Élet sója

Tizenharmadik adventi értékmorzsa - Versben mondom el

2013. december 13. - Tünde Bagó

A mai adventi értékmorzsát engedjétek meg, hogy a XX. század egyik legnagyobb költőjének szavaival mondjam el. Annak a költőnek a versével, aki egyszer így vallott:

Vallom és hirdetem,hogy nincs értékesebb,hatalmasabb és szebb mint az élet.”

Ady Endrét ritkán halljuk mostanában, pedig különös jelzők gazdagságában alkotott művei, lázadása, forradalma hazája feudális elmaradottsága ellen, szimbolizmusa és színei lenyűgözik az olvasót.

Gyermekkoromban Petőfi Sándor, Vajda János, Arany János, Shakespeare kötetei álltak a polcon. Szerettem mindegyiket, de Ady néhány verse és az azokban található szeretet kifejezés mindig magával tudott ragadni. Adyt, az embert nem kell bemutatnom itt, s ennek a szeretet-kifejezésnek elég a legszebb példáját meghallgatnotok.

Szánjatok néhány percet Szabó Gyula előadásában Ady Endre: Karácsonyi rege című versének.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=zsQklLtA-S4[/tube]

Úgy gondolom a Karácsony legfontosabb célját közvetíti: szeretet. Még van egy hét, ami alatt mindenki átgondolhatja, hogyan fejezheti ki leginkább szeretetét mások irányába. De először ehhez magunkba kell nézni.

Ajándékötletem: Vegyétek elő a polcról kedvenc verses köteteteket és tanuljatok meg egy verset a fa alá, párotoknak, szüleiteknek, rokonoknak, barátoknak, mindenkinek, aki karácsony este veletek lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr4212781748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
tizenharmadik_adventi_ertekmorzsa_versben_mondom_el
süti beállítások módosítása