Élet sója

Közelebb van a nyár, mint gondolnád!

2016. október 05. - Tünde Bagó

Nehezen engeded el a vidám nyarat? Vágysz még a meleg simogató közelségére? Könnyebben és hamarabb megkaphatod, mint gondolnád!

Az október a legnehezebb hónap azok számára, akik imádják a nyarat! Bennünk élnek még a meleg napok, amikor csak egy polóban és rövidnadrágban sétálgattunk, leültünk egy fagyit enni, kiugrottunk a strandra (akár még munka után is), este pedig a teraszon borozgattunk. Októberben ez már nem megy, lehet még pár órára 20 fok közelében a hőmérséklet, de nem indulhatsz el nyári öltözékben és az esti kiülések is nagykabátot kívánnak, hogy a fürdésről már ne is beszéljünk. 

Azt látom itt a Bódeni-tó mellett, hogy akik vízpart közelében élnek, nyáron szívesen maradnak otthon és élvezik a környéket úgy, mint egy nyaralóhelyet. Amikor azonban eljön az október, akkor nehezükre esik elfogadni, hogy vége a nyárnak. S ha tehetik ekkor indulnak nyaralni. Magyarországi ismerőseim pedig azt mondják, hogy a nyáron nehezebb elszabadulniuk a munkahelyről, mert mindenki akkor akar szabadságot kivenni, s ráadásul jóval drágábbak az utak nyáron, mint ősszel. Szerintem ők járnak jobban, hiszen megússzák a tömeget és a hőséget, némi utána járással pedig még októberben élvezhetik a nyár nyújtotta lehetőségeket.

Hol találhatunk még nyarat a közelben? Néhány napja futottam bele ebbe a térképbe, amelyen az európai vagy Európához közel eső tengerek, óceánok októberi vízhőmérsékletét lehet tanulmányozni.

wassertemperatur_eu_na

Hihetetlen, de a Földközi-tenger és az Adriai-tenger bizonyos részei még jóval 20 fok fölött vannak. S erre konkrét bizonyítékom is van! Barátaink most éppen Cipruson nyaralnak, ahol jelenleg is meleg a tenger. A sekélyebb részeken akár 26-27 fokos, s a mélyebb területeken sem megy 22 fok alá. A kinti hőmérséklet pedig 30 fok körül mozog. 

Az Atlanti-óceán sem hűlt még le, hiszen a portugál Madeirán és a spanyol Kanári-szigeteken is nyár van még, olyanannyira, hogy akár 23 fokos is lehet az óceán vize. 

A térkép szerint az Adriai-tenger Horvátország felőli része, Dubrovnik környéke is kellemes még ilyenkor, de csak pár perccel több repüléssel a Földközi-tenger valamennyi szigetén élvezhetjük a nyarat ebben az őszi hónapban. Szicília, Szardínia, Kréta, Ciprus, Mallorca, Ibiza, mind-mind "nyitva van" még, s ami nem utolsó szempont, hogy az igazi főszezon már véget ért. Kevesebb a turista, több a kedvezményes hotel. 

Apropó hotel! Tudtátok, hogy már elérhető magyarul is a HotelsCombined hotelár-összehasonlító oldal?

kepernyo%cc%8bfoto-2016-10-05-9-55-33

Őszintén szólva én egy booking.com párti vagyok/voltam. Mostanában azonban észrevettem, hogy ugyanazt a szállodát máshol kevesebbért is megkaphatom. Elkezdtem összehasonlító oldalakat, metakeresőket használni! S ami a HotelsCombined-nél megtetszett, az a visszatérítési garancia. Amennyiben lefoglalok náluk - illetve az általuk kidobott legolcsóbb foglalási oldalon (legyen az booking.com, agoda.com, venere.com, vagy nagy szállodaláncok oldala) egy éjszakát valahol és 24 órán belül megtalálom ugyanazt olcsóbban (olyan helyen, amellyel ők nem állnak kapcsolatban), akkor megtérítik a különbséget. Ha sokan találnának ilyet, akkor az oldal már nem élne, de mivel tavaly több, mint 307 millió utazó fordult hozzájuk bizalommal, úgy tűnik, tényleg megtalálják a legalacsonyabb árat. Arról nem is beszélve, hogy a World Travel Awards, amely minden évben díjazza a legkiválóbb idegenforgalmi teljesítményeket, már kétszer választotta az oldalt a világ legjobb metakeresőjének.

Próbáljátok ki, mert a fentiekben említett, még nyarat idéző szigeteken szuper szállásokat lehet találni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr2012782232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
kozelebb_van_a_nyar_mint_gondolnad
süti beállítások módosítása