Élet sója

Tizennegyedik adventi értékmorzsa - a Sztár

2013. december 14. - Tünde Bagó

Nagyon sok kiváló játékú színészt ismerek Hollywoodból, nem tagadom törekszem megnézni a "nagy" filmeket is, de persze nem mindig ezek a legjobb filmek, sőt. Egy valakire azonban mindig felkapom a figyelmem, legalább annyira a játéka miatt, mint maga az ember miatt.

Meryl Streep-el a mai értékmorzsában azt szeretném kifejezni, hogyan őrizheti meg önmagát és családját egy háromszoros Oscar-díjas (tizennyolcszori jelölés), nyolcszoros Golden Globe-díjas színész.

dreamstime_xs_23752197

Meryl Streep harminc éve él együtt szobrász férjével, akivel a mai napig szorongatják egymás kezét egy-egy neves eseményen. De tudjátok nem olyan felszínes ez a szorítás, hanem érzékelhető az időnként bohókás, cipőjét elhagyó színésznőn, hogy Don Gummer a támasza, a szerelme. S az egyébként híres szobrász (akinek a világ több pontján vannak művei) pillantásai a felesége felé is elárulják szerelmét. Meryl Streep, aki nyitott embernek vallja magát, elmondása szerint nem vállal olyan szerepet, amellyel úgy érzi, hogy nem tehet hozzá a világhoz valamit. Talán a Mamma Mia esetében ezt átvitt értelemben kell értelmezni, de valljuk be jól szórakoztunk.

Nem szeretném most itt felsorolni a filmjeit, de mindenképpen említést kell tenni a karakterekről, amelyeket Meryl Streep megformált az elmúlt 35 évben. Volt ő otthon ülő feleségből lett szakács (Julie és Julia), keménynek tűnő nővér (Kétely), gyermekeit elhagyó anya (Kramer kontra Kramer), exminiszterelnök asszony (Vaslady), szerelmes nő (Távol Afrikától),  kiállhatatlan főnök (Az ördög Pradát visel), leszbikus kiadótulajdonos (Az órák), idősödő, szexhiánnyal küzdő feleség (Amit még tudni akarsz a szexről) és még férfi is (Angyalok Amerikában). Egyszóval számos szerep és karakter, amelyben a nő ezer arcát mutathatta meg, s egyszer kicsit előjöhetett belőle a mindenkiben ott lakozó férfi. Saját elmondása szerint abban a szerepben sok volt az édesapjából, nem szándékosan, de ott volt.

S emellett a sok szerep és karakter mellett meg tudott maradni anya és feleség. Hallottatok már botrányt, ami az ő magánéletéről szól? Négy gyermeke és férje társaságában éli a mindennapjait, s egyetlen kívánsága lenne, "Idő. Még több idő. Az egyetlen dolog, amit senki nem adhat meg."

Ajándékötleteim: A mozi manapság eltörpül a letöltések és a DVD-k világában, pedig szerintem még ma is hangulatos moziban nézni egy filmet. Sajnos a jegyek nem olcsók, de Karácsonykor vehetünk egy ajándékkártyát néhány alkalomnyi mozira. Aki szeretné jobban megismerni vagy megismertetni Meryl Streep filmjeit, az böngészhet itt is DVD filmek után.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr2712781750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
tizennegyedik_adventi_ertekmorzsa_a_sztar
süti beállítások módosítása