Hozzávalók:
200 g vajas keksz
50 g vaj
300 g étcsokoládé
100 ml kávélikőr
1 teáskanál Instant kávépor
120 g cukor
4 tojás (M méretű)
600 g mascarpone
1 csomag csokoládés pudingpor
2 evőkanál kakakópor
250 g habtejszín
és szükséges egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A kekszet összetöröm géppel vagy mozsárban. A megolvasztott vajat hozzákeverem a kekszmorzsához, majd a kivajazott tortaforma aljára nyomkodom. Betolom az előmelegített sütőbe és 10 percig 180 fokon sütöm, kiveszem és a sütőt 160 fokra állítom.
A csokiból 150 grammot vízfürdőn megolvasztok, belekeverem a kávélikőrt. Néha megkeverem, s közben az instant kávéport a cukorral és a tojásokkal kikeverem. A mascarpone-hoz hozzáadom a pudingport és a kakaót, majd mindhármat összekeverem. Az egész masszát rákenem a kekszalapra és 70 percre a sütőbe teszem sülni. Amikor kész, akkor a formában hagyom kihűlni.
Kihűlés után elkészítem a külső csokoládébevonatot. 100 g étcsokoládét megolvasztok, de ne legyen túl forró! Hozzáadom a tejszínt, jól átkeverem, s a kihűlt tortára kenem.
A maradék étcsokiból és esetleg kókuszchipsből lehet díszítést csinálni a tetejére.
Jó étvágyat!