Élet sója

Kerékpározz Burgenlandban húsvétkor!

2017. április 06. - Tünde Bagó

Európa egyik legszebb kerékpár túraútvonalait nyugati szomszédunk, Ausztria kínálja. A táj szépségén túl a kiépített kerékpárutak minősége, jelzései és a mellettük felbukkanó pihenők is vonzóvá teszik a tekerés szerelmeseinek az országot. S, hogy miért éppen Burgenland?

Ebben az évben először 4 napos a húsvét Magyarországon, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy kerékpárra pattanjunk, élvezzük a sportot és a kirándulást. Emlékeztek még mennyire lelkes voltam az elektromos bicajok miatt (itt olvashattátok)? Lelkesedésem azóta sem változott, sőt! 

Keresem a lehetőségét, hogy minél szebb, s minél kerékpárbarátabb vidékeken tekerhessünk. Írtam is itt már a legkerékpárbarátabb városokról, de nemrég rábukkantam egy másik listára, amely Európa legkedveltebb kerékpárrégióit sorolja fel. Ez most az új kihívás, bejárni, akarom mondani betekerni valamennyit. 

A listán olyan helyek szerepelnek, mint Toszkána, Mallorca, Garda-tó, Hollandia, Észak-Németország (Ostfriesland), Elzász, Duna mentén Passautól Bécsig, Dánia, Dél-Svájc és az osztrák Burgenland.

Személy szerint én hamarosan Elzászt hódítom meg fekete E-bike-ommal, de nektek most mégis Magyarország közvetlen szomszédságában található, mintegy 2500 kilométernyi kerékpárúttal rendelkező, burgenlandi régiót ajánlom. 

kere__kpa__r_burgenland_600x398.jpg Fotó: http://www.burgenland.info/

Jöjjenek a túraútvonalak! Nyeregbe!

Cseresznyevirág kerékpárút (B12, 43 km)

Még éppen elcsíphetjük a Fertő-tó észak-nyugati része mellett a több ezer cseresznyefa virágzását, ha ezt az útvonalat választjuk. Számos ponton a kilátás is megéri az emelkedőkkel nehezített szakaszokon való feltekerést, jutalmul a tó és a Kisalföld csodás panorámájában gyönyörködhetünk. E-bike-al nem nehéz, de normál kerékpárral csak a jobb kondícióban lévők induljanak neki. 

Térkép és információ itt található.

Kedvcsinálónak pedig nézzétek meg ezt a videót!

Fertő-tó kerékpárút (B10, 135 km)

A leglátványosabb, a legvadabb, a legizgalmasabb, s a leghosszabb is ez a túraút. A jó hír viszont az, hogy nem kell egy nap alatt megtenned. Ha csupán a Fertő-tavat csak a magyar oldalon szeretnéd meghódítani, akkor alig több, mint 30 km-t kell tekerned. Ha viszont az egész megkerülésére vállalkoznál, akkor számos panzióban vagy hotelben megszállhatsz. S nyugalom, mert számos ponton található kerékpárjavító műhely is, amelyeket az alábbi térképen, az útvonal mellett itt megtalálsz!

Térkép és információ itt található.

Jöjjön itt is egy kedvcsináló videó!

Fesztivál kerékpárút (65 km)

A tó nyugati partja igazi kulturális kerékpározást kínál. Áttekerhetünk Rust festői óvárosán, Haydn Eisenstadtján, beugorhatunk az Eszterházy-kastélyba, s bepillanthatunk Mörbisch am See és St. Margarethen fesztiválvárosok kulisszái mögé is. S közben még kulináris élményekben sem lesz hiány, hiszen útba esik a ruszti Borakadémia, vagy a Taubenkogel étterem Schützenben. 

Térkép és információ itt található.

S itt a kedvcsináló videó!

Lacken kerékpárút (B20, 52 km)

Csaknem 80 szikes tó között kerekezhetünk a Fertő–Fertőzug Nemzeti Parkban. A vidék borairól és madarairól is híres. Az út szinte végig sík terepen fut, így, aki nincs különösebben közeli barátságban az emelkedőkkel, annak ideális túra lehet. Több megfigyelőpontot is kialakítottak, ahonnan gyönyörködhetünk a természet szépségében.

Térkép és információ itt található.

S itt a kedvcsináló videó!

Remélem sikerült felkelteni az érdeklődéseteket Burgenland és a kerékpározás iránt. (További információk a burgenlandi kerékpározásról magyarul még itt található!)

Amennyiben nem kerékpárral, hanem gyalog, vagy autóval szeretnétek ezt a vidéket felfedezni, akkor itt tájékozódhattok további lehetőségekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr1112782396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
kerekparozz_burgenlandban_husvetkor
süti beállítások módosítása