Élet sója

Utazás a kanapén

2015. május 01. - Tünde Bagó

Hétvége van, hosszú hétvége - naná, hogy esik vagy fúj, s nincs kedvünk kint császkálni. Ha nem sikerült találnod egy derült ég alatt elterülő rétet, akkor utazz a kanapédon. Van néhány utazós film, amelytől nemcsak a kedved jön meg az utazáshoz, hanem még jól is érezheted magad.

1., Vándorút (The Way) - Egy kis akció, apai szeretet és spanyol tájak.

Tom fia a Camino de Santiago, vagy más néven Szent Jakab zarándokúton, egy viharban veszítette életét a Pireneusokban. A kaliforniai orvos Franciaországba, St. Jean Pied de Portba utazik a fia maradványaiért, hogy elintézze a formaságokat. Ám ahelyett, hogy ezután hazatérne, elhatározza, hogy beteljesíti a fia vágyát, és végigjárja a zarándokutat. Tom rájön, hogy az utazását tekintve nincs egyedül. A világ minden részéből érkező zarándokokkal találkozik, akik a saját problémáikra, életük értelmére keresik a választ.
 
vándorút
 
2., Rumlis vakáció (RV) - Ahol Robin Williams a színre lép, ott garantált a jó szórakozás, s ha az éppen egy vígjáték, akkor a nevetés is.
 
Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro-família ugyanis már a várva várt Hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.
 
 RV
 
3., Larry Crowne - utazás robogóval a főiskolások és a szerelem világában, a garantált romantikáról és szórakozásról Tom Hanks és Julia Roberts gondoskodik.
 
Larry Crowne-t váratlanul kirúgják a munkahelyéről. Hirtelenjében nem tud mit kezdeni a nyakába szakadt tengernyi időjével, a házára felvett kölcsönt viszont fizetnie kell. Miközben egy étteremben vállal munkát, a szomszédja tanácsára és a szebb jövő reményében beiratkozik a főiskolára. Kiderül, hogy csupa hasonszőrű, lúzer figura jár oda. Hamarosan megtetszik neki a szónoklattant oktató, csinos Mercedes Tainot. Az sem riasztja, hogy a nő ugyanúgy unja a tanítást, mint a férjét. Larry akaratlanul is hozzájárul, hogy a férje lapátra teszi nőt.
 
larry
 
4., Vicky Christina Barcelona - Az ízek, imák, szerelmek után kutattam Javier Bardem filmjeit. S ekkor találtam rá Woody Allen filmjére, amely Barcelonából kicsit kevesebbet, de a spanyol életstílusból és a nyári kalandokból sokkal több ízelítőt nyújt.
 
A két amerikai barátnő - Vicky és Cristina - Barcelonába érkeznek egy hosszú vakációra. A józan és jegyben járó Vicky a katalán kultúrát tanulmányozná és nem akar kalandokba bonyolódni. A szertelen Cristina viszont a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni a maga keresetlen módján, miután első rövidfilmje a szerelemről nem hozta el neki a sikert. Mindkettőjük életét felkavarja, mikor megismerkednek Juan Antonioval, a sármos festővel és annak lökött, szuicid és közveszélyes exnejével, Maria Elenával.
 
Barcelon
 
5., Levelek Júliának (Letters to Juliet) - Firenze, Verona, Siena és Toszkána tájain kalandozik ez a szerelmi történet.

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

levelek

6., Nagy zűr Korzikán (L'Enquete corse) - Sajnos csak korzikai utazásunk után fedeztem fel ezt a zseniális francia vígjátékot. Így azonban sorozatban csodálkoztam rá a már élőben látott különleges tájra és jókat nevettem a már tapasztalatból ismert korzikai életstíluson.

Rémi François (Christian Clavier) magándetektív. Meg van győződve arról, hogy a nők ellenállhatatlannak találják, és a szakmájában is a legjobbak közé tartozik. Egy nap megbízást kap egy vidéki közjegyzőtől: meg kell találnia a korzikai Ange Leonit (Jean Reno), aki tekintélyes összeget örökölt, de valahogy köddé vált. Rémi belefárad a hiábavaló keresésbe, és úgy dönt, hazatér Párizsba. Dargent rendőrfőnök (Didier Flamand) azonban elfogadhatatlannak tartja a meghátrálást, hisz ő volt az, aki az elveszett örökösről szóló történetével idecsalta a magándetektívet annak reményében, hogy a tehetséges magánnyomozó segítségével végre lezárhatja a Leoni-ügyet. Ange Leoni ugyanis meglovasította azt a pénzt, amelyet a francia kormányzat küldött a szeparatistáknak a fegyverszünet megkötése érdekében. Nem csoda hát, hogy Leoni sarkában lohol mindenki: a szeparatisták, a rendőrök, a fél világ, s most már a zseni Rémi François detektív is.
 
Korzika
 Fotók és filmösszefoglalók forrása: www.port.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr8012781938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
utazas_a_kanapen
süti beállítások módosítása