Élet sója

Az ötödik örömmorzsa: ajándékötletek

2012. december 06. - Tünde Bagó

                           

                                                                                                                                Karácsony előtt mindig a legnehezebb a jó ajándék kiválasztása. Mert ajándék kell. No persze nem kell megvenni „fél Budát”, de ajándékot adni és kapni jó. S ne feledjük, hogy ez is egy örömforrás. Szeretnék segíteni azoknak, akik még nem döntöttek, vagy éppen egy jó ötletet keresnek. Lássunk néhány ötletes ajándékot!

Már évekkel ezelőtt felfedeztem Deák Csaba honlapját, a www.kepmania.eu weboldalt. Itt, maga a tulajdonos kezdte el készíteni, először csak saját fotóiból a vászonra nyomatatott képeket. Az eredmény fantasztikus lett, s miután saját fotóinkat is kinyomtatja vászonképre, már egészen elbűvölő. Csaba megbízható, pontos, s igyekszik gyorsan teljesíteni a kívánságokat. Saját fotó vászonképre, szerintem ez egy csodás ajándék.

Mindig van valaki a családban, vagy a barátok között, akinek egy vicces kütyü okozza a legnagyobb örömöt. Ehhez a legjobb választás a www.bigyoshop.hu . Megtalálható itt minden, amivel tréfát lehet űzni, vagy mosolyt lehet csalni bárki arcára. Egy kábeltartó fül a mindig telefonálóknak, egy köhögő hamutartó a soha le nem szokó rokonoknak, feles pohár amőba játékkal, vagy egy vicces vágódeszka főzőzseniknek. A bigyóshop mindenkinek kínál valamit.

Kicsit komolyabb vizekre evezve ajánlom, a L’occitane (www.loccitane.hu) kozmetikumait egyenesen Provence-ból. Uraim, lepjék meg hölgyeiket a Földközi-tenger illataival. Személyes kedvencem a cseresznyevirág illat, de a citrus verbéna sem megvetendő. S persze a férfiaknak is lehet itt találni jócskán terméket, hatékony és igazi ápoló hatású a shea vajas kézápoló. Az ajándéknak szánt termékeket a L’occitane elegáns, személyre szabott csomagolásban küldi ki vásárlóinak.

Készítenél egy kis csokit, de nincs hozzá időd? Lépj fel a chocoMe honlapjára (www.chocome.hu)  és máris elkészítheted egyedi csokoládédat. Elsőként az alapot választod ki, ét-, tej vagy fehércsoki, majd jöhetnek a különleges nyalánkságok. Liofilizált gyümölcsök, fűszerek, magvak, s olyan érdekességek, mint a kandírozott ibolyalevél. S mivel karácsony van a végén még néhány arany és ezüst golyóval is díszíthetjük. Irány az igényes csomagolás és már postán is van a csoki a fenyő alá. Böngésszetek és tervezzetek.

Az ital, mint ajándék. De Karácsonykor csak valami különlegeset adjunk, ne alkudjunk meg. Ebben nagy segítségünkre lehet az italshop, a www.italshop.hu oldalon. A választék páratlan, s az árak is a földön járnak. Az egyes italokról leírást is találunk, hogy így a legtökéletesebbet találhassuk meg. Ajánlom a konyakoknál a Henessy termékeket, a likőröknél pedig a Sheridans-t.

Egy elegáns ajándékot keresel a nőnek, akit imádsz? Vagy a férfinak, akit csodálsz? Akkor nézd meg a Frey-Wille ékszereket (www.frey-wille.com). Igaz csak Budapesten elérhető, de a siker ezzel az ajándékkal garantált. A művészet tükröződik vissza valamennyi ékszeren: Money virágai, Gustav Klimt ornamentikái, vagy a Hundertwasser dülöngélő házacskái. Egytől-egyig fantasztikus darabok.

Kedvenc ajándékaim a nem mindennapi kávék és teák. Manapság már sok helyen található nagy kínálattal rendelkező kávé és tea üzletek, de mielőtt elindulunk vásárolni, kicsit tájékozódjunk, például a Café Frei honlapján (www.cafefrei.hu). A sokoldalú Frei Tamás kiváló szakértő, s ajánlatai is megnyerőek. S termékeik már ott vannak a Spar, Interspar, Kaiser üzletekben is, így könnyen megtalálhatjuk a honlapon kiválasztott termékeket. Amennyiben még az üzletig sem akarunk elmenni, akkor érdemes felkeresni a Kávé-tea-csokoládé webáruházat (www.kave-tea-csokolade-webaruhaz.hu), itt aztán mindent megkaphatunk. A teák közül ajánlom a Lapsang Shouchong fekete teát, vagy a Jázmin zöld teát. Mindkettő a világranglista elején található.

Remélem sikerült néhány ötletet adnom az ajándékozáshoz. Jó böngészést.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr6012781672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

admin 2012.12.16. 22:01:47

Nagyon örülök! Már megérte írni!Szép Karácsonyt! Admin
az_otodik_orommorzsa_ajandekotletek
süti beállítások módosítása