztosan Nálatok is kölcsönös, hiszen máshogy nem működne. :) Minket 22 éve köt össze egy mások számára érthetetlen kötelék, ahol megszűnt a Te és Én, és csak a MI létezik :) Öröm látni hogy máshol is van még ilyen! Kívánom hogy sose váljon a Ti filmetek se színesből fekete-fehérré :)

Károly Szabó 2017.02.17. 08:41:03

Kedves Tünde, csak így tovább, sok-sok évtizeden át!

Bagó Tünde 2017.02.17. 08:45:33

Kedves Károly! Köszönöm és igyekszünk! Cserébe ezért a sok jóért nekem is nagyon kell igyekezni, adni, megérteni, figyelmesnek lenni, partnernek lenni! Szép napot! Üdv Tünde - Élet sója blog

Károly Szabó 2017.02.17. 08:51:32

Mi is így élünk, ahogy leírtad, bár elég későn találtuk meg egymást. Persze mindig van, akinek lassan jön meg az esze. Ugyanakkor ez még sokkal jobb, mint az, ha az ember idősebb korában boldogtalanul él, akár egyedül, akár valaki mellett.

Bagó Tünde 2017.02.17. 08:57:13

Nagyon örülök! A legnagyobb öröm, amit ez a cikk hozott, hogy nagyon sokan írtak, itt, a facebookon, levélben, hogy hasonló a kapcsolatuk. Ezeket a példákat kell erősíteni szerintem, s ugyanúgy kell rólunk, jó párkapcsolatban élőkről beszélni, mert ezzel is segítjük azokat, akik nem tudnak kilépni a rosszból, nem tudnak változtatni. Szép napokat Önöknek! Üdv Tünde - Élet sója blog

Károly Szabó 2017.02.17. 09:23:20

Én is úgy gondolom, hogy ma, amikor a net tele van gyűlölködéssel, meg ezernyi panasszal, a sérelmek özönével, akkor öröm olyat olvasni, ami azt erősíti meg, hogy azért lehet szép az élet, minden minket körülvevő nehézség ellenére.
ilyen_ferjet_minden_nonek
süti beállítások módosítása