Élet sója

Utazzunk legendás szerelmespárok nyomában

2016. február 04. - Tünde Bagó

Napóleon és Joséphine, Augustus és Lívia, Coco Chanel és Westminster herceg, Bonnie és Clyde, Liz Taylor és Richard Burton - csak néhány név azok közül, akik szerelmének nyomai ott lapulnak a világban. 

Közeledik a Valentin-nap, amikor kiváló lehetőség nyílik rá, hogy megkeressük ezeket a nyomokat és mi legyünk a párunk szemében a hercegek, vagy filmsztárok. Segítek kicsit, hogy elbűvölhessétek a híres szerelmek nyomdokain saját szerelmeteket, hiszen nem késő még lefoglalni február valamelyik hétvégéjére egy klassz kis utazást.

Lívia és Augustus nyomában Rómában

Egy legendás szerelem, amely több, mint 2000 évvel ezelőtt kezdődött és a mai értelemben véve is egy nagyon impulzív szerelem volt. Augustus volt az első római császár, aki több, mint 50 éven keresztül volt együtt szerelmével, s tette Róma első császárnőjévé. Lívia részt vett a kormányzásban is férjével, de gyermekeivel is ott hagyta a történelemben és Rómában nyomát. Még négy császárt adott az ő vérvonala a birodalomnak. A pár a Palatinus dombon található házban élt, amelyet a turisták előtt is nyitva áll. A csodálatos épületben szinte érezni a szerelem nyomát, nagyszerű és elragadó, mint a szerelmes pár maga volt.

augustus_haza_a_palatinuson_1878227_2116_600x399.jpg Fotó forrása: http://orokvaros.network.hu/kepek/palatinus/augustus_haza_a_palatinuson

A Palatinus dombra néző négycsillagos Hotel Kolbe ablakaiból is jól láthatjuk a szerelmi fészket. 

Coco Chanel és Westminster herceg nyomában Londonban

A híres divatdiktátor nyomába nemcsak Párizsban eredhetünk, hanem az angol fővárosban is, hiszen évekig állt kapcsolatban Richard Arthur Grosvenor-al, Westminster hercegével.

ccrosehall6_600x394.jpg Fotó forrása:http://www.lachanelphile.com/2012/07/13/flash-back-friday-coco-chanels-scottish-getaway-gets-a-facelift/

 

Európa leggazdagabb férfijaként, akinek jelentős tulajdonai voltak Londonban, megtehette, hogy egyes városrészeken a híres CC monogrammal díszíttette az utcai lámpásokat. A Westminster városrészben ma is lehet látni ilyeneket. De valóban Coco Chanel-nek vallott így szerelmet a herceg? Vagy csak a City Council felirat rövidítése akar lenni? A romantikus utazók cáfolják az utóbbit és egy csodás szerelmi vallomásnak, s ezzel zarándokhelynek tekintik a mai is álló lámpákat. 

Sissi és Ferenc József nyomában Bécsben

Bad Ischl, Buda, francia Riviéra - helyek, ahol a híres királyi pár nyomaira bukkanhatunk. A hely azonban, ahol a legtöbb időt töltötték, mégis inkább az osztrák főváros, Bécs. Esküvőjük az Augustiner templomban volt, a Hofburgban és Schönbrunnban éltek. A mi emlékeinkben pedig a híres Sissi film részletei ugranak elő nevük hallatán. Ha Bécsbe visszük párunkat, akkor látogassunk el a híres Bútor múzeumba, ahol nemcsak a császári udvar bútorait, hanem a híres film díszleteit is megtalálhatjuk.  

002_600x382.jpg Fotó forrása: http://www.partyzoo.hu/riportok/966/002.jpg

 

Grace Kelly és Rainier herceg nyomában Monacoban

Elbűvülő nő, aki filmcsillag, egy sármos herceg, aki még kedves is és egy fantasztikus kilátással bíró palota a tenger mellett. Grace és Rainier házassága egy mesébe illett.

grace_kelly_rainier_e1347632837511_600x440.jpg Fotó forrása: http://cultura.hu/szub-kultura/grace-kelly-a-hercegne/

 

Esküvőjük helyszíne a St. Nicholas katedrális, életterük, a monacoi palota, Grace sétái a tengerparton, számunkra is elérhetőek Monacoban. A kis városállam önmagában elbűvölő, s ha még a Kaszinóba is elvisszük szerelmünket, akkor garantáltan mi vagyunk a befutók. A Vista Palace Hotel elfogadható árai mellett fantasztikus kilátást nyújt a Riviérára.

monaco-413140_640

Liz Taylor és Richard Burton nyomában Puerto Vallarta-ban

Sokan vannak manapság, akik nemcsak egyszer házasodnak az életben, de azok már kevesebben vannak, akik többször is hozzámennek ugyanahoz az emberhez. Liz Taylor és Richard Burton kétszer is kimondta a boldogító igent.

3_format43_600x450.jpg Fotó forrása: http://www.tagesspiegel.de/

 

Imádtak együtt utazni, Londonba, Párizsba, Montrealba, de különösen élvezték Puerto Vallarta hangulatát,

beach-772809_640

ahol az első esküvőjük után vásároltak egy kis házat. A Casa Kimberley sokáig romokban hevert, ahogyan egy idő után a híres pár szerelme is, de nemrég felújításon esett át és ma étterem és hotel is működik benne. 

Bonnie és Clyde nyomában Dallasban

A legendás szerelmek időnként borzalmas véget érnek, ahogy a gengszterpáros, Bonnie és Clyde esetében is. A szerelmesek bankokat és benzinkutakat raboltak ki együtt, míg végül az egyik bandatag elárulta őket és a rendőrök egy rajtaütésnél lelőtték a szerelmeseket.

20120328-szepulj-halalos-szerelem-bonnie1

Már életükben egy legenda övezte őket, ahogyan két éven keresztül menekültek a rendőrök elől, bújkáltak és raboltak. Dallasban ne kövessük tetteiket, mert manapság már a rendőrök is tapasztaltabbak, mint a 30-as években, de ellátogathatunk iskolájukba, vagy lakhatunk az egykori banki épületből átalakított hotelben (The Joule Hotel), ahol kicsit a gengszterpáros nyomdokaiban érezhetjük magunkat. 

dallas

Napóleon és Joséphine nyomában Párizsban

Szép dolog, ha valaki a szíve hölgyét királynőként szeretné kezelni, de még szebb, ha egyből császárnővé is koronáztatja. Ja, hogy ez nem lehetséges? Nos, Napóleont sem zavarta a tény, miszerint Joséphine, a szerelme a sok száz éves francia szabályok szerint soha nem lehetett volna császárné.

Josephine-de-Beauharnais-and-Napoleon-Bonaparte

Fogta a kedvesét és a Notre Dame-ban a legmagasabb posztra emelete, amit egy nő kaphatott. Ezt mi is megtehetjük, ha Párizsba utazunk, korán reggel felkelünk, elsétálunk a Notre Dame-ig, ahol ekkor még alig sétál valaki, s mi az oltárhoz vezetjük kedvesünket, ahogyan Napóleon Joséphinet. Ezt követően császári módon lakhatunk az ötcsillagja ellenére nem is annyira drága Tiara Château Hotel Mont Royal Chantilly-ben, alig 35 percre Párizstól.

000 Tiara Chateau Hotel Mont Royal Chantilly-75fd6888da

 

 Legyetek romantikusak, utazzatok a szerelem jegyében a szerelem hónapjában!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr8912782110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
utazzunk_legendas_szerelmesparok_nyomaban
süti beállítások módosítása