Élet sója

Tíz sablonmentes mondat a boldogító igen mellé

2017. március 03. - Tünde Bagó

Mit mondhatnénk egy ifjú párnak esküvőjük alkalmából? Minden olyan elcsépeltnek tűnik, minden olyan unalmas, minden annyira közhelyes. Egyáltalán ki házasodik manapság? Azért szerencsére még vannak, akik kimondják az igent. 

Esküvőre megyek holnap Svájcba! Kedvelem a párt, mert olyan szeretnivalóak, olyan életvidámak, szeretik az életet és egymást. Ja, és interneten ismerkedtek meg, ahogy mi is a férjemmel. Hihetetlen, de működik, nálunk már 15 éve (Olvashattátok is nemrég ebben a bejegyzésben, milyen is az én férjem!). Remélem náluk is fog!

Itt ülök egy üdvözlőlap felett és próbálok szépeket írni. Na de mit? Rájöttem, hogy aki kiegyensúlyozott kapcsolatból kíván jókat valakinek, az egészen mást kíván, mint aki nincs kapcsolatban, vagy nem elégedett a saját életével. Nekem természetes a szeretet, a bizalom, az őszinteség, a hűség, a megértés, az alkalmazkodás - ezeket nem kell kívánni, ezeknek maguktól érthetődőnek kell lenni egy kapcsolatban. Na de akkor mit kívánják az én kedves barátaimnak? 

1.A legbosszantóbb útitársatok az idő lesz! Mindig ott megy mellettetek, nem áll meg, ezért mindig, minden percet éljetek meg!

2. A házasságban nincs várakozás, ott mindennek most kell megtörténnie. Nem holnap, nem 5 év múlva, hanem akkor és most!

3. Lehet, hogy 4 lábatok, 4 kezetek és 2 fejetek van, de mától csak egy szívetek, amelyre mostantól kétszer annyira kell vigyázni, mint eddig! 

4. Lehet, hogy mától 2 anyátok, 2 apátok és 2 tesótok van, de ez nem duplázás, hanem felezés!

5. Ha jön majd a gyerek, akkor menni is fog. Ő csak átutazó, addig marad, amíg megtanítjátok neki, amit tudtok, vendég, s nem társ!

6. Hagyjátok nyitva az ajtót az élmények előtt, de csukjátok be az ablakot, ha a féltékenység érkezne!

7. Szippantsatok egy nagyot a lakásotok levegőjéből, s ha egyikőtök sem érez semmi kellemetlent, akkor az az otthonotok!

8. Kalapot és kalandot együtt "viseljetek"! 

9. Az ajtócsapkodás, s a tányértörés nem old meg semmit, s még sokba is kerül (legfőképpen Svájcban :-) )!

10. Ne feledjétek, nem egy célért mentek az úton, hanem, mert imádtok együtt menni!

S akkor sok boldogságot, jó szórakozást életetek nagy kalandjához! Mi asszisztáltunk, úgyhogy felelősek vagyunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr8112782366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
tiz_sablonmentes_mondat_a_boldogito_igen_melle
süti beállítások módosítása