Élet sója

Glamping, az új utazási trend

2015. március 02. - Tünde Bagó

Mi történik, ha találkozik egymással két olyan szó, mint a glamour és a camping? Semmi, ha nincs egy mögöttes igény a kettő ötvözésére. Szépséges ragyogás és természetközeli nyaralás. Ez a két igény hozta létre a legújabb utazási trendet, a glampingot.

Hölgyeim, mostantól kezdve a kempingezés már nemcsak a komfort nélküli sátrazásról szól, hanem egy kényeztetésről is, amelynek eredményeképpen a természethez közel ragyoghatunk.

Én sokszor voltam már úgy, hogy szívesen mentem volna el pár napra messze a civilizációtól, nyugodt környezetbe, ahol csak mi vagyunk a Férjemmel és a természet. Ő hódolhatna nappal a természetfotózásnak, éjjel a csillagászatnak, én pedig kényeztethetném a testem és persze írhatnám könyveim valamelyikét. Egy dolog tartott ettől vissza, hogy az igazán természetközeli helyeken nincsenek kényelmes hotelek, s legyen ez a vétkem, de én már nem tudok komfort nélkül élni. S akkor véletlenül ráakadtam egy érdekes ajánlatra a Justaway.com oldalán.

Kényelmes szállás, idilli környezet, állatmegfigyelés, vízi sportok, vagy egy egyszerű virágfürdő a "semmi" közepén felállított jakuzziban. S mindez egy nagyszerű tóvidéken Lengyelországban, a Mazuri-tóhátságban, Glendoria közelében.

agroturystyka_przy_jeziorze_large_600x398.jpg Fotó forrása www.glendoria.pl


 Itt él a világ legnagyobb fehér gólya populációja, fészkeiket, és számos más vándormadár költő- és élőhelyét lehet közvetlen közelről megfigyelni luxus katonai sátrakban.

namiot_outside_large_600x398.jpg Fotó forrása www.glendoria.pl


 Kétszemélyes, kényelmes ágyak, akárcsak egy luxus szafarin.

glamping_namiot_3_large_600x398.jpg Fotó forrása www.glendoria.pl


 Saját fürdőszoba, folyó vízzel, ahol csak a fák látnak be.

lazienka_n5_large_600x398.jpg Fotó forrása www.glendoria.pl


 Terasz függőággyal, látképet nem zavarja semmi és senki.

glamping_namiot_ognisko1_large_600x398.jpg Fotó forrása www.glendoria.pl


 Jakuzzi a rét közepén, masszázs egy kis közeli faházban és számos választható kiegészítő szolgáltatás.

pensjonat_nad_jeziorem_z_basenem_mazury_large_600x398.jpg Fotó forrása www.glendoria.pl


Ez egy jó kis glamping!

S miután rákerestem, kiderült, hogy ez manapság a legújabb utazási trend az olasz Alpoktól a Panamákig. A kempingekről szóló oldalakon már külön fejezeteket szánnak a glampingnak és a szafarik is kezdenek ebbe az irányba elmenni.

Azt hiszem mi hamarosan kipróbáljuk, s természetesen beszámolok majd itt róla, de aki már próbálta, s van kedve megosztani az élményeit velünk, az ne fogja vissza magát.

Jó utat a glampingra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr7912781902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
glamping_az_uj_utazasi_trend
süti beállítások módosítása