Élet sója

Kabát, amely helyettesíti a bőröndöt!

2017. február 26. - Tünde Bagó

Vége az olcsó repjegyeknél felmerülő csomagproblémának, mert itt a bőröndhelyettesítő kabát, amelyet egy ausztrál pár fejlesztett ki. 

Bizonyára ti is belefutottatok már abba a problémába, amelybe én éppen néhány napja az AirBaltic társaságnál Budapest-Riga útvonalra foglalt jegyemnél. Alapvetően csak egy 8 kg-os kézipoggyászt vihetnék fel, ha már bőröndöm is van, akkor további 20 eurót (egyes weboldalakon 40 eurót) kellene fizetnem. Természetesen csak oda, s mivel nem csempészni akarok, no meg olyan kis ragaszkodó típus vagyok, vissza is hoznám a bőröndömet, újabb 20 eurót kell kifizetnem.

A fenti problémát elégelte meg az az ausztrál pár, akik megtervezték ezt a kabátot.

bo__ro__ndkaba__t_3_600x428.jpg Fotó forrása: www.kickstarter.com

Számos zseb, amelyek akár 15 kilogramnyi tömeget is képesek elnyelni. Belefér 2 pár cipő, laptop, ruhák, mindenféle utazáshoz elengedhetetlen dolog. 

bo__ro__ndkaba__t.jpg Fotó forrása: www.kickstarter.com

 

Juhé! Kiálltotttam fel, hiszen ez a kabát, nemcsak a fizetős poggyászkérdést oldja meg, hanem az én paranoiámat is, miszerint elveszik a csomag és még egy bugyim sem lesz a nagy idegenben. Gondolom ti is mindig tesztek a kézipoggyászba legalább egy napra való alapruhát és tisztálkodási cuccot ilyen esetekre. 

bo__ro__ndkaba__t2_600x354.jpg Fotó forrása: www.kickstarter.com

 

Az Airport Jacket azonban nemcsak csomag vitelére alkalmas, hanem kabátként is funkcionál, azaz már a 3. légynél járunk, amit egycsapásra üthetünk, ha megvesszük. A tervezők még az időjárásra is gondoltak, mert lehet majd téli és nyári változatban is kapni, sőt külön készül férfiaknak és nőknek is egyaránt. S ha éppen hőség lenne, akkor természetesen még kézitáskának is összehajtható. Sőt, lehet akár külön kabát és külön táska is egyszerre, ha az alját lecipzározzuk. :-)

A kérdés már csak az, hogy mit szólnak majd a repterek biztonsági szakemberei, ha ott állok előttük egy ezernyi zsebbel ellátott, kitömött kabátban. Még jó, hogy a biztonsági röntgen az anyagon átlát!

S persze az sem árt, ha némileg edzünk kicsit a kitömött kabát felvétele előtt, mert azért 15 kg az nem kevés. Micsoda jó alkalom, hogy a soványak is megtudják mit jelent 15 kg súlyfölösleget cipelni! :-) 

Jelenleg még a gyártáshoz szükséges - manapság egyre elterjedőben lévő - Crowdfunding finanszírozás szakaszában járnak, de már tudni lehet, hogy az ára 183 dollár körül kezdődik majd. Ha szeretnénk mi is ennek a zseniális ötletnek a megvalósítását támogatni, akkor ezen a weboldalon megtehetjük.

Ez a kis videó jól bemutatja, milyen is lesz a bőröndhelyettesítő kabát:

https://www.youtube.com/watch?v=hviF2sr4aq0

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr5512782360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
kabat_amely_helyettesiti_a_borondot
süti beállítások módosítása