Élet sója

A harmadik értékmorzsa - Játszik, énekel, támogat, főz, kiáll az elveiért!

2013. december 03. - Tünde Bagó

Advent idejére mindenképpen példaértékű számomra az a színész, akit én gyermekkoromban egy egyszerű sorozat orvosaként ismertem meg. Majd felnőttként, először a Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmából, mint III. Richárd kápráztatott el, később pedig számos darabban a Nemzetiben. Az elmúlt évben viszont filmekben (Kaméleon, A vizsga) győződtem meg róla ismét, hogy milyen nagyszerű színész.

Kulka János, színművész azonban nemcsak játékával, hanem gondolkodásmódjával is értékmérő számomra. Nyitott és jóindulatú, segítő szándékát pillanatig sem rejti véka alá. Mindig vállalja önmagát, s kiáll az elveiért.

Talán kevesen tudják róla, hogy az Autisták Országos Szövetségének Nagykövete. Amikor az Esőember darab főszerepét megkapta, komolyan meg akarta érteni az autistákat. Ezért rengeteg időt töltött közöttük, figyelte viselkedésüket, s végül valamire rábukkant önmaga kapcsán is. Így nyilatkozott :

"A sikeren túl az előadás egyik legnagyobb hozadéka a magammal való találkozás. A felismerés. Az ember megy az önismeret szinte elérhetetlen célja felé, és hirtelen meg tudja fogalmazni, hogy mi az, ami eddig bántotta, aminek nem tudott nevet adni. Fontosak ezek a felismerések, mert nyugodtabbá, boldogabbá tesznek. A másik nagy ajándék magával az autizmussal, az autizmussal élőkkel való találkozás. A mai napig működő, élő kapcsolatom van autista szervezetekkel."

Advent idején nekünk is el kell gondolkodnunk azon, hogyan tudjuk leginkább megtalálni önmagunkat, hogyan tudjuk elfogadni a hibáinkat (amelyeket lehet, hogy csak mi tartunk hibának, valójában nem azok), s mit tudunk tenni olyat, amivel másokat is segíthetünk!

Ajándékötletek: Kulka János legutóbbi CD-je, az Akarod, vagy nem még most is kapható itt. De számomra szép ajándék volt korábban ÖNÉTELRAJZ című könyve, ahol kedvenc receptjei mellett az életéből is elárul néhány érdekes dolgot, miközben még az országot is bejárjuk vele. Nemrégiben itt a blogon az ő Käsespätzle receptjét már olvashattátok.

käsespätzle1_small

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr8712781728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
a_harmadik_ertekmorzsa_jatszik_enekel_tamogat_foz_kiall_az_elveiert
süti beállítások módosítása