Élet sója

Ilyen az ősz az USA-ban

2016. október 31. - Tünde Bagó

Európában lassan már lehullanak a levelek és eltűnnek a színek, de az Egyesült Államokban még tart az őszi színkavalkád. Mindig is érdekelt, hogy mennyire más az ősz egy távoli országban, olyan helyen, ahol ugyan hasonlóak az éghajlati viszonyok, mint Közép- és Dél-Európában, de mégiscsak egy másik kontinens.

Elvileg a természet folyamatai ugyanúgy zajlanak, s pár hét különbség van csak az évszakok váltakozása között. Vajon mégis van különbség? Mások a színek és a fények? 

Nagyon kedves olvasóim és barátaim Nyugat-Virgina államban élnek az USA-ban és elküldtek néhány fotót, amelyet a napokban készítettek. Ebben a régióban szerintem éppen olyan csodálatos az ősz, mint Európában! Itt és ebben nem különbözik a két kontinens egymástól. Kukkantsatok be ti is az amerikai ősz színkavalkádjába Makai Zoltán és felesége Andi fotóival. 

vf18

vf15

vf14

vf13

 

ohpy14

ohpy10

ohpy01

ohpy16

ohpy09

ohpy12

vf17

 

ohpy04

ohpy17

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr9112782260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi76 2016.11.05. 21:59:34

Nagyon szép képek, gyönyörű tájak. Épp mostanság estem szerelembe az amerikai tájjal - Bill Bryson A Walk in the Woods könyvét olvasom az Appalache-ösvényen megtett útjáról, kalandjairól - az ösvény egy része Nyugat-Virginiát is érinti. Ha tehetném, egyből indulnék is oda. :)

Bagó Tünde 2016.11.08. 19:08:37

Kedves Ildi! Barátaim azt mondják a környék szép, de a lakosok, hát finoman foglamazva is Redneck-ek! :-) De a táj miatt én is szívesen elmennék oda.
ilyen_az_osz_az_usa-ban
süti beállítások módosítása