Élet sója

Melyik európai ország ejti rabul a szívedet?

2016. július 28. - Tünde Bagó

Játsszunk utazási irodás társasjátékot, amelyből kiderül, hogy melyik az az európai ország, amely megváltoztathatja az életed, elrabolja a szíved, s megsózza a napjaidat. 

Van, akinek csak egy kedvence van, de azért mindent odaadna! Megtanulja azt a nyelvet, megkóstolja az ételeiket, rendszeresen issza a borukat, s folyamatosan oda vágyik. Beleássa magát az ország múltjába, s jelenébe. Bejárja, megismeri, kutatja, befogadja és elfogadja. 

Van, akinek több kedvence is akad, akik közül nem tud választani, úgy szereti őket, mint az anya, akinek 3 gyermeke van, egyformán. Nem jut mindegyikre mindig ideje, pénze, de felkapja a fejét, ha róluk van szó, s annyi időt tölt ott, amennyit csak lehet. 

Van az az utazó, aki mindent akar! Látni akarja az összes országot, át szeretné élni az összes ottani élményt, idejének és pénzének végességén bosszankodik, de megy tovább a megismerés útján. 

S van az, akiben ez a három igény egyszerre van jelen: van egy kedvenc, akiért mindent, vannak másodlagos kedvencek, akikért sokat, s vannak a többiek, akikre csak időmorzsák jutnak ugyan, de akkor teljes szívből éli meg. 

Magadra ismertél? Beletartozol valamelyik kategóriába? Ha igen a válaszod, akkor kezdődhet a játék, tied Európa térképe, amely feljogosít a játékra.

europe-23503_640_kicsik

Most még fekete-fehér, neked kell kiszínezni azt az országot, vagy országokat, amely(ek) a te kedvenceid lesznek. A döntésben most az Élet sója blog segít. Nekünk, a blog alkotó-utazó párjának  is vannak kedvencei, szerintem mi megvalósítjuk mindegyik fenti kategóriát. Jártunk már sok helyen, de még vannak fehér foltjaink Európa térképén.

Jöjjön akkor a társasjáték! Élet sója kedvenc országairól leírja 1-2 mondatban, hogy miért szereti, elküldi az olvasót azokhoz a bejegyzésekhez, amelyek ezekről az országokról szólnak, ahol az olvasó-utazó eldöntheti, hogy neki mennyire tetszik ez a hely. S elkezdi kiszínezni a térképét! Azért, hogy izgalmasabb legyen a játék, minden ország után kaptok egy kérdést, amelyre a válasz a bejegyzésekben megtalálható. 

S mit nyerhetsz? Először is kiderül, hogy melyik az az ország, amely közel áll a szívedhez. Kapsz egy olyan térképet, amelynek színes foltjai hívogatnak téged.

europe-23503_640

Amennyiben még a kérdésekre is helyesen válaszolsz, akkor egy 10ezer forint vagy 35 euró (az olvasó lakhelyétől függően) értékű könyvutalványt küld neked a blog.

Társasjátékot ígértem! S az is lesz! Mert ugyanis ma csak Élet sója kedvencei jönnek, azután a tieitek! Az utolsó kérdésnél kiderül, hogyan játszunk!

Készen állsz? Akkor vonatra fel és indulás!

Franciaország

Szofisztikált ország! Kifinomult, mint az Eiffel-torony vasszerkezetének indái. Műveltségének legfőbb megnyilvánulása a nyelv, amelynek dallama már önmagában egy zenei alkotás. Bölcsességének és tapasztalatainak alapja történelme és művészei. Elegáns, mint a Cote d'azur villái, Versailles kertje, vagy Coco Channel ruhái. Hűvös az idegennel, mint a francia Alpok csúcsai, de olyan vidám a barátaival, mint híres vígjátékai. Imádja az élvezeteket, amelyet felkínál vendégeinek elegáns formában éttermeiben, lazábban a mulatóiban. A szofisztikált szó negatívnak ítélt jelentése is pozitívan igaz Franciországra, mert ez az ország nem hétköznapi.

Glory to the Symmetry

 

Ha utazási irodát vezetnék, akkor biztosan ezekkel a reklámszövegekkel hatnék az utazóimra: Múzeumi séta Párizsban egy szelet Tatin-tortával, Hogyan szerezzünk élményeket a millió látnivaló között a francia fővárosban, Miért éppen Korzikán nyaraljunk?, Elegancia és lazaság a francia Riviérán, A kaszinó, ahol még a turista is nyer, A csúcsgasztronómia nyomában.

Most pedig a kérdés, ahol mindenképpen add meg az e-mail címed is a helyes válaszon kívül: Kattintás ide!

Norvégia

Az egyszerűség hatalmának tulajdonosa! Nincs szüksége túlbonyolított építészeti alkotásokra, mert a természet az, ami szépségét adja. Nyugodt, s nyugalmat áraszt. Letisztult és letisztít. Elhagyja ott az ember a gondjait és megtalálja önmagát. Lelassít és éppen ezzel ad erőt a legnagyobb hatalommal, a természettel való összhang megtalálására. Gasztronómiai csodáit is a természet adja, amely alapanyagok az egyszerűséggel párosítva egészségesebbek maradnak mindennél. Nincsenek hangos és látványos nagyvárosok, de vannak dübörgő vízesések kilométerenként, csöndben olvadó gleccserek, és fehér éjszakák. 

hazikonk_a_fjordnal_a_tulajnak_elküldeni_HDR_small

Mivel csábítanám ide az utazókat? Valami ilyesmire gondolok: 11 dolog, amiben biztosan nem lesz részed Norvégiában, A szikla, amely segít legyőzni önmagad, Gyertek a fjordok vizét inni és favágó alkatú pasikat csodálni, Autóval Norvégián át.

Most pedig a kérdés, ahol mindenképpen add meg az e-mail címed is a helyes válaszon kívül: Kattintás ide!

Németország

A sokszínűség fellegvára. Az Alpoktól a tengerpartig, a multikulturális nagyvárosoktól a tradícionális falvakig, a technikától az egyszerűségig, a focitól a bicajig, a fehér kolbásztól és a barna szósztól a Michelin-csillagos éttermekig, a történelmi kastélyoktól a fellegvárakig, a több ezer éves erdőktől az egészen fiatal csatornákig, a helyi termelőktől a gyárakig, a könnyű és komolyzene fesztiváljaitól az ezernyi kiállításig minden megtalálható Európa közepén, Németországban. 

river-690374_640

Jöjjenek az utazási irodás szlogenjeim: Miért fekete a német Fekete-erdő?, Egyetemisták szerelme egy öreg hölgy a Neckar partján, Múzeumi bakancslista Németországban, Spreewald, ahol az erdő visszatükröződik a vízben, TOP 10 német kastély, 10 hely, amiért érdemes a Bódeni-tóhoz utazni.

Most pedig a kérdés, ahol mindenképpen add meg az e-mail címed is a helyes válaszon kívül: Kattintás ide!

Svájc

A képeslap! Van a valóság, meg van Svájc. Amikor azt hiszed, hogy már festeni sem lehetne szebbet, akkor Svájcban biztosan találsz olyan helyet, ami minden képzeletet felülmúl. Kevés hely van még a világban, ahol ennyire finom és sokféle sajtot és csokoládét lehet találni. S minden, a szépség, az ízek, az egész kultúra egyetlen tőről fakad, az pedig nem más, mint az Alpok.

Grindelwald_kicsi 

Svájcban ugyan nem nagyon kell senkit csábítani, de azért van egy-két hangzatos mondatom a kételkedőknek: Gruyères sajt és Cailler csoki, a két jó szomszéd, Egy határozott nő csöppnyi Franciországa Svájcban, Az európai Niagara-vízesés, Chaplin és a Genfi-tó.

Most pedig a kérdés, ahol mindenképpen add meg az e-mail címed is a helyes válaszon kívül: Kattintás ide!

Olaszország

Császárok és pizzasütők, polihisztorok és maffiavezérek, divattervezők és fagylalt gyártók, operaénekesek és filmrendezők. Mi lehet bennük a közös? Az, hogy valamennyiből volt vagy van egy hadseregre való Olaszországban. S ez a sok-sok ember együtt tette és teszi ma is Európa egyik legellentmondásosabb országának az egykori Itáliát. Egy csizma amelynek természeti adottságai sem utolsók, de az elmúlt 3000 évben ott született emberek keze munkája teszi igazán turisztikailag kívánatossá. Gondoljunk arra, hogy tudnánk-e a híres pasta, a mozzarella, a pizza, vagy a fagylalt nélkül élni? 

szt_peter_ter_masodik_small

Reklám nem kell Olaszországnak, de egy kis kedvcsinálás biztosan nem árt: Pár szem só Rómából, Ismerjük meg a legfontosabb helyet Olaszországban, Éld át Rómát másként, Bolyongás rejtélyes alagutakban Toszkánában

Most pedig a kérdés, ahol mindenképpen add meg az e-mail címed is a helyes válaszon kívül:Kattintás ide!

Aki a nyereményekért szeretne játszani, annak a fenti öt kérdésre kell helyes választ adnia 2016. augusztus 1-én 12 óráig! A válaszok természetesen ott vannak a blog bejegyzéseiben, csupán meg kell találnotok őket!

Eredményhirdetés: 2016. augusztus 3-án itt a blogon.

Aki pedig szeretné a társasjátékot tovább folytatni, annak nincs más dolga, mint elküldeni a kedvenc európai országának a nevét nekem és 3-4 mondatot arról, hogy miért szereti azt az országot az eletsojablog@gmail.com e-mail címre.

Hajrá kedves Olvasóim, várom a válaszokat és az országokat. Ne feledjétek, mindenképpen nyertek!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletsoja.blog.hu/api/trackback/id/tr2712782200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
melyik_europai_orszag_ejti_rabul_a_szivedet
süti beállítások módosítása