Élet sója

Egész évben nyitva marad ez a jéghotel

2016. december 06. - Tünde Bagó

A svédországi Jukkasjärviben fekvő jéghotelt minden télen újra kellett építeni, mert áprilisban elolvadt. Mostantól kezdve azonban egész évben alhatunk a -5 fokos lakosztályokban. 

deluxe_suite_the_victorian_apartment_icehotel_365_1400x932_600x399.jpg Fotó: Asaf Kliger/Icehotel

Sokáig azt gondoltam, hogy képtelen lennék egy -5 fokos helyiségben, sátorban, vagy szabad ég alatt aludni. Akkora hangzavar lenne a fogaim vacogása miatt, hogy nem jönne álom a szememre. Mostanság azonban a hálómban nem tudom elviselni a túl meleget, sokkal jobbat alszom a hűvösben (szerencsére a férjem is, így senkinek nem kellett kiköltöznie :-)).

Ezeknek a változásoknak köszönhetően - no meg a beígért megfelelő ruházat miatt - felkerült a bakancslistámra egy jéghotel meglátogatása, a tavaly már felírt iglus kaland mellé. 

Nagy örömmel olvastam egy svéd weboldalon, hogy az egyik leghíresebb jéghotel, Jukkesjärviben már egész évben biztosítani tudja a jégbe fagyott lakosztályait, szobáit.

S nem hiszitek el, hogyan?

bfe5f10e47b470dca7685fe73dd7e6141d8426444ec253b945d6137754b1784c.jpg Fotó: PinPin Stúdió/Icehotel

A napenergiát hívják segítségül, s így áprilistól hiába lesz a külső hőmérséklet jóval a fagypont fölött, a hotelben akkor is marad a -5 fok és a jégvirágok. Nyáron pedig bentről nyugodtan kivihetjük a jéggel teli poharainkat a hotel elé, hogy egy kellemes koktél társaságában élvezzük a heteken át le nem nyugvó napot. 

entrance_icehotel_365_1400x932_600x399.jpg Fotó: Asaf Kliger/Icehotel

Nem is tudnám eldönteni, hogy melyik lenne az izgalmasabb, a téli vagy a nyári látogatás? Északi fény vagy le nem nyugvó nap? Kint is mínusz, vagy csak bent mínusz? A döntéshez nagy segítséget nyújtanak az árak, augusztusra 10-15 %-al kevesebbért fázhatunk egy-egy jeges szobában. 

A hotel különlegessége még, hogy a szobákat, lakosztályokat egy-egy híres designer tervezi meg minden évben, az oszlopok jégtömbökből, míg a falak és a plafon az úgynevezett snice-ból, azaz hó és jég keverékéből készül. Az új, egész évben nyitvatartó részlegben elsősorban delux lakosztályok vannak, amelyeknek saját szaunájuk és bárjuk is van. 

Bevállalnátok itt egy éjszakát? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr9512782288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
egesz_evben_nyitva_marad_ez_a_jeghotel
süti beállítások módosítása