Élet sója

Nincsenek falak és wc sem ebben a svájci hotelben

2016. július 20. - Tünde Bagó

Tudjátok miért szeretek Svájcban autózni? Mert minden pillanatban úgy érzem, mintha egy nagy képeslap része lennék. S tudjátok miért szeretem böngészni a svájci weboldalakat? Mert mindig találok valami elképesztőt.

Most éppen egy hotelt, amelynek se fala, se wc-je nincs, ezáltal egy nullacsillagos hotelnek számít egészen addig a pillanatig, amíg az első, derült éjszakát el nem töltöd ott. Ekkor ugyanis a nulla csillagból hirtelen milliónyi csillag kerül fel a szállodai szobád mennyezetére úgy, hogy közben te egy kényelmes ágyban alszol.

nullacsillagos svájc

Gyorsan kell azonban cselekedni a foglalást illetően, mert a svájci Graunbünden egyszobás hotelja csak augusztus végéig tud vendéget fogadni. A Bündner Alpok egyik magaslatán, 1700 méterrel a tengerszint felett állították fel ezt a kétszemélyes ágyat hófehér ágyneműkkel. Egy elektromos csatlakozó a rendelkezésre áll, de azon kívül semmilyen luxus. Bár nevezhetnénk luxusnak azt is, hogy egyáltalán egy ilyen csodás helyen alahatunk. Ha sikerül szert tennünk egy derült éjszakára, akkor maga a természet nyújtja majd az igazi kényeztetést a fenséges égbolttal. 

Az ár azonban a nulla csillag ellenére nem kevés, 250 svájci frank egy éjszakára, azaz 230 euró. 

Miután wc és tusoló nem áll rendelkezésre, ha kényesek vagyunk, akkor egy gyors futással 5-10 perc alatt elérhetjük a legközelebbi vendégházat, de persze útközben egy alkalmas helyen is elvégezhetjük a dolgunkat. :-) Egy-egy kancsó vizet azért bekészítenek nekünk, mindenki maga döntheti el, hogy mire is használja. 

Kapunk viszont egy személyes komornyikot, aki este előkészíti a szobát nekünk (leveszi az ágyat védő ponyvát) és reggel megjelenik egy piknik kosárral, benne a reggelivel az ágyunk mellett. 

nullacsillagos svájc 2

Amennyiben derült az idő, akkor akár 6 fok is lehet a hőmérséklet éjjel, de ha fáznánk, akkor szívesen hoz a komornyikunk még további vastag ruhát és takarót. A hotelbe bejelentkezni csak akkor lehet, ha száraz az idő és legalább 6 fok lesz éjjel. :-)  Ha váratlanul mégis bekövetkezne egy kis eső, vagy fagy, akkor jön a komornyik és áttelepít egy közeli, másik nullacsillagos hotelba, ami egy istállóban van, kezdetleges alvási lehetőségekkel (ez gondolom a szalmát jelenti)! :-)

Igyekkezzen, akit magával ragadott ez az alpesi romantika, s foglaljon gyorsan itt!

Csak azért arra gondoljunk, hogy a hegyi réteken ilyen is fogadhat bennünket reggel!

tehenkek_BLOGRA_600x343.jpg Fotó: dr. Szalai Krisztián

 

Kalandra fel utazók!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr1212782196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
nincsenek_falak_es_wc_sem_ebben_a_svajci_hotelben
süti beállítások módosítása