Élet sója

Ismerős urak hétvégi látogatásra jelentkeznek

2016. március 03. - Tünde Bagó

Várjuk a tavaszt! Mit várjuk, elébe megyünk! Márciusban mindenki kibújik a jó meleg téli barlangjából és elindul D-vitamin raktárait feltölteni, élményvadászatra, vagy egy jó kiállításra, még akkor is, ha az időjárás nem annyira optimális. Ebben az évben részben szerencsések vagyunk, mert márciusban két hosszú hétvégénk is lesz, de nem biztos, hogy még felhőtlenül sütkérezhetünk a napsugarak alatt.

Otthon maradni? Semmiképpen! Találtam pár kiváló úti célt, amelyek esetében igazából mindegy milyen az idő, az élvezetek garantáltak. Olyan helyek, amelyekről már olvastatok itt a blogon, így ha megtetszik, akkor rögtön kaptok is hozzá egy részletes beszámolót, csak kattintsatok a linkre és özönlenek az ötletek. 

Kalandra és tavaszra fel! 

Először keresgéljünk a saját házunk, akarom mondani hazánk táján! Nyissátok ki a szekrényeteket az ebédlőben és nézzétek meg, hogy az ott található porcelán csésze honnan származik? Herend? Hollóháza? vagy esetleg egy Zsolnay? Szeretnétek megismerni a történetét? Akkor látogassatok el a gyárak kiállításaira, s ha esetleg egy új fülre is szüksége van a csészéteknek, akkor még készíthettek is hozzá saját magatok. A magyar porcelánmanufaktúrákról itt olvashattok.

zsolnay

Szeretnél egy kis történelmet is becsempészni a család életébe? A lakóhelyed márciusi megemlékezései azonban már sablonosak? Akkor épp itt az ideje, hogy ellátogass az Alföld szívébe, megnézd Petőfi szülőházát - most felnőtt szemmel -, s délutánra egy filmes programot is beiktathatsz Józsival és az ő úthengerjével. Éhségedet pedig majd a falu végén a kurta kocsmában csökkentheted. Ötleteimről itt olvashattok részletesebben

90862584

Elég az intellektuális dolgokból? Te csak élvezni szeretnéd az életet? Akkor az egyik márciusi hosszúhétvégéd a legalkalmasabb a G-pontod megtalálására. Itt vannak Európa legnagyobb outlet központjai, nem is olyan messze. Merjünk nagyot álmodni és ugorjunk fel a párizsi járatra, mert akkor ezekben az isteni passzázsokban biztosan szembe jön velünk a legújabb tavaszi trend. 

800px-Passage_des_Panoramas,_16_May_2013

Van egy város Európa szívében, amely az év minden szakában hívogató. Ha imádjuk a középkori hangulatát, imádni fogjuk ultramodern arcát is.

prague-548682_640

A kulináris kalandokon túl belekóstolhatunk az erotika középkori világába is, hiszen itt találjuk a világ egyik leghíresebb szexmúzeumát. S ha szánunk néhány napot még a környékre is, akkor olyan gyöngyszemekre tehetünk szert, mint Český Krumlov, Mikulov és Pálava, amelyek gótikus, reneszánsz és barokk hangulatú épületeikkel, történelmi legendáikkal, vadregényes folyópartjaikkal, söreikkel és boraikkal várják a turistákat.

Nemcsak azért ajánlom mindenkinek Németországot, mint úti célt, mert itt élek, hanem mert tudom, hogy mielőtt ide költöztem volna, fogalmam sem volt arról, hogy Magyarországtól elérhető távolságban mennyi csoda lapul. Én sokáig csak a Fekete-erdőt ismertem, amelynek neve körül bolyongó legendáinál,

kis_to_a_Feldbergrol

s legendás termékeinél (fekete-erdei sonka)

154

jobban csak a Duna (a mi folyónk) forrása körüli viták érdekeltek. Túrázni miden évszakban lehet, s mivel örökzöldekről van szó, még a rügyfakadásra sem kell várni, ha zöld erdőt akarunk látni. Alig pár óra és Európa legizgalmasabb vidékén lehetünk.

Gyermekkoromban annyira természetes volt, hogy mindig kerékpározunk, hiszen kevesebb volt az autó. Manapság pedig azon kapjuk magunkat, hogy ki sem ugrunk az autóból, alig használjuk bringáinkat. Tavaly nálam megfordult a kocka, amikor a tavaszi virágokkal én is kibújtam az autóból és felpattantam a drótszamárra, s hogy milyen érzés volt?

Olvassátok el itt és azután irány Európa legkerékpárbarátabb városainak valamelyike. Higyjétek el sokkal több élményetek lesz így!

paris-fahrrad-gross-02

Hiányzik még néhány európai nagyváros mellett a pipa a bakancslistádon? Akkor március a te hónapod. Ilyenkor még általában kevesebb a turista Rómában, Párizsban, Bécsben vagy Luxembourgban. 

Mindegyik más, mást fogsz kapni, mást fogsz érezni! Segítek eldönteni, hogy ezen a tavaszon neked melyik nagyváros passzol a hangulatodhoz a legjobban. 

Szeretsz nosztalgiázni? Nem akarsz sokat utazni? Érdekel a történelem? Akkor Bécs a te városod!

vienna-193706_640

Szeretnéd élvezni az életet? Megnézni egy revüt, enni egy fantasztikusat, csak úgy sétálgatni a tavaszi szélben? Akkor Párizs a te városod! 

paris-928324_640

Szeretnél végre sziesztázni egy kávé mellett? Átélni a dolce vitát,  az ókori alapokon megszülető olasz életérzést? Akkor Róma a te városod!

laundry-659149_640

Kedveled a meséket? Szeretnél újra egy mesekönyvbe búrkolózni? Nyugalmat, álmokat, tiszta, rendezett, hibátlan dolgokat magad körül? Akkor Luxembourg a te városod!

11

Szép, szép Európa, de maradnál inkább mégis Magyarországon? S mégis biztonságosabb egy barlang, mint a felszín ebben a változékony tavaszban? Akkor kalandozz kis hazánk barlangjaiban! Ezek között biztosan találsz legalább kettőt, ahol még soha nem jártál!

abaliget

S ha mégis úgy döntenél, hogy te maradsz inkább a saját barlangodban a hosszú hétvégéken, akkor utazz a kanapédon! Szerezd be ezeket a filmeket, próbálj ki egy új receptet, mondjuk a német kenyérlángost és válassz hozzá egy jó bort

larry

Akinek kedve van, számoljon be márciusi programjairól itt a blogon!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr4312782124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
ismeros_urak_hetvegi_latogatasra_jelentkeznek
süti beállítások módosítása