Élet sója

1300 éves a világ legöregebb hotelje

2017. április 25. - Tünde Bagó

Öregebb, mint Magyarország, s nemcsak a hotel, hanem az azt üzemeltető család és gazdasági társaság is. S vajon hol találjuk, ha szeretnénk egy éjszakát itt tölteni?

A Koshu Nishiyama Hot Spring hotel Keiunkanban, nem messze a Fuji hegytől található. Igen, ez Japán! Nemcsak az oly híres hegy az, amely miatt a szálloda ennyi éven keresztül sikeresen működhetett, hanem az a meleg vizű forrás, amelynek tulajdonképpen a létrejöttét is köszönheti. Az ásványokban gazdag termálvíz mellé párosul a hegyek közötti csend, nyugalom és a japán vendégszeretet harmóniája. 

 

A szálloda a forrás köré épült a 700-as évek elején egy császári segéd jóvoltából, s a mai napig a vendéglátás szolgálatában áll. Szinte elképzelhetetlen, hogy ugyanannak a családnak az 52. generációja üzemelteti. Azt hiszem lehetne tőlük ezt-azt tanulni! 

A termélvizet állítólag a szamurájok is szívesen igénybe vették harcban megfáradt izmaik lazítására, de magas beosztású katonák, hivatalnokok és a császári udvar tagjai is szívesen látogattak ide.

A szobák a klasszikus japán stílusban, egyszerűen, de számunkra éppen ezzel az egyszerűsséggel különlegessé tett formában várják a vendégeket. A jól ismert papírablakos ajtók, a földön ülve elfogyasztott hagyományos japán vacsora, a személyzet európai szemmel már-már zavaró alázatossága és kedvessége és a tisztaság biztosan nem fog hiányozni az ottlét alatt.

A harmónia, amit a szobák, az étterem, a thermálfürdő sugároz már a fotókon keresztül is magával ragadja az embert. 

Érdekes, hogy az árak közel sem olyan magasak, mint egy Bora Bora szigetén található luxushotelben. Itt, a Fuji közelében, a legöregebb szállodában a legolcsóbb szoba már 90-100ezer forintért elérhető 2 főre reggelivel és vacsorával. Nem kevés, de amit a vendég ott kap, azt biztosan egy életen át emlegeti majd. 

Azt hiszem, hogy én felveszem a világ legöregebb hoteljét a bakancslistámra, amelyen Japán úgyis előkelő helyet foglal már el.  

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr9212782414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
1300_eves_a_vilag_legoregebb_hotelje
süti beállítások módosítása