Élet sója

Huszadik adventi értékmorzsa - A RAPülő ember

2013. december 20. - Tünde Bagó

Gyermekkorom óta fülembe cseng a Mézga család Aladárjának hangja. Akkor persze csak azt tudtam, hogy milyen vicces ez a figura, de fogalmam sem volt róla, hogy a későbbi ÁSZ műsor vezetője, vagy a Rapülők és Jazz+Az frontembere is - másik két sráccal együtt - kölcsönözte Aladárnak a hangot.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=aOZNniFEuls[/tube]

Igen, a 3. évadban Geszti Péter az, aki megszólaltatja Aladárt.

Számomra azonban Geszti mégis inkább dalszövegeivel és kreativitásával vált kedvencemmé, elsőként az Első Emelet számára írtak miatt,

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=f6quG0oZZC4[/tube]

később pedig a Rapülőkben, mint saját zenekarában írt dalokkal

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=HrLKGfMH_MM[/tube]

Személyiségének legérzelmesebb oldalát azonban A dzsungel könyve musicalben mutatta meg. Ott hangzik el az a mondat, amelyet még a Wikipédia is kiemel, amikor Geszti Péter életét mutatja be:

"Csak a múlton érdemes töprengeni. Ami van, az volt is. És ami lesz, az nem más, mint egy visszatérő, elfelejtett esztendő."

Van azonban még egy dolog, amiben Geszti számomra egy élményt nyújtott, az pedig nem más, mint az ARC óriásplakát pályázat és kiállítás megszervezése Budapesten. Amely a kezdetek óta is nagy sikerrel kerül ki a Felvonulási térre. Az alapítók célja, saját elmondásuk szerint:  "többek között Toscani és a Benetton példáján arra a meggondolásra jutottunk, hogy a reklám célokra használt óriásplakát felület a kommersz tartalmakon túl társadalmi üzeneteket is hordozhat". Azt hiszem elég csak egyszer megnézni a munkákat és máris láthatjuk, hogy ezt a célt sikerült elérniük.

Ajándékötletem: Manapság nagyon divatos, hogy alkásunkat egy-egy plakáttal díszítsük. Ajánlom figyelmetekbe egy-két helyiség falán keretben, vagy anélkül, számotokra sokat jelentő témákkal egy-egy plakát, esetlegesen óriásplakát elhelyezését. Ajándékba talán nagy plakátok kisebb változatát érdemes vinni, de ha ismerjük a megajándékozottat, akkor igen ötletes, egyénre szabott plakátokat készíttethetünk itt, de akár magunk is szerkeszthetünk ilyeneket ennek a programnak a segítségével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr912781762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
huszadik_adventi_ertekmorzsa_a_rapulo_ember
süti beállítások módosítása