Élet sója

Tilos nyilvánosan csókolózni Párizsban

2015. október 06. - Tünde Bagó

Nyilvános helyen csókolózni Párizsban? Ki ne tenné meg a szerelem fővárosában? Kicsit többet inni egy angol pub-ban, talán becsicsenteni? Ez sem annyira hihetetlen. Miközben ezek a tevékenységek, jónéhány hasonló társukkal együtt törvény szerint tiltva vannak. Hét elképesztő, de inkább őrült, ma is érvényben lévő törvényről olvastam, amelyek világszerte ott lapulnak, de szerencsére nem veszik olyan komolyan a betartásukat. Vagy mégis?

Franciaország - Tilos a csók nyilvános helyen

Ha Párizs, akkor szerelem, de ha nem szerelem, csak felebaráti szeretet, akkor is mindennapi az ölelés és a csók, ha más nem, akkor a két orcán. S éppen ebben az országban van érvényben 1910 óta egy törvény, miszerint tilos nyilvánosan csókolózni a pályaudvarok peronjain. Azért nagy ijedtségre nincs ok, hiszen a jogszabály ugyan hatályos, de büntetés már hosszú ideje nem történt. S, hogy miért a pályaudvarokon érvényes? Nos, a párizsi Gare mindig is zsúfolt volt, rengetegen utaztak és a hosszú búcsúzkodás akadályozhatta a forgalmat. Na, de 1910-ben? Talán akkor egy kis prüdéria is közrejátszott.

paris-832319_640

A világban van néhány hely, ahol még tilos a csók nyilvánosan, így Indonéziában, Indiában, Dubaiban, Malajziában és Oroszországban.

USA - Tilos meztelenül zuhanyozni és tilos a szex az autóban

Az Egyesült Államokban csak kevés olyan tartomány van, ahol a nyilvános élet számos területét ne szabályozná valami bölcs jogszabály. :-) Floridában például a férfiaknak tilos a nők mellét megcsókolni! Szerencse, hogy a jogalkotók és a rend őrei nem tudnak minden hálószoba előtt ott állni. S akkor sem lehetnek mindig ott, amikor valaki a meztelen zuhanyozás tilalmát sérti meg. S ez a szabály éppen a napfényes Floridában, a csokoládébarna testek világában van érvényben. Arról nem szólnak azonban terjedelmes statisztikák, hogy hány személyt tartoztattak már le a fenti szabályok megsértése miatt. 

Idaho állam egyik kisvárosában, Coeur d’Alene-ben pedig tilos a szex az autóban. A hivatalnokok, azonban kidolgoztak egy kegyelmi időt, miszerint, ha a rendőrök egy gyanús tetthelyre érkeznek, ahol a fenti szabály megsértésének folyamata zajlik, megnyomják a dudát háromszor és három percet várnak, mielőtt az autóhoz közelítenek. :-)

ford-498244_640

Nagy-Britannia - Tilos berúgni a pub-ban

Ha a szigetországba érkezünk, akkor természetes vágyunk lesz betérni a híres angol pub-ok egyikébe. Amennyiben ott azonban túl jól éreznénk magunkat, s többet innánk a kelleténél, akkor bizony vétenénk az angol törvények ellen.

british-pub-589071_640

Tilos ugyanis részegnek lenni ezekben a kocsmákban. Nem kisebb szabálytalanság, sőt, ha a hazaküldendő képeslapunkra a királynő, vagy a királyi család valamelyik tagját ábrázoló bélyeget fordítva, azaz helytelen módon ragasztjuk fel. 

Dánia - A biztonság érdekében kéretik egyszer dudálni!

A Dániában autóval útnak indulóknak, az út megkezdése előtt járművükön a szokásos fék, kormány és lámpa ellenőrzésen túl a dudát is meg kell egyszer nyomniuk. Miért? Nem, nem a működés ellenőrzése az ok, hanem az esetlegesen a futómű alatt fekvő személynek történő vészjelzés. :-) S Dániában ez így van benne a jogszabályban. 

Szingapúr - Receptre felírt rágógumi eldobása sokba kerül

A kis, keleti városállamról sokminden eszünkbe juthat, de azt biztosan kevesen tudtuk eddig, hogy Szingapúrban vannak olyan rágógumik, amelyeket csak az orvos írhat fel receptre és gyógyszertárakban váltható ki. S ha már megszabadulnánk az akár receptre felírt, akár anélkül vásárolt guminktól, akkor azt legjobb, ha a kijelölt helyeken tesszük, különben akár 150 eurónk is bánhatja. S hogy tovább fokozzuk a város rigorózusságát: ha valaki figyelmetlenül dobja ki vagy el a szemetet, akkor az a büntetés mellé még egy mellényt is kap a következő felirattal: "Én az utcán eldobtam a szemetet.", s egy napig az utcát kell takarítania. 

Olaszország - Homokvárépítés tilalma a strandokon

Nemcsak a gyermekeinket, hanem bennünket is magával ragad a homokos tengerparton az alkotási vágy. Szabadon építhetünk villákat, várakat, kastélyokat a homokban. Vagy még sem? Az olasz Jesolo híres turistaparadicsomának partjain biztosan nem. Itt ugyanis tilos. Az ok nagyon profán, a parton sétálók felbukhantnak az őrizetlenül hagyott homokvárakban. A bírság akár 1000 euró is lehet. 

beach-854323_640

India - A szent tehén szentsége

Indiában a tehén, nemcsak a státuszszimbólum, nemcsak a gazdagság fokmérője, hanem szent is. Ezért a legtöbb indiai tartományban tilos a tehén leölése. Aki mégis megteszi, az súlyos pénzbüntetést és esetlegesen többévi börtönbüntetést is kockáztat. Talán a legjobb, ha messziről elkerüljük a teheneket Indiában.

mammals-787702_640 

Utazás előtt mindig tájékozódjunk a célország törvényei felől, s ha furcsábbnál furcsábbakkal találkozunk, akkor is tartsuk be!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr2912782016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
tilos_nyilvanosan_csokolozni_parizsban
süti beállítások módosítása