Hozzávalók:
200 gramm vaj
200 gramm cukor
6 tojás szétválasztva
200 gramm étcsokoládé apróra törve
200 gramm darált dió
125 gramm liszt
1 csomag sütőpor
1 üveg meggy- vagy cseresznyebefőtt lecsurgatva
1 csipet só
150 gramm bevonócsoki
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, majd a cukrot, a tojások sárgáját, a feldarabolt csokit, és a darált diót is. A lisztet a sütőporral elkeverjük és azt is hozzáadjuk az előzőekhez. Egy csipet sóval a tojások fehérjét felverjük habbá és belekeverjük a masszába, majd végül a cseresznyét is. Egy sütőformát (amilyenben a püspökkenyeret is szokták sütni: szélesség: 10-11 cm, hosszúság 30 cm, magasság: 7 cm) jól kivajazunk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd a bevonócsokit megolvasztjuk és rácsorgatjuk, nem kell teljesen bevonni, elég, ha szabálytalanul lecsorog az oldalára.
Isteni finom!
Jó étvágyat!