Élet sója

Miért gyűjtik be az órákat Svájcban?

2015. november 29. - Tünde Bagó

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon, indul a karácsonyi készülődés. Az elmúlt évekhez hasonlóan az Élet sója blogon is nyitogatjuk az adventi naptár ablakait. S hogy kicsit pihenhessetek az évvégi hajrá, az ajándékok utáni rohangálás, a karácsonyi készülődés közben, ebben az évben minden nap elutazunk pár percre Európa valamelyik fantasztikus országába. Minden ország hoz nektek egy országimázs videót - mégiscsak ők ismerik a saját földjüket a legjobban. A filmek 2014-ben egy európai versenyre készültek, s korántsem az unalmas, megszokott, már jól ismert tájakat mutatják be. Mindegyik különleges, kevésbé ismert oldalát is láttatja az országnak, vagy a jól ismert épületek helyett inkább egy hangulatot ad vissza. Az én meglepetésem pedig az, hogy mindegyikhez ajánlok egy ajándékot, s egy ételt, amely különlegesebbé teheti a karácsonyt. 

Aki velem utazik, s kinyitja az összes ablakot, az részt vehet egy nyereményjátékban, amelyhez csupán minden videó alatt található (minden esetben egyetlen kérdésből álló) tesztet kell kitöltenie (a válaszok mindig benne lesznek a videókban). Nyertes csak az lehet, aki mind a 22 kérdésre helyesen válaszol (Figyelem! Minden válasznál ugyanazt a nevet és e-mail címet adjátok meg!).  Szenteste napján pedig kisorsoljuk a nyertest, aki ezt svájci csokoládé különlegességekből álló értékes csomagot nyeri. 

csokik_a_nyertesnek_small

 

S ha már Svájc, akkor lássuk mivel rukkolt elő az alpesi ország 2014-ben, mint országimázs videó. Nem, nem sajttal és csokival, egészen másról van szó. Figyeljétek a két idős svájcit, akik saját falujukban tevékenykednek. Annyira svájci! :-)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9HrHJ12vhJU[/embed] 

A tesztkérdéshez kattintás ide.

 

Az biztos, hogy nyugalmat találunk Svájcban, ha elutazunk kicsit a hegyek közé. Autómentes falvak, érintetlen hegyvidék, festői tájak, isteni sajtok, s ha kell akkor még az órákat is begyűjtik, csak, hogy semmi ne zavarja meg a pihenést. 

Grindelwald_kicsi_600x397.jpg Fotó: dr. Szalai Krisztián


Ha van a családban egy svájci rajongó, akkor ajándékozzunk neki egy igazi svájci bicskát, de ne feledkezzünk meg a babonáról, miszerint kést, szúróeszközt csak úgy adhatunk ajándékba, ha az ajándékozott szimbolikusan fizet érte, mert különben elvágjuk a jó kapcsolatot az ajándékkal. 

swiss-army-knife-572667_640

S ha a karácsonyi asztalra is szívesen teszünk valami svájcit, akkor ajánlatom egy isteni röszti Gruyère sajttal. Itt találtok egy receptet, amelyhez már csak a jó kis Gruyère sajt kell a tetejére és olyan lesz, mint ez itt. 

 

r__sti_small_600x319.jpg Fotó: dr. Szalai Krisztián


Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr8612782042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
miert_gyujtik_be_az_orakat_svajcban
süti beállítások módosítása