Élet sója

A világ legbájosabb hoteljei a vendégek szerint

2016. október 11. - Tünde Bagó

Nem tartozik egyik nagy hotellánchoz sem, teljesen magán és sok szeretettel, odafigyeléssel vezetik - ezek voltak a legfontosabb kritériumok amelyek alapján a boutique hotelek versenyezhettek a világ legbájosabb hotelje címért. A több, mint 20 millió vendég, akik ténylegesen bejelentkeztek a hotelekbe pedig szavaztak és íme az első nyolc, aki elnyerte a Loved by Guests Awards 2016 díjat ebben a kategóriában. 

A legszebb az egészben, hogy egyik-másik számunkra is megfizethető és néhányhoz alig kell pár órát utazni. A booking.com oldalon mostantól ellátják a Loved by Guests Awards 2016 felirattal a nyerteseket.

Büszke vagyok rá, hogy a nyolcból már az egyiket én magam is kiválasztottam és eltölthettem ott egy hetet. Annál a hotelnél a saját fotóinkat mutatom! :-)

L'Orologio - Firenze

Ennek az olasz, négycsillagos hotelnek a mottója a magasszintű órakészítés, a Haut Horlogerie. Neve is innen jön, L'Orologio, azaz órásmester. Báját az órák mindenféle formában és anyagban történő megjelenésén túl, elhelyezkedése és bútorzata is fokozza. 

collage-firenze

Saint Shermin - Bécs

A Sherminben biztosan pezsegni fogunk az ottlét alatt. Bájukat és különlegességüket az adja, hogy kiváló minőségű pezsgővel kedveskednek vendégeiknek. Érkezéskor egy üveg jár a szobához, míg reggelinél is ezzel indíthatjuk a napunkat. Emellett persze a város történelmének egy-egy szeletét felvonultató szobák is magával ragadják az utazót.

becs-collage

Hotel Bagues - Barcelona

Barcelona híres, platánsorral övezett sétálóutcájában, a La Rambla-n található ez az ötcsillagos hotel. Egy olyan palotában (El Regulador) kapott helyett, ahol egy évszázados ékszermanufaktúra is székel, s talán ennek a hatása érződik a hotel belső enteriőrjén. A tetőteraszról fantasztikus panoráma nyílik az egész városra.

barcelona

 Stallmästaregården Hotel - Stockholm

A királyi kert mellett áll az istállómester kertje, amelyhez egy igazi skandináv stílusú épület is tartozik. A ma hotelként használt sárga-kék épület kertjében tó, szobáiban pedig XVIII. századi hangulat uralkodik. Éttermük a magasszintű svéd konyhát képviseli. A nap és a víz színét tükröző épületben lakni csudajó volt, ezt tanúsíthatom. Itt olvashattok a hotelről és élményeimről Stockholm legrégebbi szállodájában. 

sve__d_collage.jpg Fotók: dr. Szalai Krisztián

 

The Z Hotel - Zanzibár

Erről a négycsillagos hotelről elmondható, hogy igazi divat-diktáló Afrikában. Szobáinak plafontól a padlóig tartó üvegezésével elérik azt, hogy a vendég az ágyban fekve úgy érezhesse, mintha az óceánon lebegne. Úgy helyezkedik el közvetlenül a homokos strandon, mintha csak odafröcskölték volna. A belső enteriőr a híres, francia Philippe Starck tervező nevéhez kötődik, aki az Új Design irányzat képviselője. Mindenhol sok fabútor, sok növény, s a homokos parton elhelyezett asztalok mellett az afrikai naplemente csak fokozza ennek a hotelnek a charme-ját.

sansibar-collage

Castello di Velona - Montelcino, Toszkána

Toszkána egyik dombjára épült a XI. században az a vár, amelynek falai között ez a szálloda helyet kapott. S ha a történelmi falak nem lennének elegendőek, akkor a luxuskategóruájú berendezés vagy a reggeli közben a Toszkán dombok mögül felkelő nap biztosan meggyőz mindenkit arról, hogy ez Toszkána legbájosabb hotelje.

collage-toszkana

1828 Smart Hotel - Buenos Aires, Argentína

Ebben az ötcsillagos argentín házban találkozik a technika a luxussal és az avantgárddal. Minden vendég kap egy tabletet, amellyel saját maga szabályozhatja a világítást és a klímát. S minden technika pedig az avantgárd berendezés mögé van elrejtve.

collage-buenos

The Culver Hotel - Kalifornia, USA

Az Egyesült Államokbeli szállásokról sokaknak a motelek jutnak az eszükbe, holott ilyen bájos kis hoteleket is lehet találni. A ház egykor a westernhős John Wayne tulajdona volt, s talán éppen ezért időnként ma is összefuthatunk a hotelben egy-egy ismert színésszel. A vintage glamour találkozik itt a modern sikkel. Izgalmas színek és formák a híres Culver City-ben. 

collage-kalifornia

Ha úgy érzed te is szálltál már meg hasonlóan bájos hotelben, akkor küldd el nekem az eletsojablog@gmail.com e-mail címre és megmutatjuk másoknak is!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr7312782238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
a_vilag_legbajosabb_hoteljei_a_vendegek_szerint
süti beállítások módosítása