Élet sója

Ajánlatok nyolcféle utazónak Németországban

2017. június 09. - Tünde Bagó

Túrázni vagy kerékpározni szeretnél a szabadságod alatt? Talán jobban érdekel a történelem egy jó pohár bor társaságában? Esetleg fürödnél és koncertet hallgatnál? Németország mindenre kínál megoldást!

Számát sem tudom már annak, hányan kérdezték meg, hogy mit ajánlanék Németországba kirándulóknak! Rögtön visszakérdeztem, hogy mi az, ami az utazó(ka)t tulajdonképpen érdekli, mert egy ekkora országban ezernyi látnivaló van. S büszke vagyok rá, hogy bármilyen érdeklődési kört is mondtak, én rögtön tudtam ajánlani minimum egy, de inkább több helyet az Északi-tengertől az Alpokig húzódó országban.

hohenschwangau_532864_640_600x399.jpg Hohenschwangau, Bajorország

A sok-sok ajánlatomból szemezgettem most nektek, hátha magatokra ismertek és kedvet kaptok egy utazáshoz Németországba.

Túrázóknak, akik a történelmet is kedvelik kicsit

A személyes kedvencem a Bodeni-tó melletti Hegau vulkánok, s a rajtuk álldogáló várak, várromok (Hohentwiel, Hohenstoffeln, Hohenkrähen, Mägdeberg, stb). Akik még csak most kezdik a túrázást, azoknak kiváló kezdet, nem túl megerőltető, de cserébe páratlan panoráma az Alpokra, s a Bodeni-tóra. 

hohentwiel_blogra_600x307.jpg Hohenkrähen vár - Hegau, Fotó: dr. Szalai Krisztián

 

A profi túrázóknak a csaknem 500 kilométernyi túraútvolanat kínáló Werra-Burgen-Steig útvonal fog igazán meglepetésekkel szolgálni. Az alsó-szászországi Hannoversch Münden településtől a thüringiai Werra folyó forrásvidékéig vezet, s majdnem mindegyik domb tetején álldogál egy vár.

eisfeld_schloss_ak_600x300.jpg Eisfeld kastély - Fotó forrása: http://wbs.werra-burgen-steig.de/ weboldal

 

Természetkedvelőknek

A Bajor Erdők Parkja (Naturpark Bayerischer Wald) a legrégebbi naturpark Bajorországban, s szinte lépten-nyomon megajándékozza a túrázókat, látogatókat valamilyen csodával. A természetkedvelők nagy kedvence az utóbbi időben a fák csúcsára vezető ösvény, amely egy 1,3 km hosszú útvonal, amelynek a végén 44 méter magasban, a fák lombkoronájának tetején találhatjuk magunkat. 

baumwipfelpfad_neuschoenau_nationalpark_bayerischer_wald_panorama_800_600x255.jpg Fotó: a kilátó weboldala

 

Kultúrára is fogékony utazóknak

Itt is vannak személyes kedvenceim: nem csalódhatunk Lipcse Bach-fesztiváljában, Halle Händel-fesztiváljában, vagy Bayreuth Wagner-napjaiban. S mindegyik városban, illetve környékén számát se tudni az egyéb kulturális lehetőségeknek. 

A titkos tipp azonban legyen Schwerin, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi fővárosa, ahol először az építészet - a város központjában található szigeten trónoló Schwerin-kastély - majd az ugyanitt rendezett fesztivál bűvöli el a látogatót.

Borkedvelőknek

A Rajna-vidék-Pfalz kínája az ország egyik legkáprázatosabb borvidékét, a Déli Borutcát, amelyet Németország Toszkánájának is neveznek. Sűrű szőlőültetvények, romantikus pincék, s régi fogadók biztosítják az élvezeteket. A június végi bornapok alkalmából 700 féle bort kóstolhatunk meg egyetlen helyen, persze csak, ha bírjuk. 

csm_Mandelbluete_2011_Ketz_Suedliche_Weinstrasse__3__4cd1f15068_600x400.jpg Fotó forrása: A borutca weboldala: http://www.suedlicheweinstrasse.de/

 

Családoknak

Jöjjön megint egy személyes kedvenc a Fekete-erdő szélén, az Európa-park. Na, de erről itt már olvashattatok, nézzünk más után. 

Az Ostsee partján fekvő Hohwacht-öböl sekély vize kellemes pancsikolást kínál a gyermekeknek és a homokos part jó kis pihenést a szülőknek. S ha esetleg esne az eső, akkor a gyermekek élvezni fogják Oldenburgban a középkori sáncmúzeumot.

Wellness-rajongóknak

A Kranzbach-kastély Németország legmagasabb hegyének, a Zugspitze lábánal áll már vagy 100 éve. Nemcsak a panoráma a luxus, hanem a wellness szolgáltatásuk is. Az ívóvíz közvetlenül hegyi forrásból érkezik a szállodába, a szauna panorámakilátással rendelkezik, a pihenőket pedig az erdő öleli magához.  

ruheraum_600x411.jpg Fotó forrása: a hotel weboldala

 

Aki csupán egyetlen napot szeretne lazítani, mondjuk egy jó kis túra után, az keresse fel a Fekete-erdő fürdőparadicsomát a Titisee mellett. Az erdő ölelése itt sem marad el! 

Hobbi történészeknek

Elkezdhetnék egy napestig tartó felsorolást azokról a városokról, amelyekben egy történelem után érdeklődő ember kincsekre lelne, de most inkább egy időutazást ajánlok. Az alsó-szászországi Celle városában található Európa legnagyobb összefüggő, középkori fagerendás házakból álló negyed. Itt aztán könnyen a XVI. században találhatja magát az ember, főleg, ha még egy boszorkánytúrára is ellátogat. 

Kerékpárosoknak

Itt sem lenne elég egy oldal a felsoroláshoz, de ami most engem igazán lázba hoz, az nem más, mint egy kerékpártúra az Elba mentén.  Cuxhaventől, azaz az Elba torkolatától a cseh határig izgalmas városokon vághat keresztül, aki bírja a napi több órás tekerést. Összesen 860 km, s közben nem kisebb látnivalókban lehet részünk, mint Hamburg fenséges kikötője, a Bástya sziklák a szász Svájcban, Glückstadt festői óvárosa, Luther városa Wittemberg, vagy a nemrég szépen felújított Drezda. S majdnem mindenütt aszfaltozott úton, autóktól mentes területeken tekerhetünk. 

bollard_589043_640_600x399.jpg Az Elba kikötője Hamburgnál

 

Akinek vannak még ötletei a különböző személyiségű utazóknak, az ragadjon tollat és írja meg! :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr8312782446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
ajanlatok_nyolcfele_utazonak_nemetorszagban
süti beállítások módosítása