Élet sója

Vicces történetek egy last minute értékesítő tollából

2015. március 16. - Tünde Bagó

Néhány napja figyeltem fel a német könyvpiacon Maryam Komeyli könyvére, amelynek már címe is elég bizarrnak tűnt: "Ottfelejtették a gyermeküket a repülőtéren".

maryam3

Kiderült, hogy a perzsa származású hölgy, Maryam Komeyli 25 éve dolgozik Hamburgban, last minute utak értékesítőjeként. Ahogy önmagáról nyilatkozik: "Napi 17 órát dolgozom, s két gyermekem van: az egyik a hamburgi repülőtéren álló last minute pultom és a város egy másik pontján működő utazási irodám." Maryamot, az eladott utak számában még senkinek nem sikerült túlszárnyalnia, s a könyv tanulsága szerint vele esett meg a legtöbb extrém, vicces, vagy időnként félelmetes eset is. Ezeket írta le könyvében, amelyek közül ötöt most megosztok veletek:

1., Hogyan értelmezte két, hormontúltengéses huszonéves férfi az all inclusive fogalmát?

Igencsak leesett az álla abban a hotelban a személyzetnek, ahol az a két hormontúltengéses huszonéves férfi szállt meg, akik felháborodtak azon, hogy a hotelben egyetlen szabad hölgy sem állt rendelkezésükre. Ők ugyanis azt gondolták, hogy az all inclusive szolgáltatások között a hölgytársaság is szerepel. Miután a hotelen kívül keresték meg alkalmi párjaikat, számlát kértek az éjszakai szolgáltatásról és visszatérésük után jelentkeztek Maryam pultjánál, hogy fizesse ki a fejenkénti 70 eurós számlát. Maryam nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen, végül talpraesetten magyarázta el az all inclusive szolgáltatásokat a fiúknak.

2., Hogyan felejtette egy család a kisgyermekét a repülőtéren?

Egy utazásra kiéhezett család rohanta meg Maryam pultját egyik nap, s pillanatok alatt meg is találták a perzsa hölgy segítségével a tökéletes utazást. Kréta, félpanzió, négy és fél csillag, minden tökéletes, éppen csak annyi a gond, hogy a repülő 3 óra múlva indul. Hogy a család minél gyorsabban bepakolhassa a bőröndjét és visszaérjen a géphez a repülőtérre, Maryam felajánlotta, hagyják ott a család legkisebb tagját. Órákkal később Maryam értesítette a rendőrséget, mert a szülők nem jelentkeztek a gyermekért, a gép pedig felszállt, a fedélzeten a feledékeny anyukával és apukával. Az ellazult anyukát a rendőrség a gép telefonján elérte, közölte, hogy hívják fel a nagymamát, aki majd érte megy az apróságért. Másnap az anyuka visszarepült Hamburgba, összeszedte a gyermeket és ismét elrepült Krétára, most már felhőtlenül élvezni a nyaralást a gyermekkel.

maryam 2

3., Busszal Hamburgból Kairóba!

"Keresek egy buszt, ami Kairóba megy!" - közölte egy kanadai hölgy Maryammal a pultnál. A kanadai turista Torontóból érkezett Hamburgba és szeretett volna továbbmenni Kairóba. Maryam elmagyarázta neki, hogy busszal elég komplikált lenne, mert Kairó messze van és ráadásul - a kanadai nagy meglepetésére - egy másik kontinensen található. :-) A hölgy azonban kötötte az ebet a karóhoz és Maryam, aki előtt nincs lehetetlen, gyorsan szerezett egy buszsofőrt, aki hajlandó lett volna előbb Franciaországon, majd Spanyolországon át buszozni, majd komppal Algériába és onnan Egyiptomba vinni a kanadai nőt. Azonban, amikor a buszos kiszámolta, hogy mindez 5700 km és 67 óra, valamint kimondta az árat, a kanadai hölgy mégis inkább a repülő mellett döntött.

4., Hogyan lett Ras al-Khaima sejkje törzsvendég Maryam pultjánál?

Az Arab Emirátusok legészakibbja, Ras al-Khaima a turisták előtt sokáig nem volt annyira ismert és népszerű, mint Dubai. Ezen akart változtatni vezetője, a sejk, aki a hamburgi repülőtéren azzal ment oda Maryamhoz - akiről nyilván tudta, hogy sikeres értékesítő -, hogy úgysem tud eladni a hónap végéig 10 hiper-szuper luxusszobát Ras al-Khaima luxusszállodájában német turistáknak. Leesett az álla, amikor a hónap végén Maryammal összeszámolták a német foglalásokat. 25 szobát sikerült kiadnia a hamburgi értékesítőnek.

5., Hogyan végződött egy nászút két, egyágyas szobában?

Maryam pultjához egy éven át minden héten egyszer eljött az a szerelmes pár, akik a tökéletes utat keresték nászútjuknak. Álomszép hely, egzotikum, s még költséghatékony is legyen. Egyik este végre sikerült megtalálniuk a tökéleteset: Trinidad és Tobago, álomstrand, álomhotel és álomutazás. De, egy nappal azután, hogy a szerelmesek landoltak a Paradicsomban, Maryam gépén megjelent egy üzenet, miszerint a pár a kétágyas szobából átkérte magát két, egyágyas szobába. Mint utólag kiderült, a szerelmes férfi első este összejött a bárpultos hölggyel. :-)

Én hálás vagyok Maryamnak, hogy egy könyvben mutatja be ezeket a jópofa történeteket, s ígérem nektek, hozok még párat hamarosan.

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr3112781916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi76 2015.03.21. 14:20:17

Nagyon jók ezek a sztorik! Kérünk még többet. :)

Bagó Tünde 2015.03.25. 10:32:29

Hamarosan jön még néhány, esténként mindig elolvasok egyet. Nagyon jó a könyv!
vicces_tortenetek_egy_last_minute_ertekesito_tollabol
süti beállítások módosítása