Élet sója

Virágba borul Európa

2016. április 04. - Tünde Bagó

A természet a tavasz első napsugarainak mutatja meg talán legszebb oldalát, egész mezők, erdők, rétek borulnak virágba ilyenkor. Tulipán, krókusz, nárcisz pompázik millió színben. Ha igazi színes virágtengerben akarunk gyönyörködni, akkor ezekre a helyekre érdemes most elutazni.

Mainau szigete - Németország

A Bóden-tó szigetén, Dél-Németországban áprilisban nemcsak egyetlen csodával várjak a látogatókat. Amíg a hatalmas platánsor mellett 1 millió tő tulipán virágzik szőnyegszerűen, a nárciszok és jácintok szomszédságában álló pálmaházba beköltöznek az orchideák. A szigetről olvashattatok már itt a blogon, ahol az is kiderül, hogy miért lobog a sziget bejáratánál a svéd zászló.

tulipa__nerdo__.jpg Fotó: dr. Szalai Krisztián

 

Virágfesztivál Madeirán - Portugália

A szubtrópusi klíma elragadó virágszőnyeggé varázsolja ilyenkor Portugália kertjét az Atlanti-óceánon. A tavasz érkezése ezért óriási ünnep a szigeten, amelyet a “Festa da Flor” rendezvény keretében ünnepelnek meg a helyiek. Ebben az évben április 7. és 13. között rendezik meg a virágok ünnepét. A természet és a virágok rajongói számára ezt a szigetet azonban nemcsak ilyenkor, hanem egész évben érdemes meglátogatni.

Virág Madeira

Tulipánőrület Keukenhofban, Lisse - Hollandia

Keukenhof, a világ legnagyobb és legszebb virágoskertje néven hirdeti önmagát saját weboldalán. Érdekes szójáték, hiszen maga a név, Keukenhof, konyhakertet jelent. A környék ugyanis egykor a közeli kastély urainak volt a vadászterülete és itt termesztették a konyhájuk számára az alapanyagokat. A 32 hektáros parkban 7 milliónyi tulipánt ültetnek el évente, s március utolsó hetétől május közepéig látogatható. 

garden-1093681_640

Narancsfák a Côte d´Azur-ön - Franciaország

A napimádók már márciustól áramlanak a dél-francia vidékre. A lágy tavaszi nap új élettel leheli be a vidéket. A jázmin illata kúszik a levegőben, a narancs- és citromfák tündöklő gyümölcseiket mutogatják, a magnóliákon (liliomfák) pompáznak a virágok, a levendulák lila színeikkel és a mimózák sárgájukkal beszínezik a vidéket. El lehet képzelni ennél színesebb és illatosabb úti célt tavasszal?

mimosa-274206_640

Nárciszünnep Ausseerland-Salzkammergutnál - Ausztria

Vadon nőtt nárciszok lepik el a tájat Ausseerland-Salzkammergut környékén május közepétől. Ennek örömére egy hatalmas nárcisz ünnepet is rendeznek, ebben az évben május 26. és 29. között immáron 57. alkalommal. Ilyenkor nárciszokkal díszített óriási szobrokkal vonulnak fel szárazföldön és vízen egyaránt. 

nárcisz

Tavasz Krétán - Görögország

A nagy görög sziget áprilisban ébredezik téli álmából. Virágzó margaréták és nárciszok vezetik be a tavaszt a Földközi-tenger ezen részére. Ugyanakkor már hamar előbukkanak a pipacsok, amelyek számos képeslapon is visszaköszönnek. Leginkább a knósszoszi templommaradványok között találunk rájuk. 

poppy-641423_640

Citrusok és mandulafák Szardínián - Olaszország

A tavasz egy korai vendég az olasz szigeten, Szardínián: A vadon növő kakkukfű és az illatos mirtusz illata lengi be a levegőt márciustól, majd kipattanak a mandulafák virágai és halványfehér "festékréteg" vonja be a környéket. A kerékpárosok és túrázók számára ez az időszak optimális, nemcsak a kinyíló természet, hanem a kellemes hőmérséklet miatt is. 

almond-flowers-1188499_640

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr7512782148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
viragba_borul_europa
süti beállítások módosítása