Élet sója

Miért utaznál el erre a 13 helyre 2017-ben?

2017. január 03. - Tünde Bagó

Van egy ajánlatom! Utazzunk el együtt minden hónapban valahová ebben az évben, van kedved hozzá? 

Itt az új esztendő és tudom, hogy már sokan megnéztétek a naptárt, mikor lesz hosszú hétvége, mikor lehetne kivenni a szabadságokat okosan, s milyen napra esik 2017-ben karácsony, s szilveszter. Ugye, hogy így van? Mi már a férjemmel megtettük pár napja és tervezgettük az új évet, az új utazásokat. S úgy döntöttünk, hogy ebben az évben (is) elvisszük magunkkal az Élet sója blog olvasóit. Lesznek rövidebb, hosszabb utak, de mindegyik itt Európában. Kíváncsiak vagytok, hogy hova utazunk? Akkor mutatom a kínálatot! Remélem kedvet kaptok, s velünk is, meg nélkülünk is elutaztok pár izgalmas helyre 2017-ben. 

Január nem a kedvencem, mert hosszú, hideg, alig pár órát van csak világos, de talán éppen ezért az egyik legcsodálatosabb utazást a hegyekbe tehetjük ilyenkor. Mi is erre készülünk. Emlékeztek amikor Svájcban a Cailler csokigyárban és a Gruyères sajtgyárban jártunk? Itt olvashatjátok a beszámolót! Most azonban Lichtensteint nézzük meg télen. Kicsi, csupán alig vannak sípályák, de mivel nem síelünk, nekünk éppen elég lesz egy kis téli, romantikus sétára. 

panorama_1_kicsik

Februárban én romantikus hangulatba kerülök, na nemcsak a Valentin-nap miatt, hanem, mert ebben a hónapban ismerkedtünk meg a férjemmel. S mivel ennek most éppen 15 éve lesz, kell egy romantikus utazás. Pszt! Ne mondjátok el neki, de Luzernt néztem ki, mert imádja a hegyeket, s talán nincs másik ilyen fantasztikus helyen fekvő város a közelünkben. 

lucerne-679141_640

Márciusban ismét a tél és ismét Svájc kap főszerepet, már amennyiben még lesz hó. Svájc Bern kantonjának keleti része, Schangnau a célpont. Csaknem 1000 méter magasan fekvő hotelünknek talán sikerül rávennie, hogy kipróbáljuk a hótalpas túrát. Beszámolok majd róla, ígérem, hogy őszintén, talán videóval! :-) 

winter-754796_640

Áprilisban nyílik a természet, jön a húsvét, ami a legjobb alkalmat kínálja egy kis utazásra. Városnéző túra vagy irány a természet? Nehéz a döntés! Éppen ezért mi a Fekete-erdőn át szeretnék elvágtázni a hármas (francia-német-svájci) határhoz, megnézni a svájci Bázelt, s a francia Mulhouse várost. 

rathaus_udvar_2_small_600x363.jpg Bázel - városháza udvara

 

A május izgalmasnak ígérkezik, mert először Graz szépségeit fedezzük fel újra, majd pedig Észtországba repülünk, s töltünk pár izgalmasnak ígérkező napot Rigában és környékén.

latvia_912348_640_600x401.jpg Riga

A júniusi virágok hol máshol lennének a legszebbek, mint Magyarországon. Minden látogatásunk alkalmával igyekszem a családi programok mellé egy kis kirándulást is beiktatni. Most Székesfehérvár és környéke lesz a porondon. Nem jártam még a Bory-várban és a közeli Csókakő várát is csak távolról láttam. Most viszont felfedezzük! 

bory_castle_84898_640_600x338.jpg Bory-vár - Székesfehérvár

Júliusban illendő már ellátogatnunk Stuttgart városába, hiszen Baden-Württemberg tartományban élünk már egy ideje, s ugye itt az a főváros. Azt hiszem az autógyárakon kívül sok felfedeznivaló van a városban, na majd meglátjuk. 

museum_627935_640_600x390.jpg Stuttgart - Porsche múzeum

Az augusztus melegsége elől jól esik újra a hegyek felé venni az irányt. De hagyjuk most Svájcot, hiszen ott vannak a bajor Alpok, olyan csodás helyekkel, mint a Berchtesgaden, Garmisch-Partenkirchen, a Chiemsee és persze II. Lajos csodás kastélyai. Nehéz lesz dönteni, hogy melyiket nézzük meg.  

lake_1400250_640_600x180.jpg Bajor Alpok

A szeptembert a Fekete-erdő felfedezésére szánjuk, mert eddig a Boden-tó minden energiánkat lekötötte, s alig kerestük a gyönyörűséges, helyenként mesés Schwarzwald kegyeit. Rengeteg hasadék, számos túrázási lehetőség, s eldugott, mesébe illő városka vár ott bennünket a legszebb hónapban, szeptemberben. 

black_forest_1836694_640_600x399.jpg Fekete-erdő

"Párisban járt az ősz", s talán mi is ott járhatunk októberben. Többen kértek bennünket már a baráti körből arra, hogy idegenvezetők legyünk a francia fővárosban. Tudják, hogy imádjuk a franciákat, a kulináriától az építészeten át minden területen. Szervezgetik, de nagyobb csapatot mindig nehezebb összehangolni. Mi azért reménykedünk, s már előkerestük párizsi útikönyveinket.

eiffel2_600x402.jpg Párizs

Hogy ebben az évben még nem jártunk az olaszoknál? Ez hallatlan! Hiszen ismertek, nem hagyok ki egyetlen évet sem. Van egy titkos álmom, Milánó és a Scala. Alig várom, hogy kiderüljön a novemberi program, s már tervezhessek egy hétvégét a legnagyobb észak-olasz városba. 

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk! :-)

Hoppsz, ez csak 11 hónap? De 12 hely! Na jó, igazatok van, az nem fair, hogy a decembert üresen hagyjuk! S mivel mi kíváncsiak vagyunk az útitársak igényeire is, ezért most itt szavazhattok arra, melyik legyen a 13. hely (én nem vagyok babonás, remélem ti sem), amelyet ebben az évben együtt, veletek meglátogatunk decemberben. 

A szavazáshoz kattintsatok ide!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr9312782306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
miert_utaznal_el_erre_a_13_helyre_2017-ben
süti beállítások módosítása