Élet sója

Jégország és melegszívű lakói

2015. december 03. - Tünde Bagó

Havat, jeget, halat, termálvizet és felfoghatatlanul zöld természetet kell annak kedvelnie, aki Izlandot választja úticéljának. Azonban, ha ezekért oda van, akkor nincs jobb hely, mint a szigetország Anglia és Grönland között. Bálnafigyelés, szánkózás, csobbanás a gejzírekből feltörő melegvízben, kirándulás a természeti szépségek között, husky-túrák, s olyan jeges látványosságok, amelyek megalkotására csakis a természet képes. 

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi minden MÁS a szigetországban. Mondáik, mítoszaik a manókkal, tündérekkel, akik kedvéért még az utakat is képesek másfelé vinni. Vagy a családi nevek érdekes képzése, az, hogy itt választottak először demokratikusan női elnököt a világon, nemrégiben pedig beiktatták az első leszbikus miniszterelnököt. Az izlandiak vezetnek az egy főre jutó könyvvásárlásban Európában, s a középkorban a katolikus papok itt nem tartották a cölibátust. S ehhez társul a természet alkotta páratlan táj, a nemzeti parkok, a különleges állat- és növényvilág. 

barnafoss-891276_640

 

Az izlandiak által turistacsalogató videónak készített film Izland természeti oldalát mutatja be, amely káprázatos, de nekem mégis egy másik videó tetszett meg jobban. Nem tudtam választani, ezért most mindkettőt megmutatom. A játék csak a második videóra érvényes. 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0NvNqpcb3g4[/embed]

S, hogy a sok jég ellenére Izland lakói mennyire barátságosak, vidámak és melegszívűek tudnak lenni, az ebből a videóból szerintem egyértelműen látszik.

Ne feledkezzetek meg az adventi játékunkról, ahol egy értékes svájci csokoládécsomagot nyerhettek és amelynek leírását itt az első adventi bejegyzésben találjátok.

 

A tesztkérdéshez kattintás ide.

 

Ha izlandi gejzírt nem is adhatunk ajándékba, s talán egy utazás is túlságosan nagy meglepetés lenne, akkor a legjobb megoldás egy melengető wellness napot ajándékozni. Magyarországon szinte mindenhol van a közelben egy termálfürdő, ahol kényeztethetjük magunkat és családtagjainkat. Az ünnepek előtti stressz legjobb levezetése lehet egy ilyen ajándék. 

Tennénk valami izlandi ételt is a karácsonyi menünkbe? Ebben az esetben igencsak fel kell kötnünk a ga.... , akarom mondani a nadrágunkat. A rothasztott cápahús, vagy a birkabendőbe töltött birka aprólékok, hát hogy is mondjam, nem biztos, hogy a kedvenceink közé tartoznak majd. De ha vásárolunk jó minőségű tőkehalat és azt készítjük el például így, akkor már közelebb jutunk Izlandhoz. 

Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet, mert ez a fantasztikus csomag vár titeket. 

csokik_a_nyertesnek_small

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr7812782050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
jegorszag_es_melegszivu_lakoi
süti beállítások módosítása