Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon, indul a karácsonyi készülődés. Az elmúlt évekhez hasonlóan az Élet sója blogon is nyitogatjuk az adventi naptár ablakait. S hogy kicsit pihenhessetek az évvégi hajrá, az ajándékok utáni rohangálás, a karácsonyi készülődés közben, ebben az évben minden nap elutazunk pár percre Európa valamelyik fantasztikus országába. Minden ország hoz nektek egy országimázs videót - mégiscsak ők ismerik a saját földjüket a legjobban. A filmek 2014-ben egy európai versenyre készültek, s korántsem az unalmas, megszokott, már jól ismert tájakat mutatják be. Mindegyik különleges, kevésbé ismert oldalát is láttatja az országnak, vagy a jól ismert épületek helyett inkább egy hangulatot ad vissza. Az én meglepetésem pedig az, hogy mindegyikhez ajánlok egy ajándékot, s egy ételt, amely különlegesebbé teheti a karácsonyt.
Aki velem utazik, s kinyitja az összes ablakot, az részt vehet egy nyereményjátékban, amelyhez csupán minden videó alatt található (minden esetben egyetlen kérdésből álló) tesztet kell kitöltenie (a válaszok mindig benne lesznek a videókban). Nyertes csak az lehet, aki mind a 22 kérdésre helyesen válaszol (Figyelem! Minden válasznál ugyanazt a nevet és e-mail címet adjátok meg!). Szenteste napján pedig kisorsoljuk a nyertest, aki ezt svájci csokoládé különlegességekből álló értékes csomagot nyeri.
S ha már Svájc, akkor lássuk mivel rukkolt elő az alpesi ország 2014-ben, mint országimázs videó. Nem, nem sajttal és csokival, egészen másról van szó. Figyeljétek a két idős svájcit, akik saját falujukban tevékenykednek. Annyira svájci! :-)
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9HrHJ12vhJU[/embed]
A tesztkérdéshez kattintás ide.
Az biztos, hogy nyugalmat találunk Svájcban, ha elutazunk kicsit a hegyek közé. Autómentes falvak, érintetlen hegyvidék, festői tájak, isteni sajtok, s ha kell akkor még az órákat is begyűjtik, csak, hogy semmi ne zavarja meg a pihenést.
Ha van a családban egy svájci rajongó, akkor ajándékozzunk neki egy igazi svájci bicskát, de ne feledkezzünk meg a babonáról, miszerint kést, szúróeszközt csak úgy adhatunk ajándékba, ha az ajándékozott szimbolikusan fizet érte, mert különben elvágjuk a jó kapcsolatot az ajándékkal.
S ha a karácsonyi asztalra is szívesen teszünk valami svájcit, akkor ajánlatom egy isteni röszti Gruyère sajttal. Itt találtok egy receptet, amelyhez már csak a jó kis Gruyère sajt kell a tetejére és olyan lesz, mint ez itt.
Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet!