Élet sója

Van még biztonságos úti cél?

2016. március 23. - Tünde Bagó

Aki éppen a nyári pihenését tervezgeti, úti célok között böngészik, annak biztonsági szempontból nincs könnyű dolga. Hol biztonságos manapság? - teszi fel a kérdést. Melyik államba utazhatunk anélkül, hogy a biztonságunkért kellene aggódni? A legtöbb utazási magazin az elmúlt napok eseményei után azt latolgatja, melyik állam lesz népszerű a nyáron biztonsági szempontból? Íme öt célpont, amelyet az utazási szakemberek nyugodt lélekkel ajánlanak. 

Portugália, Algarve régió

Algarve, Portugália legdélebbi tartománya fantasztikus strandjaival és hoteljeivel már régóta az utazási oldalak középpontjában áll, mert nemcsak biztonságosabb, mint szomszédja, hanem még olcsóbb is. Egy kávéért egy eurót, egy jó ebédért, amelyet étteremben fogyasztunk csupán 8 eurót kell fizetni. A homokos strandok ingyenesek, s helyenként olyan lagúnákkal szabdaltak, amelyekhez hasonlókat az ember kevés helyen találhat Európában. Sokáig csak a portugálok jártak ide nyaralni, de néhány éve már a külföldi turisták kedvelt célpontja is lett. Talán az óceán közelsége teszi, vagy a sokféle kultúra találkozása, de a helyiek nagyon barátságosak, kellemesen lazák és vendégszeretőek. S ami manapság nagyon fontos, a hely biztonságos, a terrorfenyegetés pedig minimális. 

rock-208433_640

Kanári-szigetek, Fuerteventura

Fuerteventura, a strand sziget azok számára kínál biztonságos nyaralást, akik szeretik a napsütést, a vizi sportokat, a tengerparti lazulást. Családoknak és fiataloknak egyaránt a tökéletes célpont lehet. De csak azok utazzanak ide, akiket nem zavar az állandó szél és az, ha a kulturális programokat nélkülözniük kell a nyaralás alatt. A biztonságérzetünket azonban növelheti, hogy a szigeten található a spanyol idegenlégió legtávolabbi előőrse. 

holiday-421420_640

Szardínia, magasszintű elegancia

A szigetország nemcsak a luxusszintű Costa Smeralda strandjával csalogatja a turistákat, hanem sok más, kevésbé ismert homokos partszakaszaival is. A türkizben csillogó öblök, a kis partmenti falvak igazi dolce vita érzéssel ajándékozzák meg a turistákat.  Az egyedülálló Giara fennsíkon sétálgatva találkozhatunk vadlovakkal, amelyek Európában itt találhatóak természetes környezetükben szabadon. A sziget gasztronómiája is egészen különleges, jóval túlmutat a nemzetközileg elterjedt olasz ételeken. S lássuk be, a szigetországok nagy előnye lehet biztonsági szempontból, hogy sokkal lassabban és körülményesebben közelíthetőek meg és hagyhatóak el bárki által. 

rock-1075574_640

Dánia: a távolság és a vad időjárás, mint biztonsági tényező

Minél nagyobb a távolság, annál nagyobb a nyugalom. Minél nagyobb a privát szféra, annál kevesebb az idegesség. Ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket tehetünk egy dániai utazás tervezésekor. A dán északi-tengeri partszakaszon található apartmanok a nyaralási biztonság netovábbjai. Az egyetlen rizikófaktor az időjárás. A szomszédok távol, idegenek nem tévednek erre, csak mi és a természet. Ritkán lesz részünk két hétig egyfolytában tartó napsütésben és tartósan 15 fok feletti hőmérsékletben, de gyakran érezzük majd a végtelen nyugalmat, a csendet, s a friss tengeri levegőt. 

villa-1157773_640

Dubai: vásárlás és strandolás

Érdekes, hogy most éppen egy arab országot ajánlanak az európai utazási magazinok úgy, mint egy biztonságos úti célt. No, de tudjuk, hogy ha pénz kérdése a biztonság, akkor Dubaiban ez korlátlanul rendelkezésre áll. Ahogyan a homokos strandok, a szikrázó napsütés, a korlátlan vásárlási és szórakozási lehetőségek, s néhány extrémitás is. Lehet szó 40 fokos hőségből belépni a télbe, vagy a száraz sivatag közepén raftingolni, vagy automatából aranyrudat vásárolni. 

dubai-71071_640

Ha engem is megkérdeztek volna az utazási magazinok, akkor én még nyugodt szívvel ajánlottam volna nekik Magyarországot is, mert terrorfenyegetésre ott valószínűleg nem számíthatunk, az viszont más kérdés, hogy egyes régiókban a közbiztonság sajnos nem éppen a legjobb. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr4312782142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
van_meg_biztonsagos_uti_cel
süti beállítások módosítása