Élet sója

Kecsketrekking

2015. április 07. - Tünde Bagó

Egy turisztikai régióban mindent el lehet adni. Ma ismét bebizonyosodott számomra ez a jó öreg marketinges tétel, amikor a Boden-tó közelében egy kis erdő szélén vártam, hogy férjem a rábízott fotós feladatoknak eleget tegyen. Sétálgatás közben akadtam az alábbi táblára, amelyen eleinte csak nevetni tudtam.

Tünde iphone kecske

Trekking kecskékkel!? Hogyan? Miért? Tobzódtak a kérdések a fejemben, aztán rákerestem a megadott weboldalra és csak ámultam. 

Jörg Jacobi már gyermekkora óta jó barátságban van a kecskékkel. Így nem véletlen, hogy mezőgazdasági tanulmányokat folytatott, s mivel egy turisztikai régióban él végzett túravezető és élményterapeuta is.

Kecsk__s_ember_452x600.jpg Forrás: www.ziegentrekking.de


Az élmény pedig, amit kínál, az nem más, mint túrázni kecskékkel. Elmondása szerint kecskéi jófajta teherhordó állatok, erős lábakkal, s hátakkal. A hiedelemmel ellentétben nincs szaguk és nem szükséges őket pórázon vezetni. A túrázó egyszerűen felpakolja a csomagját az állat hátára és az követi őt, tartson útja bárhová is.

kecsketrekking_600x388.jpg Forrás: www.ziegentrekking.de


Jörg ezt az ősi fuvarozási szokást és a kecskék iránti szeretetét ötvözte és nyújtja át, mint programlehetőség. Szervez túrákat felnőtteknek, gyerekeknek különböző célzattal. Amíg a felnőttek számára bemutatja a környék flóráját és faunáját, gyógynövényeket gyűjt, addig a gyerekek a kecskegidákról gondoskodhatnak. Mehetünk velük grillezni is, az állatok elcipelik a gyújtóst és az ételek alapanyagát is. Tehetünk hosszabb, akár több napos túrákat is, csomagjaink között lehet sátor, hálózsák, vagy egy komplett túrafelszerelés is, a teherhordóink garantáltan nem fáradnak el. Az út során Jörg igyekszik gyermekeinkben az állatok iránti szeretet és gondoskodás magját elültetni, már csak azzal, ahogyan ő fordul saját jószágai felé.

Kiváló társ a mezőgazdász szerint a kecske magányos túrázók számára is, mert hűséges, jámbor, barátságos és kitartó.

S persze az út végén még egy jó pohár kecsketejjel is megkínálhat bennünket.

Ti elmennétek egy kecsketrekkingre?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr3712781926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
kecsketrekking
süti beállítások módosítása