Élet sója

Mivel tehetnéd ízesebbé 2016-ot?

2015. december 29. - Tünde Bagó

Az ízek, az utazások, a szerelem, a házasság és a kultúra, ami az élet sóját adja – tartom ezt évek óta. Minden új évet azzal kezdek, hogy megvizsgálom az előzőt, vajon elég sós volt-e!? S ahol kicsit ízetlennek érzem, ott új célokat tűzök ki. A 2016-os évre most olvasóimnak is azt ajánlom, hogy vegyék számba, hol érzik kicsit vagy nagyon ízetlennek az életüket.

salt-596291_640

Hová lehet beiktatni egy kis utazást, kultúrát, vagy gasztronómiai élményt még?

Keresni kell az új lehetőségeket, fel kell fedezni a világot, meg kell ismerni az ismeretlent, mert ezektől lesz színesebb az életünk, s mi magunk is. Ha minden héten csak ugyanazok az ételek kerülnek az asztalunkra, ha minden nyáron csak ugyanoda megyünk nyaralni, s ha a televízión kívül nem szerzünk máshol kulturális élményeket, akkor hamarosan mi leszünk a legszürkébb, a legkedvetlenebb és legsótlanabb emberek. 

Ha egyszer azonban, mondjuk 2016-ban mindent másképp csinálunk – kipróbáljuk a legújabb gasztronómiai trendeket, belevágunk egy merész utazásba, vagy végre elmegyünk egy színházba –, akkor az év végére olyan tapasztalatokkal gazdagodunk, amelyek egyik legemlékezetesebb évünkké teszik az új esztendőt.

compass-390904_640

Ha eddig mindig délre utaztál nyaralni, akkor most irány észak! Ott van például Írország és az ő 66-os útja, azaz a vad atlanti út, amely során nemcsak a táj bűvöl majd el, hanem az útközben eléd lépő hagyományok, emberek, fesztiválok is. Már itt is írtam az útról, sőt egy videót is megnézhettek a témában itt.

Ha eddig csak a helyi éttermekben jártatok, akkor épp itt az ideje, hogy valami egészen mást is kipróbáljatok. Emlékeztek a francia étteremre a Cote d' Azur-on? Ha nem is rögtön oda utaztok, akkor is érdemes megnéznetek ezt a cikkemet, mert kedvet kaphattok arra, hogy kipróbáljatok valami egészen mást jövőre. 

Ha eddig nem jártatok múzeumba, mert a helyi régészeti leleteket, a nyolcszáz darabos kőbaltakészletet és az eklektikus festményeket a megyei múzeumban már láttátok, akkor itt az ideje felfedezni a különleges, szokatlan múzeumokat is, amelyekről egy csokorravalót találtok ebben a cikkemben

Ha eddig csak a rádiók ezerszer ismételt számait hallgattad, akkor 2016-ban itt az ideje, hogy hallgass valami mást, s hogy miért? Azt ebben cikkemben vendégszakértőm elmondja nektek.

Ha eddig nem figyeltél arra, hogy mit mivel eszel, vagy iszol, mit miért raksz a vendégeid asztalára, akkor 2016-ban ez is legyen másképp. Segítségül egy kis boros leckét ebben a cikkemben találsz.

Ha eddig nem szeretted az utazós filmeket, akkor 2016-ban adhatsz nekik még egy esélyt, hátha a végeredmény egy igazi utazás lesz. Ajánlottam egy párat itt.

S ha eddig mindig a pénzre hivatkoztál, akkor 2016-ban fogadd meg ezt a tanácsomat: Az életünk sótlanságát nem foghatjuk rá az idő és a pénz hiányára, éppen egy olyan világban, ahol a lehetőségek tárházának kulcsa a kezünkben van.

Tény, hogy a világ változásokon megy keresztül, időnként okot ad a félelemre, de az ember nem arra teremtetett, hogy félelemben éljen. A félelmet csak akkor küzdhetjük le, ha szembe szállunk vele, ezért nem hagyhatjuk, hogy 2016-ra az előző év szomorú eseményei nyomják rá a bélyeget.

Hinnünk kell továbbra is, töretlenül és megtörhetetlenül a szabadságunkban, abban a szabadságban, amely nyitva tartja az új utakat és új lehetőségeket számunkra. Szabadok persze csak akkor leszünk, ha rá is lépünk erre az útra.

freedom-812503_640

 

Utazzunk hát, gazdagodjunk élményekkel, próbáljunk ki új dolgokat és élvezzük az életet.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr312782092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
mivel_tehetned_izesebbe_2016-ot
süti beállítások módosítása