Élet sója

Tökéletes célpontok második nászútra

2015. február 25. - Tünde Bagó

Éreztétek a nászutatok után, hogy úgy elmennétek újra nászútra? Újra csak egymásnak élni, újra megengedni magunknak olyan dolgokat is, amit máskor nem? S újra átélni az önfeledt szórakozás élményét?

Igen, én már éreztem ezt, sőt többször is érzem talán, mint kellene. Legszívesebben mindig nászútra mennék. Fiatalok voltunk, kevésbé aggódtunk dolgokon, nem beszéltünk a távoli jövőről, egyszerűen csak élveztük a napokat. Elhatároztuk, hogy nem spórolunk, mert mi ezt most megérdemeljük és persze nem számoljuk a kalóriákat, mint az esküvő előtt.

Ma már, 12 év házasság után kicsit nehezebb hátrahagyni mindent, s mindenkit. Nehezebb nem gondolni arra, hogy talán jobb lenne nyugdíjas éveinkre spórolni, s nehezebb kizárni a külvilágot, az aggodalmat.
DE, meg kell tenni. Higgyétek el, hogy szükség van rá időnként. Csak ketten, kötelezettségek, korlátok, aggodalmak nélkül. S olyat is megtenni, amit máskor, egy szimpla nyaraláskor nem lehet.

Felborzoltam a kedélyeket? Akkor nézzük, hogy én hova is mennék második nászútra, persze egy-egy jó okkal indoklom mindegyik döntésemet. Válasszatok kedvetekre ebből a nászutas bőröndből, vagy valósítsátok meg mindegyiket, az élet szerencsére hosszú.

Seychelle-szigetek

Édenkert az Indiai-óceán közepén, homokos tengerparttal, korallzátonnyal, fantasztikus élővilággal. S, hogy miért? Mert itt ismét csak egymásra figyelhetünk, kettesben lehetünk, éppen úgy, mint Ádám és Éva a Paradicsomban. Még ha nem is egy kis hotelben lakunk, a szigeten találunk olyan helyet, ahol csak mi vagyunk. Azért a nagy romantika mellett csodáljuk meg a hét nemzeti park egyikét és másikát is, s persze a világ legnagyobb atollját. Nem véletlen, hogy az angol Vilmos herceg és Katalin hercegné is itt volt nászúton, király(i) választás.

seychelles_naszut2

Amalfi-part, Olaszország

Miért utazzunk a fél világon át, ha Európában a Dolce vita vár bennünket? Foglaljunk egy kis hotelban szállást, reggelizzünk a tengerre néző erkélyen, bolyongjunk a történelmi épületek között, hódítsuk meg a sziklákat gyalog és kanyarogjunk a szakadék mellett egy bérelt autóval. Ja és ne felejtsünk el kendőt kötni a fejünkre és hatalmas napszemüveget tenni!

amalfi

Párizs

A város, ahol bármit felvehetsz, bármikor, bármit megtehetsz (természetesen a jogszabályok határain belül), hódolhatsz a művészeteknek és a kulináriának. Együtt fedezni fel a crépes suzettes narancsos illatát, eszmét cserélni Leonardo da Vinci vagy Rodin művészetéről, hűsölni az óriási városi parkok eldugott sarkaiban, s szabadnak lenni, ahogyan Ady, vagy Munkácsy egykoron.

Montparnasse_torony1

New York

Minden képzeletet felülmúló város egy európai ember számára. Olyan mértékekkel mérnek, amelyet innen nehéz elképzelni. Legyen az épület, park, vagy hamburger. Minden "mega" minősítésben utazik. S mi is, ha arra vágyunk, hogy egy picit belépjünk a filmek világába (Hány New Yorkban játszódó filmet is néztetek meg mostanában?), sétáljunk az "újdonsült" férjünkkel a Central Parkban, beüljünk egy sárga taxiba vagy betérjünk a Tiffany-hoz. Mega szerelem egy mega városban.

new_york_iconic

Florida

Ideális célpont a téli nászútra, hiszen télen is 25 fok körül van a levegő Floridában. Itt kedvünkre bulizhatunk a nagy party-városban, Miamiban, vagy romantikus kirándulásra mehetünk a Florida-Keys korallzátonyra. Kevésbé leszünk kettesben, de ketten élvezhetjük Florida előnyeit.

Miami-Florida-USA-3 (Small)

Dél-Afrika

Az egyedülálló természet és a nagyszerű strandok mellett olyan élményekben lehet részünk közösen, mint a szafari, vagy a sátras éjszakázás a szavanna közepén. Kalandos lesz, nem kétség. De élvezhetjük közben a dél-afrikai szőlőhegyek nedűjét és az afrikai égboltot is.

afrika

Kükladok - Folegandrosz

A görög szigetek mindig zsúfoltak, turisták, nászutasok keresik itt Aphroditét, a szerelem és a szépség istennőjét. Holott az egyik kicsi szigeten mi magunk lehetünk férjünk istennői. A Kükladok szigetcsoport kevésbé népszerű tagja Folegandrosz szigete, amely egy nyugodt része a görög szigetvilágnak. Csöndes hotelek, kis éttermek, fantasztikus tengerpart, hajóbérlés, búvárkodás, minden, amit igazán lehet kettesben élvezni.

folegandrosz

 

Hajóút a Földközi-tengeren

Minden reggel másik kikötőben és másik nő/férfi mellett ébredni! Aajjaj ez nem nászút, hanem válás lenne. :-)

Kezdjük újra! Minden nap másik várost felfedezni, minden este egy újabb nemzet gasztronómiáját megkóstolni, lebegni a Földközi-tengeren, élvezni a tengerjárók luxusát, ez sem lenne ám egy utolsó nászút, ugye? Kevésbé leszünk kettesben a hajóra zárt több száz ember miatt, ezt gondoljuk át azért, még az indulás előtt.

hajóút

Közeledik a házassági évfordulótok? Régen élveztétek egymást kettesben? Szeretnétek újra fogadalmat tenni egymásnak? Nincs jobb lehetőség rá, mint választani a fenti célpontokból és útra kelni.

Jó utat és ha visszajöttetek, akkor számoljatok be róla nekem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr2012781898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
tokeletes_celpontok_masodik_naszutra
süti beállítások módosítása