Élet sója

Senki nem fotózhatja le a marokkói hotel földalatti titkát

2017. május 09. - Tünde Bagó

A Royal Mansour Marrakesh hotel Marokkóban nemcsak kinézetével idézi az 1001 éjszaka meséit, hanem földalatt lapuló titkaival is. 

Különös, ismeretlen forrásból fakadó vonzalmam Marokkó irányába folyamatosan gondoskodik arról, hogy elém kerüljenek hírek és fotók az afrikai országból. Éppen ennek a "véletlennek" köszönhetően láttam meg a Royal Mansour Marrakesh hotelt egy weboldalon. Már építészeti megoldásaival és a jelmondatukkal - A hely, ahol az álmok élnek és az érzelmek születnek - is rögtön felkeltette a kíváncsiságomat.

Royal_Mansour_1f17798d5bf9a854_600x399.jpg Fotó: A hotel weboldala

 

Nem a hagyományos szobákból álló hotelről van szó, hanem olyan "kis" lakásokról, mit lakásokról, inkább udvarházakról, amelyekben a vendég rögtön otthon érezheti magát. Őszintén szólva én inkább a mennyországban érezném magam, mert az otthonom csupán a fele a legkisebb szobájuknak, s közel sem ilyen, az arab és mór építészetre oly jellemző díszítéssel, gazdagsággal rendelkezik. Az udvarházak 140 és 600 négyzetméter közötti nagyságban választhatóak, természetesen nagy és privát kerttel. 

Royal_Marokko.jpg Fotó: A hotel weboldala

 

S van egy titkuk: titkos alagút fut a hotel alatt. Na de miért? 

Nem másért, mint a vendégek kedvéért, bár ők sohasem láthatják ezt a titkos, földalatti járatot. Sőt az 500 hotel alkalmazotton kívül senki nem láthatja, nem fotózhatja le. Itt csupán a személyzet közlekedhet az udvarházak között, azért, hogy a vendégnek az legyen az érzése, szobáját kísértetkezek rakták rendbe, italját a szellempincér hozta fel. Az alkalmazottak úgy járhatnak-kellhetnek a luxusházak között, hogy még véletlenül sem zavarják meg a vendégeket. 

Aki kíváncsi arra, hogy mennyire sikerül jól használnia a titkos alagutat az alkalmazottaknak, annak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert a hotel legolcsóbb szobája is 1050 euróba kerül egy éjszakára szezonon kívül (főszezonban 1800 euróba). A legdrágább udvarház, ahol már 4 hálószoba és 5 fürdő kényezteti a vendéget, "csupán" 50.000 eurót kóstál. 

 Van még egy lehetőség a titkos alagút megtekintésére: be kell jutni az 500 alkalmazott közé, de gyanítom ez sem lenne sokkal könnyebb, mint az 50.000 ezer eurót összeszedni. Próba szerencse, akinek sikerül, az mindenképpen számoljon be róla. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr6612782422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
senki_nem_fotozhatja_le_a_marokkoi_hotel_foldalatti_titkat
süti beállítások módosítása