Élet sója

8 nyaraló, ami korábban valami egészen más volt

2016. szeptember 22. - Tünde Bagó

Szerettél volna már templomban aludni? Vagy egy tűzoltóépületben? Esetleg egy áruházban (ez nekem már egyszer majdnem sikerült)? Akkor most itt megtalálhatod a legkülönlegesebb nyaralót, amelyet akár ki is bérelhetsz.

Egyre többször hallani, hogy korábban egészen más rendeltetéssel épített épületekből kreativitással, szeretettel, mérnöki munkával és persze némi anyagi ráfordítással fantasztikus lakóépületeket, szállodákat hoznak ki. Nemcsak mint utazó, de lakberendezést és építészetet kedvelő emberként is vadászom a különleges szálláslehetőségeket. Sőt, az utazásaink során nyitott szemmel járok, s felkapom a fejem, ha egy olyan épületet látok, amelyből zseniális nyaralót lehetne kihozni. 

A Tripadvisor oldal segítségével most mutatok néhány olyan csodás átalakítást, amelybe ti is szívesen eltöltenétek néhány éjszakát, ebben biztos vagyok! Itt az ideje, hogy kitűzzük az új utazási céljainkat, amelyekért érdemes lesz dolgozni a következő télen!

Villa 114, Pula, Horvátország

Az Isztriai-félszigeten 1882-ben épült ez a világítótorony, s egészen 1970-ig segítette a hajókat a tengeren való tájékozódásban. 2011-ben az új tulajdonos egy teljes belső felújítást csinált és még az internetet is bevezette az épületbe. Ami szerintem teljesen felesleges volt, mert szinte remeteként élhet az, aki kibérli, ugyanis a toronytól 4 km-re található a legközelebbi halászfalu, azaz a civilizáció. A villában 8 személy tud kényelmesen aludni a 3 hálószobában. Kettesben vagy családdal, barátokkal ideális lehet most őszre, vagy a következő idényre. 

Villa_Pula-19b54a07da2a1c98

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide!

Villas-Lilac, Santorini, Görögország

A Santorini szigetcsoport fővárosa Fia és az egyik legrégebbi település Oia között áll ez a fehérfalú szélmalom. A medencétől a teraszig fantasztikus panoráma nyílik a tengerre és a környező hegyekre. Az eddigi látogatók értékeléseikben szinte mindig megemlítették a fantasztikus naplementét, amely a szélmalomból megfigyelhető. Nekem személy szerint az tetszik az épületben legjobban, hogy nincsenek bent sarkok! :-)

Santorin_Windmill_Villas-Lilac-33e8c3a3d879c091

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide!

Titkos kápolna, Amszterdam, Hollandia

Amszterdam szívében áll ez a kis titkos kápolna, egészen közel a város csatornáihoz, s a piroslámpás negyedhez. Két fő részére biztosít alvási lehetőséget, van benne konyha és fürdőszoba is. A kápolna eredeti jellemvonásait, mint az oltár, a festett, stukkós mennyezet megőrizték az átalakításkor. Az ágyban fekve szinte az angyalok karjaiban érezhetjük magunkat.  

The_Secret_Chapel_Amsterdam-e9c5268dda14cad5

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide!

Kis bagolyház, Bath, Anglia

Néhány percre Bath város központjától, a Somerset grófság területén áll ez az egykori pajtaépület, amelyet nemrég úgy renováltak, hogy külsőre minél többet megőrizzen az eredeti kinézetéből, de bent egy édes kis otthon hangulatát keltse. A pajtákra oly jellemző építési módot kihasználva az alvási lehetőségek egy galériára kerültek fel, amelyhez egy viktoriánus csigalépcső visz fel a nappaliból és az azzal összenyitott konyhából, ebédlőből. A pasztellszínek szerintem nagyon szépen megtisztítják az épületet a korábbi funkciója miatt bennünk esetleg felmerülő pajtajellegtől. Pároknak tökéletes búvóhely!

Little_Owl_House-0668d3ac833aea63

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide! 

Öreg tűzoltóállomás, Kent, Anglia

Ha szól a sziréna, akkor csak nyugodtan forduljunk a másik oldalunkra, mert csupán a kedves tulajdonos tréfálkozik velünk ebben az egykori tűzoltósági épületben. Ma már ugyanis a viktoriánus épületben nem az ügyeletes tűzoltók várnak bevetésre, hanem azok a turisták, akik ezt a nagyszerű, világörökségi helyszínekben gazdag környéket választják úti céljuknak. A belváros néhány perces sétára található, de a közelben láthatjuk a híres halászfalut, Whitstable-t, a csinos kis fürdővárost, Broadstairs-t, s két természetvédelmi területet is. Ebbe a nyaralóba nyugodtan vihetjük a barátainkat is magunkkal, mert két hálószoba, felszerelt konyha vár bennünket. 

Arthouse_at_the_Old_Firestation-266acfd89efe7eb3

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide! 

Modern, városi loft, Denver, USA

Az egykori áruházban, amelyet a felújítás után még egy kis ipari hangulattal is megspékeltek lakhat az, aki Denverbe érkezik. Az 1950-es évek retro stílusát idézi a magas beltér, a szabadon futó csővezeték, a burkolatok, a lámpák, s a lépcső. A magas minőségű berendezés egy elegáns loftlakássá varázsolja ezt a 210 négyzetméteres nyaralót. Óriási, szintén retro stílusú konyha és egy szabadtéri grillhely is tartozik hozzá, amely nagy baráti vagy családi nyaralásokra is alkalmassá teszi. 10 fő kényelmesen elfér akár egy hosszabb nyaralásra is. Én legszívesebben egy életre beleköltöznék! :-) 

Modern_Urban_Loft_Denver-1110928533958822

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide! 

Wellington konténerház, Új-Zéland

Egy szállító konténerben aludni? Ez nem hangzik túl csábítóan, legfőképpen mostanság! De az új-zélandi fővárosban, Wellingtonban nagyon is stílszerű. A három egykori konténert közvetlenül egy sziklafalhoz állították, s berendeztek benne egy nyaralót 8 fő részére három fürdőszobával, nyitott konyhával, design bútorokkal, média szobával, ahol mozivászon, vetítő játékkonzolok is találhatóak. Az, ahogyan az ablakon kitekintve a sziklafal és a rajta burjánzó növényzet köszön vissza, különleges megoldás, de nekem kicsit bezártságérzetet sugall. 

The_Wellington_Container_House-8beec5ef143628a4

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide! 

Burai Ain templomház, Fingers Lake, New York állam, USA

Aki ezelőtt az épület előtt megáll, aligha gyanítja, hogy éppen egy kibérelhető szálláslehetőség, egy apartman előtt áll. Nem véletlen, hogy kívülről egy templomnak néz ki, mert ugyanis 1870-ben éppen annak épült. A belső terekben a gótikus hagulat uralkodik és adja meg az igazi templomi milliőt. Az igényesen megmunkált fa mennyezet és a színekben pompázó üvegablakok a vendéget a mennyekbe repítik. S persze nem kell úgy élnünk, mint egy szerzetes, mert uszoda, s billiárd asztal is gondoskodik a szórakozásunkról, a kényelmes és igényes bútorokon túl. 

templom2

Még több fotóért, az árakért és foglalási lehetőségekért kattintsatok ide! 

Melyiket választanátok? Hol töltenétek el legszívesebben egy éjszakát? De ennél is fontosabb kérdés, hogy láttok-e a közeletekben olyan épületet, amelyből hasonlóan zseniális apartmant lehetne építeni? 

Fotók forrása: Tripadvisor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr9412782224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi76 2016.10.03. 19:08:13

Nagyon jó válogatás, a szélmalom a kedvencem, de a Kis Bagolyház is nagyon tetszik. Az átalakított pajtaépületeknek szerintem nagyon jó a varázsa és Angliában eléggé gyakoriak is. A Surrey Hills-ben volt szerencsém kipróbálni egyet pár éve, és nagyon egyedi volt.

Bagó Tünde 2016.10.09. 17:43:43

Ildi, ha megint kipróbálsz egyet, akkor lécci lefotózni! :-) Szívesen megnézném! Szép hetet!

Ildi76 2016.10.12. 19:35:40

Megígérem, hogy fotózok, ha legközelebb pajtában szállunk meg és küldöm majd a képeket. :) Üdv, Ildi
8_nyaralo_ami_korabban_valami_egeszen_mas_volt
süti beállítások módosítása