Élet sója

Amikor már a szelfibot nem elég hosszú, jön a szelfipont

2016. szeptember 04. - Tünde Bagó

Rembrandt, Van Gogh, Csontváry, Madarász Viktor, Monet és még sorolhatnánk a nagy szelfikészítőket. Habár náluk inkább volt az ember, azaz önmaguk a fontosabb, mint a hely, amely előtt éppen megfestették magukat. De ott álltak saját ecsetjük előtt, s ugyan nem pár másodperc alatt, de készítettek egy szelfit. 

van-gogh-700604_640

Akkor még tehetség kellett a szelfizéshez, ma már elég a jó technika is. 

selfie-970042_640

A szelfizés olyan gyorsan terjedt el a világban, mint a színes televízió. Vannak akik idegesítőnek találják, kivéve, ha maguk is élnek a lehetőséggel, s vannak, akik azért sem, dacból sem csináltak még soha egy szelfit sem. S mivel az ember imádja elmondani, hogy hol járt, kivel és mit csinált, kialakult egy igény a szelfibotra. Hiszen ha nem elég hosszú a karod, akkor toldd meg egy bottal, s máris több látszik a mögötted lévő csodálatos panorámából. (Nem mindenki olyan szerencsés, mint én, akinek saját fotósa van. :-) )

Kreatív marketingesek hamar rájöttek, hogy a szelfizők ingyen reklámot biztosíthatnak egy városnak, egy cégnek, egy múzeumnak, egy kilátónak, s sorolhatnánk. A szelfibottal ugyanis már nemcsak az önarckép, az ember a fotón lesz a fontos, hanem a mögötte láthatóvá tett burkolt reklám. S nincs szükség másra, mint kihirdetni, hogy ez a város, a múzeum, stb. szelfipontja, s hamarosan százak lövik a szelfiket. Szeged városa már meg is csinálta a maga városimázs szelfipontját. 

szeged_szelfi004kf_600x400.jpg Fotó forrása: http://szegedma.hu/cimke/szelfipont

 

S tovább is van, mondjam még? 

Tegnap felvonóztunk Ausztria Vorarlberg tartományának egyik aprócska hegyére, a Karrenre (mindössze 976 méter). A panoráma innen a Bódeni-tóra, a bregenzi erdőre,

013_kilatas_a_Karrenrol_small_600x419.jpg Fotó: dr. Szalai Krisztián

 

s a Rajna-torkolatra kiváló.

012_rajna_torkolat1_small_600x262.jpg Fotó: dr. Szalai Krisztián

 

Az élmény fokozása érdekében a szikla pereméről kinyúlik egy üveg, panoráma terasz, amely magasságiszonyattal kész szívroham. Aki azonban bátor, az rögtön a levegőben érezheti magát, legalább olyan szabadnak, mint a madár. 

IMG_3209_1_450x600.jpg Fotó: dr. Bagó Tünde

 

A teraszon azonban nehéz olyan szelfit készíteni, még bottal is, amelyben ez a levegőben állás jól látszik. Mit csinált hát a Karren hegy kreatív igazgatója? Fogott egy kamerát, amelyet tisztes távolságban felszerelt, összekötötte a szelfihelyen egy piros gombbal.

collage_szelfipont_600x600.jpg Fotók: dr. Bagó Tünde

 

Így odaáll a turista, megnyomja a piros gombot, s jó esetben a kamera levillantja. Később egy monitoron megkeresheti a fotóját, s eldöntheti, hogy 4 euróért kinyomtatja, vagy egyből feltölti a facebookra.

Sok van mi csodálatos, de a (kreatív) embernél nincs csodálatosabb!

Van még hova fejleszteni a szelfikérdést? Nem tudom, de azt hiszem, hogy igen, csak egy kreatív ötlet kell, amelynek mi balga emberek nem tudunk majd ellenállni. 

A kamera által készített fotót itt nem, csupán a Karren facebook oldalán tudjátok megnézni, ha a szeptember 3-ára kattintatok, s megkeresitek a 15 óra 29 perckor készült képet, akkor ott vigyorgunk mi is. Mert ezt ki kellett próbálnunk, ha már szelfibotunk nincs! :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr7312782214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
amikor_mar_a_szelfibot_nem_eleg_hosszu_jon_a_szelfipont
süti beállítások módosítása