Élet sója

Kolbászból van a kiállítás, de miből van a kolbász?

2015. március 28. - Tünde Bagó

"Szabad egy kicsivel többet?" - ismerősen csenghet a mondat azoknak, akik járnak henteshez. S ismerős most ez a mondat az osztrák művészeti körökben is. Taro Meissners művész projektjéről van szó, aki kolbászból, s számos hentesáruból csinált kiállítást Bécsben.

7

Pástétomok, sonkák, felvágottak sorakoznak egy hentespultban.

1

Csempézett fal előtt művészi gonddal elrendezett  kolbászok lógnak, s egy fehér hentesruhába öltözött férfi mosolyog.

thekenmann

Nem, ez nem Józsi a böllér és nem a mészárszék boltjában vagyunk. Taro Meissners, a Tokióban született, de jelenleg Bécsben élő művész galériájának egyik termét alakította át hentesüzletté.

De hol itt a művészet? Nos, ott, hogy az áru nem valódi, hanem untersbergi márványból készítette Taro, s az volt a célja, hogy a betérők érzékeit összezavarja.

2

A kiállítást megtekintők szerint ez tökéletesen sikerült neki. A húsáruk a megszólalásig hasonlítanak az eredetiekhez, szinte azonnal lakmározna belőle az ember.

IMG_0711

A kiállítási helyiségben főzőkurzusokat is tartanak vegetáriánusoknak, amelyről nehéz eldönteni, hogy bírálat vagy kínzás akar lenni a húsokat nem kedvelők körében.

Aki Bécsben jár a következő hetekben (május 30-ig), ne hagyja ki Taro Meissners kiállítását.

9

A fotók forrása http://www.taromeissner.com/#/sausage/

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr5312781920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
kolbaszbol_van_a_kiallitas_de_mibol_van_a_kolbasz
süti beállítások módosítása