Élet sója

Tíz hely Európában, ahol különleges a szilveszter

2015. december 27. - Tünde Bagó

Búcsúzik a 2015-ös év és egy újabb köszönt be, s a pillanatot, amikor még integethetünk a réginek, miközben az újra koccintunk az egész világon színes, hangos, fenomenális partykkal köszöntik. Van Európában 10 olyan hely, ahol nagyon különleges szilveszteri mulatságban lehet részünk. 

new-years-day-1054594_640

1.Rügen szigete, Németország:

Az új évet tengerparton köszönteni a kelet-német szigeten nem jelent problémát, hiszen ez a hely híres a szabadég alatti, romantikus bulikról az év utolsó napján. Ilyen például a strandkosár party, ahol a híres német strandkosarakat erre az éjszakára kinyitják és beülve lehet élvezni a tengerparti tüzijátékokat. A rendezvény mottója: Ünnepeljünk úgy, mint a vikingek. Ugyanis a parton tábortűz ég, középkori piacok nyitnak ki, látványshow és vikinghajók tekinthetőek meg. 

beach-chair-268207_640

2. Kitzbühel, Ausztria:

Sportos szilveszter a behavazott hegyekben - lehetne a mottója Ausztria legnagyobb és legismertebb sírégiója szilveszterpartyjának. Kivilágított pályák és speciális sípartyk szórakoztatják az óévet búcsúztatókat, sokszor nem egy hírességgel együtt. Szívesen bérelnek itt ugyanis saját hüttét a sztárok, de akinek "csak" a városkák bulijai jutnak, azok is nagyon jót szórakozhatnak. Itt ugyanis a szilveszteri tüzijáték egymillió euróba kerül, amelyhez híres sportolók is asszisztálnak időnként. 

kitzbuhel-1051313_640

3. Happaranda és Tornio, Svédország és Finnország:

Két szilveszteri party egy éjszaka alatt ebben az ikervárosban, a svéd-finn határon igazán kuriózum. A két várost, csupán egy folyó és egy híd választja el, no meg az egy órányi időeltolódás, hiszen nem egy időzónába esnek. Először a finn városban repülnek magasba az újévi fények, majd egy órával később a svéd városban is. A két város között szilvesztersiklók közlekednek ezen az éjszakán. 

4. Rotterdam, Hollandia:

Itt köszöntik Hollandia legnagyobb tüzijátékával az új esztendőt a hollandok. Az egész kikötő ünnepi fényben pompázik, s a rengeteg klub, étterem, bár mind-mind a partyktól hangos. A hollandok szeretik a szilvesztert családi körben tölteni, de éjfélre mindenki szívesen vonul ki megnézni a tüzijátékot és fogyaszt el egy pohár pezsgőt. Az Erasmus hídról nemcsak az égi tüzet láthatjuk jól, hanem az egész várost is, ha szilveszterkor Rotterdámba tévednénk.

rotterdam-102702_640

5. Brüsszel, Belgium

A brüsszeli főtéren, a Grote Markt-on már kora este összegyűlnek a kíváncsiskodók, akik az újévi hangoskodást a legjobb helyekről szeretnék nézni. Az év minden időszakában különös hangulata van ennek a térnek, ahogy az öreg házak körbeölelik a teret, de az ünnepi időszakban igazán varázslatossá válik. Éjfél előtt pár perccel elcsendesül a tér, az emberek néma csöndben várják az újévet, majd mindenki átöleli a másikat és koccintanak, s elkezdődik a buli ideje a belga fővárosban. 

6. Weymouth, Anglia

Ha valaki szívesen szórakozna szilveszterkor Elvis Presley-vel vagy más hírességgel együtt ünnepelni, akkor nincs jobb hely a bulira, mint Weymouth kosztümös party-ja, amely a szigetország legnagyobb ilyen szilveszteri rendezvénye. A 20ezer résztvevő mindegyike beöltözik, s a városközponttól a kikötőig megy a tánc, aki itt tölti a szilvesztert, az úgy érezheti, mintha a Hope Square-re vagy Brewer’s Quay-re repülne egy pillanat alatt.

7. Lyon, Franciaország

A franciáknál a szilvesztert Réveillon de St. Sylvestre-nek nevezik, Szent Szilveszter után. Az egész este arról szól, hogy annyit egyenek, amennyit csak lehetséges, még mielőtt beköszönt az újév. Osztriga, libamáj, s az elmaradhatatlan pezsgő. Lyonban csodás konyhák, éttermek találhatóak, amelyeknél garantáltan halálra ehetjük magunkat még mielőtt éjfélt üt az óra. 

oyster-989182_640

8. Kanári-szigetek, Spanyolország

Szilveszterezni 20 fokban a tengerparton? Ez a Kanári-szigeteken egyáltalán nem lehetetlen. Akár a parton napozva is várhatjuk az évvégét, anélkül, hogy elhagynánk Európát. Partyk a parton, vagy hajók a part közelében, mindegy melyiket választjuk a tüzijáték élvezésére, el leszünk ragadtatva a látványtól. Hagyomány a szigeteken, hogy éjfélkor 12 szem szőlőt kell elfogyasztani, hogy szerencsés legyen a következő év, de csak akkor válik valóra, ha piros alsóneműt viselünk, amelyet elajándékozunk valakinek, miután megettük a szőlőt egy csók és egy koccintás kíséretében a spanyol pezsgővel, a Cava-val. 

9. Madeira, Portugália

Ha igazi Guiness rekordban szeretnénk résztvenni, akkor a portugál szigetre, Madeira-ra kell utaznunk, ugyanis itt található a világ leglátványosabb és legnagyobb tüzijátéka szilveszterkor. Éppen ezért ne számítsunk kihalt tájra a szigeten ekkoriban, ugyanis ez az egyik lenépszerűbb időszak a turisták körében. Tele lesznek a parti szórakozóhelyek, az utcák, ahol Live-Music partykra akadhatunk. Hasonlóan a Kanári hagyományokhoz itt 12 szem mazsolát kell elfogyasztani és közben 12 kívánságunkra gondolni. Természetesen az alsónemű viselet itt is előírás a kívánságok teljesítéséhez, csak itt kéknek kell lennie.

madeira-578295_640

10. Róma, Olaszország

Szilveszter az örök városban minden utazó álma. Az olaszok a legjobban együtt, az utcákon szeretik várni az új esztendőt. Minden téren élő zene szól és tüzijátékok százai repülnek a magasba éjfélkor, úgy hogy a város látványosságai se maradjanak ki a középpontból. A zenei paletta legalább olyan változatos, mint maga a város. Az operaházban hagyományosan a Diótörő szvift mellett nagy olasz sztárok is fellépnek, ahogyan az Amor fesztiválon is a város egy másik pontján. 

Boldog új esztendőt kívánok! - Guten Rutsch! - Bonne année! - Happy New Year! - Feliz año nuevo!

Forrás: http://blog.goeuro.de/silvester-feiern/

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr1212782090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
tiz_hely_europaban_ahol_kulonleges_a_szilveszter
süti beállítások módosítása