Élet sója

Őszi színkavalkád

2012. október 21. - Tünde Bagó

Kedves Olvasóim!

Minden évszakot szeretek, mert mindegyik olyan más, s ezzel biztosítják a változatosságot az életünkben. Az ősz színeivel kápráztat el leginkább, imádom a színesedő leveleket nézegetni, s csodálkozni, hogyan képes a természet eme csodára. Az őszi gyümölcsök és zöldségek is sok különleges étel elkészítésére sarkalnak. Igaz, manapság már nehéz megmondani, hogy melyikük őszi, hiszen minden évszakban kapható szinte valamennyi. Azért néha mégis jó a piacon nézelődve egy-egy termelőt kifaggatni, hogy a standján lévő gyümölcs, vagy zöldség éppen milyen fajta, hogyan lett ilyen szép és mit készítenek belőle otthon. Ilyenkor biztosak lehetünk abban, hogy éppen az aktuális évszak gyümölcse kerül a kosarunkba.

Nemcsak a lakás őszi díszítése, hanem egy-egy őszi étel, sütemény is fokozhatja az évszakhoz illő hangulatunkat. Így már egyből nem a sok borús, esős nap jut majd eszünkbe, hanem a finom szilvás, vagy almás sütemény, vagy a csodás sült tök illata.

Elsőként ezen az őszön a francia Tarte Tatin tortát ajánlom nektek, amelyet a Párizsi séta című blogbejegyzésben már olvashattatok, de most én is újra megsütöttem és úgy éreztem ezt a receptet itt is elő kell venni.

Irány a Tarte Tatin torta receptjéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr6612782844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
oszi_szinkavalkad_934
süti beállítások módosítása