Élet sója

Öt kihagyhatatlan kaland Kanadában

2015. február 21. - Tünde Bagó

Mindenki szomjazik a kalandra, vágyik egy kis adrenalin fokozásra. Valljuk be, jól esik néha a veszélyt keresni, persze jó ha van rajtunk egy biztosító kötél. Az elmúlt hónapokban csak nyugodt utazásokat ajánlottam itt a blogon 2015 nyarára, de most egy olyan kalandra invitállak benneteket, amely garantáltan éltre szóló.

Elsőként üssétek be a GPS-be, hogy Ontario tartomány, Kanada. A Nagy-tavak közül is a legnagyobbhoz, a Felső-tóhoz utazunk. Adrenalin pörgés indul, kamerákat bekapcsolni, kalandra fel.

1. kaland: Lábunk alatt a mélység

laengste_haengebruecke_und_teaserbild_600x392.jpg © 2015 Ontario Tourism Marketing Partnership Corporation


 Ez Kanada leghosszabb függőhídja az Eagle-Canyonban. A 200 méteres hosszúság bizonyára nem tűnik soknak, de a kicsit mozgó, alátámasztás nélküli, sziklás, erdős szakadék felett átívelő hídon megváltoznak a mértékek. A panoráma páratlan, de akinek tériszonya van, az jobb, ha inkább alulról néz felfelé.

2. kaland: Medvevacsora

A Felső-tó mellett található Pukaskwa Nemzeti Parkban lakik a legtöbb fekete medve. S, hogy ebben az erdőben nemcsak sétálni lehet, hanem akár egy éjszakát is eltölteni, nos az felér egy bátorságpróbával, amelyből nem biztos, hogy győztesen kerülünk ki. Mindenesetre vigyünk magunkkal egy kosarat mindenféle ínyencséggel, mert a fekete medvék is szeretik a finomságokat.

schwarzbaer_600x399.jpg © 2015 Ontario Tourism Marketing Partnership Corporation


 3. kaland: Farkaskaland

A tavak mellett utazgatva tehetünk kitérőt az Algonquin Nemzeti Parkba, ahol addig a pillanatig, amíg csak a csoportot vezető vadász utánozza a ritka kanadai erdei farkas üvöltését, egy burleszk filmnek érezzük a túrát. De abban a pillanatban, amikor az álüvöltésre megérkezik a válasz a lemenő napban felsorakozó falka részéről, akkor a szívünk hirtelen a nadrágunkban kezd dobogni.

wolf.jpg © 2015 Ontario Tourism Marketing Partnership Corporation


 4. kaland: Lebegés a város felett

Torontóban a több, mint 500 méter magas CN Tower több szinten is kihívások elé állítja a turistákat. Üvegpadló, panoráma étterem és külső megfigyelő terasz hívogatja azokat, akik egy könnyed kalandra vágynak, de az igazi bátraké lesz a legnagyobb jutalom. Kötélen függhetnek és a terasz szélén lépkedve csodálhatják Torontót.

edgewalk_auch_als_teaserbild_nutzen_600x450.jpg © 2015 Ontario Tourism Marketing Partnership Corporation


 5. kaland: Gyomorpróbáló túra a  Niagaránál

A Niagara vízesést rögtön három különleges módon is megcsodálhatja a látogató, anélkül, hogy egy pillanatig is a földön állna két lábbal. Elsőként egy helikopter teszi próbára a gyomrunkat, amikor egészen sok nézőpontból mutatja meg a világ talán legszebb vízesését. A helikopter leszálláskor egy kötélvasút állomásánál tesz ki, ahonnan a vízesés felett lebeghetünk oda-vissza. S, ha még nem hiányzik a biztos talaj a lábunk alól, akkor egy olyan motoros csónakra ülhetünk, amely felveszi a harcot a vízesés örvényeivel és beküzdi magát az áramlatok kellős közepébe.

freiheit_ueber_den_niagarafaellen_mit_der_gondelfahrt_600x399.jpg © 2015 Ontario Tourism Marketing Partnership Corporation


 

S, végül a jutalmunk egy életre szóló kaland lesz Kanadában.

A kalandos világ mellett persze Ontario tartomány még ezernyi látnivalót kínál, amely az Ontario Travel alábbi, hangulatos kisfilmjéből ki is derül.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=zCbWXZFbPDU[/embed]

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr6912781894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
ot_kihagyhatatlan_kaland_kanadaban
süti beállítások módosítása