Élet sója

Elképesztő, hasznos és bohókás figyelmeztetések utazóknak

2016. április 17. - Tünde Bagó

A világot járó turisták időnként elképesztő dolgokkal találkoznak: vicces jogszabályok, elképesztő szokások, furcsábbnál furcsább építmények, hasznos megoldások.

Nemrég jelent meg Klaus Viedebantt könyve (sajnos a magyar könyvpiacon még nem), amelyben 555 tippet szedett össze világutazóknak. Kiválogattam a kedvenceimet, képedjetek el velem ti is!

Anglia

A britek nemcsak humorukról, hanem törvényekről is híresek. A legelképesztőbb példa erre a következő jogszabály: Tilos meghalni a londoni parlament mindkét házában. De vannak előnyei is annak, ha valaki nem tudna mégsem az utolsó pillanatban kivánszorogni az épületből, ugyanis a bent elhalálozók megszerzik a jogot egy állami temetésre, s mindenre, ami ezzel jár. 

london-1053695_640

Bhután

Abban biztosak lehetünk, hogy ebben az országban még a következő törvénynél jóval kisebbet is betartanak: aki Bhutánban egy védett állatot megöl, annak arra kell számítania, hogy egész életében börtönben kell ülnie. 

USA - Memphis

Nők a volánnál? Ez veszélyes lehet - gondolhatták az amerikai Memphisben, amikor megalkották azt a jogszabályt, miszerint egy női vezető előtt mindig kell mennie valakinek, aki egy piros zászlóval figyelmezteti a közlekedési partnereket a közelgő "veszélyre". :-)

woman-160342_640

Szaúd-Arábia

Gyermekünk Harry Potter rajongó? Esetleg mi is azok vagyunk? S Szaúd-Arábiába szeretnénk utazni? Akkor jobb, ha a könyvet vagy a filmet otthon hagyjuk! Itt ugyanis a Harry Potter tiltólistán van, ahogyan minden, ami varázslattal kapcsolatos. 

Franciaország

Vendégségbe vagyunk hivatalosak egy franciához? Semmi esetre se legyünk pontosak, ha nem akarjuk a vendéglátót még a fürdőben sminkelés közben megzavarni. Legalább 30 perccel később érkezzünk a megbeszélt időpontnál. 

Kína

A kínaiak másként működnek, mint mi európaiak. Az asztalnál simán megengedett a büfögés, a csámcsogás és a szürcsölés. De egy dolgot azonban semmiképpen sem szabad az embernek csinálnia, elővenni egy zsebkendőt és az orrát megtörölni. 

Abu Dhabi

Azt gondoltad, hogy a világ legferdébb tornya az olaszországi Pisa városában áll? Nos, nem! Az Abu Dhabiban álló Capital Gate magasház dőlésszöge 18 fok. 

Capital_Gate_400x600.jpg Forrás: wikipedia

 

Peru

A legmagasabb dűne a világon az Andok közepén található. Az 1167 méter magas homokhegy jelenleg a homokszörfösök paradicsoma. 

sand-dune-376895_640

Banglades

Amíg a legtöbb országban csak 4 évszakot tartanak számon, addig Bangladesben 6 évszak van: Bashonto (Tavasz), Grismo (Nyár), az esős Barsha, Sharat (Ősz), Hemanto, a hideg évszak és Sheet (Tél).

India

Bizonyára már Európában is ettünk pekingi kacsát, de Indiában biztosan megkínálnak bennünket a Bombay Duck-al, amiről helytelenül gondoljuk, hogy egy kacsa. Az ugyanis egy sózott, szárított Lizard hal az Indiai-óceánból. 

Reykjavik

Fázik a lábad? Legjobban télen? Akkor biztosan Reykjavik lesz a legkedvesebb úti célod, ott ugyanis a nagyvárosokban a házakat a föld melegével fűtik, amelynek csövei a házakhoz a járdák alatt futnak, hogy ezzel a jegesedést is elkerüljék. (Nekem való hely, azt hiszem!)

top-view-1191253_640

Szamoa

Az az ötlete támadt a Csendes-óceánban található államnak, a beáramló turisták számának korlátozására, hogy a szamoai légitársaságnak a csomagok súlyához hozzá kell adnia az utas súlyát és a költségeket így kell felszámítania.

Grönland

A pálya fehér, a labda piros - a grönlandi jeges Golf-bajnokságon Uummannaq-ban. A golfpálya ugyanis a befagyott fjord, amelyből 36 lyukas pályát készítenek.  

Javaslom, bárhová utazunk, előtte részletesen tájékozódjunk a helyi szokásokról és törvényekről, mert itt a blogon is írtam már elképesztő jogszabályokról, amelyekért különösen nagy árat is fizethetünk.

Olvassátok el azt is itt!

destinations-235942_640

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr9912782154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
elkepeszto_hasznos_es_bohokas_figyelmeztetesek_utazoknak
süti beállítások módosítása