Élet sója

Eszméletlen Halloween rekordok

2016. október 27. - Tünde Bagó

A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek éjszakája, a Halloween nemcsak a beöltözős, dekorálós, bulizós éjszakák sorába költözött be végérvényesen, hanem a Guinness rekordok könyvébe is. Nem csodálom, hogy annyi kísérlet és annyi sikeres rekorddöntés volt a témában! Ha csak egy internetes oldalt nyitunk meg a napokban, akkor is kapunk vagy ezernyi kreatív ötletet ahhoz, hogyan hozzuk rá a szívbajt magunkra és ismerőseinkre. 

Itt van néhány Halloween rekord, amelyet te is megdönthetsz, de a végén a cafeblog bloggereinek segítségével is javaslok új rekordok felállítását.

Rekordra fel! Félelem-felezőket bekapcsolni! Fogvédőket betenni (dárga mulatság lenne az új fog)!

A leghangosabb sikoly, amit egyetlen ember produkált

A segédtanár Jill Drake 2000-ben Londonban egy Halloween fesztiválon akkorát sikított, hogy rögtön bekerült a Rekordok könyvébe. 129 decibellel tudott sikítani, így az övé lett a leghangosabb emberi hang! Megjegyzem az ember fájdalomköszöbe 140 körül van a hangok esetében, bár ez egyéni is lehet. Úgyhogy csak óvatosan hallgassátok meg a tanárnénit! :-) A videóban 2 perc 23-nál kell a fülekre vigyázni!

A legnagyobb gyűjtemény elátkozott babákból

A babák szigetének is nevezett hely Mexikóban található és La Isla de las Muñecas névre hallgat. Egy csatorna kis szigetéről van szó, ahol ezernyi összetört, megcsonkított, s málladozó babát találni minden fán és bokron. A gyűjtést Don Julian Santana Barrera kezdte el az ötvenes években, amikor a szigetre költözött. Állítólag velük akarta elriasztani annak a lánynak a szellemét, aki nem messze a szigettől fulladt vízbe. Julian hallotta a lány sikolyát, jajgatását évekig, s úgy gondolta, hogy majd a babák segítenek elűzni. Elég morbid, de Julian éppen a csatorna partján kapott infarktust és halt meg, úgyhogy valószínűleg nem sikerült a szelleműzés. Halála után a sziget nagy turista látványosság lett. A videót a szigetről csak erős idegzetűeknek ajánlom! :-)

A legnagyobb, boszorkánynak öltözött tömeg

Sort nevű spanyol településen 2013-ban komolyan vették a Halloweent, s 1607-en öltöztek be boszorkánynak! Mindenki fekete köpenyt és kalapot viselt és kezében seprűvel érkezett. Szerencsések a spanyolok, mert csak a karácsonyi ünnepkörben használt jellmezüket kellett előszedniük, s nem kellett újat venni Halloweenre. 

boszorkanyok

 

A legtöbb múmiának beöltözött ember 3 perc alatt

Szokásban van egy játék a Halloween-party-kon: wc papír segítségével múmiának kell öltözni, minél rövidebb idő alatt. 2015-ben Londonban azt próbálták ki, hogy hány ember tud 3 perc alatt múmiának öltözni egy ilyen játék során. 51-nek sikerült és ezzel rekord is született. Szerintem ez csak elég nagy társaság kérdése, úgyhogy próbáljátok megdönteni ezt a rekordot. :-)

mumia

A leghosszabb út egy horrorházon át

Cutting Edge Haunted House-nak egyetlen célja van Texasban (Fort Worth): félelmet kelteni, félelmet kelteni és félelmet kelteni. 1642 méteren kell erős idegzetűnek maradnia annak, aki ezen a házon átsétál. Minden méteren megpróbálnak félelmet kelteni benne. Nincs másik olyan horrorház, amelyben ilyen hosszú lenne a rettegés útja. Nekem már ez a videó is elég volt, azt hiszem kihagyom az épületet! :-)

A leghosszabb sor faragott tökökből

Szelídebb rekordnak tűnik a faragott tökök sorba állítása. A FivePoint Communities (Kalifornia, USA) gondolta azt, hogy az elmúlt évben felállítja a kifaragott tökök rekordját. 1510 Halloween figurának kikészített tököt állítottak sorba, s gyújtottak benne mécsest. Ez a rekord is megdönthető még ebben az évben, HAJRÁ! 

to%cc%88klampas

Ha kedvet kaptatok egy jó kis Halloween rekord felállításához, akkor javasolnénk néhányat, amelyhez a cafeblog bloggerei adták az ötleteket: 

1., Minél több pohár őszi, sütőtökös pohárkrém elkészítése vagy elfogyasztása, A napfény illata blog receptjét itt találjátok.

2., Végtelen és véres Halloween-kvíz, javaslom a kapcsolatot felvenni Bouvet blog írójával.

3., Minél több, elborzasztó, Halloween jellmez elkészítése, ötleteket ad nektek Illúzió blogger itt.

4., Pár száz köbméter művér elkészítése és szétfröcskölése. Művér receptet Daridablog ajánl nektek itt

5., Ki tud minél több AntiHalloween-t becsapni rekordkísérlet is izgalmas lehet, segítséget nyújt Saját Otthon Projekt blogger itt.

6., Minél több Halloween díszítés elhelyezése házunkon, házunkban, s kertünkben. Ötletekért irány Everyday Life Blogger itt! 

Kalandra és Halloweenre fel! Rekordkísérletekről képes beszámolót kérek! Az ötlet mégiscsak az enyém volt, az a minimum, hogy megírjátok! :-)

Rekordok és fotók forrása a Guinness hivatalos oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr4512782254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
eszmeletlen_halloween_rekordok
süti beállítások módosítása