Élet sója

Határtalan élmények Ausztriában

2015. december 08. - Tünde Bagó

 Kevés olyan ország van, amely elmondhatja magáról, hogy az év bármely szakában, időjárástól függetlenül tudja turisták millióit szórakoztatni. Ausztria azonban éppen az az ország, ahová teljesen mindegy, hogy mikor utazunk, határtalanok a lehetőségeink. 

Ha Ötzi, a jégbefagyott 5000 éves ember nyomába szegődünk és meghódítjuk a hegyeket, vagy a fehér arany, a só útját járjuk végig a Salzkammergut régióban, esetleg a zene és az építészet elmúlt századait és jelenkori feltámadását fedezzük fel Ausztriában, biztosan ez lesz az egyik legváltozatosabb utazásunk. 

hallstatt_668702_640_600x399.jpg Hallstatt

Hajlamosak vagyunk mi magyarok megragadni Bécs és a Fertő-tó környékének felfedezésénél, esetleg még Graz és az Elő-Alpokig is elmerészkedni, miközben Ausztria mélyébe hatolni sokkal élvezetesebb lenne. Az Alpok csúcsait Ausztriában nem lehetetlen vállalkozás meghódítani. Túraútvonalak százai, gyalogos, kerékpáros, autós szerpentinek visznek fel a csúcsokig. S ha Ötzinek sikerült, akkor nekünk miért ne menne? 

Eszünkbe jutott már a só nyomába eredni Ausztriában? Sóhegy, sóbánya, sőt látvány sóbánya, sókamra, sókostolás, sócsuszda, sós termálfürdő, amelynek eredményeképpen megtudjuk, hogy az osztrák sónak még gyógyhatása is van. 

A modern kulturális és művészeti élmények kedvelőinek érdemes Ausztriába kalandozni, hiszen pár éve nagyot robbant az építészet feltámadása a mi kis szomszédunkban, hogy a nagyszabású, világraszóló kulturális rendezvényekről már ne is beszéljünk. 

Ausztria országimázs videója pörgős, amely utal arra, hogy mennyi mindennel várja a turistákat az ország, utal arra, hogy mennyi itt a látnivaló, mennyire sokszínűek a lehetőségek. Pörögjetek velem és a videóval Ausztriába.

Ne feledkezzetek meg az adventi játékunkról, ahol egy értékes svájci csokoládécsomagot nyerhettek és amelynek leírását itt az első adventi bejegyzésben találjátok.

A tesztkérdéshez kattintás ide.

Ajándékba kulturális élményt adni, szerintem az egyik legjobb dolog. S a közeli Ausztriában ehhez számtalan lehetőséget találunk. A bregenzi, a tiroli, a salzburgi ünnepi játékok, a Duna Fesztivál Kremsben, a Karintiai nyár fesztivál, a bécsi jazzfesztivál és sorolhatnánk a számos lehetőséget, amellyel meglephetjük kultúrára kiéhezett szeretteinket. Itt találtok útmutatást a rendezvényekhez és a jegyvásárláshoz.

Az ünnepi asztalon pedig nemcsak jól mutatna, hanem nagyon sikeres is lenne egy Sacher-torta, amelynek eredeti receptjéről itt olvashattok

sacher-cake-635774_640

Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet, mert ez a fantasztikus csomag vár titeket.

csokik_a_nyertesnek_small

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr4912782060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
hatartalan_elmenyek_ausztriaban
süti beállítások módosítása