Élet sója

Szokatlan helyeken nyílnak adventi vásárok

2016. november 17. - Tünde Bagó

Belvárosban, piactereken, sétáló utcákon már megszoktuk a hagyományos adventi vásárokat. Hívogatóak a fényeikkel, mézeskalács és pirított mandula illataikkal, a forralt bor melegségével. Vannak azonban olyan karácsonyi vásárok - egészen a közelben is -, amelyeket mindezeken túl a helyük még különlegesebbé varázsol.

Következzen 9 szokatlan helyen rendezett adventi vásár!

Az erdőben 

A Halsbacher Waldweihnacht (Halsbach, Németország) egy erdő közepén található nem messze Münchentől és Salzburgtól, az osztrák-német határ mentén. A sok száz fa között egy erdei színpadon építik fel az adventi falut, amelyhez gyertyákkal kivilágított út vezet. Úgy tartják, hogy ezen az úton, az élet labirintusán (ahogyan a szervezők elnevezték) mindenki maga mögött hagyhatja a mindennapok gondját, ellazulhat. A vásár közepén pedig kórusok, zenekarok szórakoztatják a látogatókat.

Nyitvatartás: 2016. december 2. és december 18. között hétfőtől péntekig 17 és 21 óra között, hétvégén 13 és 21 óra között.

halsbacher_ww11

A hegyen

Az osztrák Petzen-hegyen (Petzen, Ausztria  - Graztól nem messze) 1700 méteres magasságban rendezik ezt a karácsonyi vásárt. A látogatók egy 15 perces felvonózás után érkeznek meg a varázslatos adventi világba. A helyszínen túl zenei előadásai (open-air) is mindig elkápráztatják a látogatókat.

 Nyitvatartás: 2016. december 3., 10. és 17. (szombat) 14 és 20 óra között.
 
weihnachtsmarkt-petzen
 

A vidámparkban

A koppenhágai Tivoli télen is megérdemli a Csodaország elnevezést. Talán kicsit még mesésebb is advent idején, mint nyáron. Sok-sok fényjáték, karácsonyi hangulatúra varázsolt hullámvasutak, csillogó karácsonyi bódék, a híres dán karácsonyi sütemény és a fő attrakció, Nissekøbing falu, a dán törpék falva. 

Nyitvatartás: 2016. november 19. és december 31. között vasárnaptól keddig 11 és 23 óra, szerdától szombatig 11 és 24 óra között.

weihnachtsmarkt-tivoli-kopenhagen

A pályaudvaron

A zürichi vasútállomás épülete fényűző ruhába öltözik minden évben adventkor. 160 díszes karácsonyi házikó kínálja a finomságokat: sajtok, csokoládé, raclett, fondü, s glühwein (forralt, fűszeres bor). A váróterem közepén felállítanak egy 15 méter magas fenyőt, amelyet több, mint 7000 csillogó kristálydísszel (Swarowski) díszítenek. 

Nyitvatartás: 2016. november 24. és december 24. között vasárnaptól szerdáig 10.30 és 21 óra, csütörtöktől szombatig 10.30 és 22 óra között.

zu%cc%88rich

A piroslámpás negyedben

Hamburgban a Reeperbahn utca a maga 930 méterével és milliónyi szórakozóhelyével karácsonyi vásár nélkül is híres. Ez itt ugyanis a város piroslámpás negyede, a St. Pauli. Érdekes hangulatkeveredés jön létre, amikor beköltöznek a karácsony szent tárgyai a sikamlós történetek közé. Minden nap élő zene, kívánatos angyalok és fiatal manók teremtenek forró hangulatot. A látogatók táskájában pedig biztosan kiköt legalább egy erotikus ajándék. 

Nyitvatartás: 2016. november 17. és december 23. között minden nap 16 és 24 óra, hétvégén 13 és 24 óra között.

A tavon

Az osztrák Millstatt város közelében lévő tavon (Millstätter See) az úszó téli- és karácsonyi terasz a Kap 4613 szívesen fogadja vendégeit ízletes kenyerekkel és forralt borral. A hideg levegőben a sült gesztenye illata száll, a nyílt tűz mellett pedig romantikusan összebújhatnak a párok. Az úszó adventi vásárt december 31-én egy óriási, tavi tüzijátékkal zárják. 

Nyitvatartás: 2016. november 23. és december 31. között szerdán és csütörtökön 14 és 22 óra, péntektől vasárnapig 12 és 22 óra között.

kap4613

A szurdokban

A németországi Fekete-erdőben a Ravenna-szurdokban (Hinterzarten) rendezett karácsonyi vásár már a közeli út mellől is figyelemfelkeltő látványt nyújt. A keskeny és meredek sziklafalak, a szurdokon átfutó viadukt kiváló díszletet kínál az adventi vásárnak. A 40 fából készült hüttében ékszereket, fa játékokat, s kézműves dolgokat vásárolhatnak a látogatók. 

Nyitvatartás: Minden adventi hétvégén, s a három decmberi pénteken (dec. 2., 9., 16.) kora délutántól késő estig.

hinterzarten

A barlangban

A hollandiai Kerstmarkt Gemeentegrot & Fluweelengrot (Valkenburg) barlangokban két karácsonyi vásárt is nyitnak advent idején. A barlangokban egész évben kellemes 12 fok van, s a sült kolbászhoz felszolgált meleg italjainkat karácsonyi zene mellett fogyaszthatjuk el. Érdekes, hogy az árusok kínálatát így hirdetik: karácsonyi giccsek és kézműves termékek. :-)

Nyitvatartás: 2016. november 18. és december 23. között, hétfőtől csütörtökig és vasárnaponként 10 és 20 óra között, pénteken és szombaton 10 és 21 óra között.

hollandia-barlang

A hajón

A németországi Vilshofen város Duna-partján úszó karácsonyi vásár nyílik. A kínálatban a bajor specialitásokon és művészeti alkotásokon túl a hagyományos karácsonyi vásári hangulatot találjuk. A hajó dekorációja a 4000 lámpással, s az 1500 karácsonyi gömbbel azonban igazán egyedinek számít. A hajón helyezik el a világ a legnagyobb deszkából készített jászolját, amely 20 méter hosszú és 3,5 méter széles. 

Nyitvatartás: Az első három adventi hétvégén péntektől vasárnapig, pénteken 16 és 20 óra, szombaton 14 és 20 óra, vasárnap 13 és 20 óra között van nyitva a hajó.

weihnachtsmarkt-villshofen-christkindlmarkt

Ha különleges karácsonyi vásárban jártok, küldjetek fotókat! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr2012782274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
szokatlan_helyeken_nyilnak_adventi_vasarok
süti beállítások módosítása